Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.042
- Поени од реакции
- 62.063
Не си во право, еве стави се во нивна позиција: не можеш да останеш затоа што услови апсолутно нема, а за заминување, имаше само еден клуб во МК во тој момент кој личеше на клуб (редовна и сигурна плата итн...) Бајо успеа да направи трансфер надвор, како и секој друг што можел во даден момент да замине надвор. Не може да очекувате од играчите да ја жртвуваат кариерата за клубот, да играат без денар... никој нема утре да им каже фала.Па, не би рекол дека Васовски нема каде да игра...
Инаку, нормално дека професионалните фудбалери сакаат да заработат од фудбалот, јас тоа го разбирам, ама исто така разбирам и дека не треба јас да се правам светец спрема нив, од едноставна причина што ни тие не се прават светци спрема мене како навивач. Нормално, тоа не значи да го убие некој од тепање на улица, али ќе мора да се соочи со гневот на навивачите за тоа што минува кај голем градски ривал некој играч. Затоа го дадов Бајо за пример, ама тебе не ти се чита до крај...
Е сега, во ваков стабилен Вардар (барем засега, уште е рано да се каже) кога некој би заминал во Работнички, и тоа како може и треба да го собере гневот на навивачите. А за годиниве наназад не знам зошто би обвинувале некого...