Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Па, не би рекол дека Васовски нема каде да игра...

Инаку, нормално дека професионалните фудбалери сакаат да заработат од фудбалот, јас тоа го разбирам, ама исто така разбирам и дека не треба јас да се правам светец спрема нив, од едноставна причина што ни тие не се прават светци спрема мене како навивач. Нормално, тоа не значи да го убие некој од тепање на улица, али ќе мора да се соочи со гневот на навивачите за тоа што минува кај голем градски ривал некој играч. Затоа го дадов Бајо за пример, ама тебе не ти се чита до крај...
Не си во право, еве стави се во нивна позиција: не можеш да останеш затоа што услови апсолутно нема, а за заминување, имаше само еден клуб во МК во тој момент кој личеше на клуб (редовна и сигурна плата итн...) Бајо успеа да направи трансфер надвор, како и секој друг што можел во даден момент да замине надвор. Не може да очекувате од играчите да ја жртвуваат кариерата за клубот, да играат без денар... никој нема утре да им каже фала.

Е сега, во ваков стабилен Вардар (барем засега, уште е рано да се каже) кога некој би заминал во Работнички, и тоа како може и треба да го собере гневот на навивачите. А за годиниве наназад не знам зошто би обвинувале некого...

Кој дел не сум во прави, истото што си го напишал ти, од прилика сум го напишал и јас...

И јас сум на страната на Сабер, но Ивче за 1 година во Вардар не зема ни 100 евра. Во Работнички колку и да не го сакам тој клуб таму клубот е доста стабилен последниве 2-3 години и ретко кога каснат речиси и не каснат со плати. Што значи имаат перфектни услови за работа, и последниве 5-6 години они не преставуваат во Европа. Така да Ивче зашто би ја покажувал верноста кон Вардар, кога не е ни Вардарово дете, туку на Ѓорче.

Јас како што разбрав Ивче од Брацо зимал по 1.500 евра месечно, плус он Вандаир и уште два тројца биле единствените пријавени додека брклето беше кај нас.

Јас како што разбрав Ивче од Брацо зимал по 1.500 евра месечно, плус он Вандаир и уште два тројца биле единствените пријавени додека брклето беше кај нас.
Да ми кажеше за некој друг ај да ме замислеше некако, ама за Ивче со живот ти гарантирам дека не земал повеќе од 150 евра, зошто маалски другари сме и знам колку зима самиот кажува. 1500 евра месечно па Ивче нема да има потреба да си иде од ваков бренд со толкава плата, сигурно 200 евра повеќе што му нудат Работнички не го премислило да си иде.

http://www.sport.com.mk/?ItemID=F87CDF1F99349C4286A610F76DC62714
Повторно ФФМ си поигрува со нас. Откако најпрво ни го сменија противникот во купот, сега без наша согласност го ставаат мечот со Работнички во вторник што е против правилата. Ама битно они не спасиле и титулата ни е сервирана:pos:
ФФМ МАФИЈА!!!

http://www.sport.com.mk/?ItemID=F87CDF1F99349C4286A610F76DC62714
Повторно ФФМ си поигрува со нас. Откако најпрво ни го сменија противникот во купот, сега без наша согласност го ставаат мечот со Работнички во вторник што е против правилата. Ама битно они не спасиле и титулата ни е сервирана:pos:
ФФМ МАФИЈА!!!
За инат на душманите пак ке изгубат во вторник,нема бегање од пеколна атмосфера!! Нека знаат сите Скопје живее за Вардар,Работнички ке падне во вторник па што сака нека биде!

За инат на душманите пак ке изгубат во вторник,нема бегање од пеколна атмосфера!! Нека знаат сите Скопје живее за Вардар,Работнички ке падне во вторник па што сака нека биде!

Има шанси да има пренос на ТВ?

Има шанси да има пренос на ТВ?
Сакате и од Прилеп да гледате пеколна атмосфера а:P,до сега се уште нема најавено дека некоја од нашиве ке пренесува,наисигурен пренос ти е на градски:)

Не се знае,можно е да даваат на Канал 5 или на МТВ,пошто е дерби и секој сака да гледа,мислам тие што не се од Скопје.Со душа чекам вторник да дојде,и баш ме интересира Стојакович како ке изигра многу го фалеа во Прилеп,и му кажав на Настевски,нека даде гол,ама нека не се радува.

И ти Кире,да палиш опелот во Вторник,на вакво дерби со бус не се иде.:D

Сакате и од Прилеп да гледате пеколна атмосфера а:P,до сега се уште нема најавено дека некоја од нашиве ке пренесува,наисигурен пренос ти е на градски:)

Пеколна? :sneaky: Ај да видам :) !

Екипата на „МКФУДБАЛ“ присуствуваше на тренингот на младите на Ф.К. Вардар 1947, од она што го видовме, најголем впечаток остави Филип Тодоровски.
Младите на Ф.К. Вардар 1947 одработуваа тренинг додека екипата на МКФУДБАЛ поминуваше покрај помошниот терен на Вардар 1947 за да стигне на тренингот на Анортозис.
Се решивме да видиме што имаат младите „Вардарци“ да покажат, очигледен е квалитетот на неколкумина кои „отскокнуваат“ пред останатите.
Од она што ни остави најголем впечаток е младиот Филип Тодоровски, кој до неодамна беше член на Работнички, исто така и тамошен капитен на кадетската генерација на Работнички која ја предводеше Миле Стојановски.
Очигледен е огромниот потенцијал и квалитет што го поседува Филип Тодоровски, полека но сигурно се наметнува како лидер на младите „Вардарци“.
--- надополнето: Aug 4, 2011 3:05 PM ---
Еве една слика по каменувањето на Чкембари на нашиот автобус, спремни Комити излегоа но каде беа Чкембарчињата :)
226085_231052320273053_100001048613362_720824_3817961_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom