I
Iblis
Гостин
Не бе, да ги мие . Кој политичар е со чисти раце жити се О.0Што ти значи тоа "со чисти раце"?
Да нема убиено ниеден човек?
Да не продавал дрога или оружје?
Да не ограбувал банки?
Не бе, да ги мие . Кој политичар е со чисти раце жити се О.0Што ти значи тоа "со чисти раце"?
Да не ограбувал банки?
Ќе се правиме на тошо сега.?Што ти значи тоа "со чисти раце"?
Да не ограбувал банки?
Ама затоа Мајбахот на Бојо се купува со чисти рацеНемој само да кажеш дека бил чист..со чисти раце Бентли не се купува..барем не во Македонија
Исти лопов ,бетер.. а што мислеше ќе го фалам ?Ама затоа Мајбахот на Бојо се купува со чисти раце
Уште кога ќе ми текне дека пред 10 години беа неразделни ми иде порив да направам самоубиство.Ама затоа Мајбахот на Бојо се купува со чисти раце
Ако е такво твоето прашање, т.е. прашуваш дали има бизнисмен во Македонија кој може да има Бентли а истовремено да работи според закон, тогаш јас тврдам ДА - ИМА.Ќе се правиме на тошо сега.?
Знаеш на што мислам...да работи легално ,според ЗАКОН
Види сега еден од непријавените ми е пријател така да тоа ми е сигурно.А да не спие на таван и вошки да не има исто Фијат?
И врапчињата знаат дека ако власта сака да те уништи, колку сакај биди чист, некоја инспекција или орган ќе ти најде некаква неправилност.
Ќе ти дадам еден пример: Кажи ми дали некогаш си бил во странство?
Прочитај што вика Фијат за висината. (BTW, обрни внимание дека тука се зборува за висина на приземјишната плоча, а не на висината на зградата!) При копање на темелите, утврдиле дека подземните води се повисоко отколку што претпоставувале. Затоа, морал сите дуќани што му биле на приземје да ги отпише и наместо нив да ги изгради гаражите кои по проектот биле во подрум, а сега доаѓаат на приземје наместо дуќаните. За тоа, поднел барање за измена на проектот. И тука се комплицира работата. И сакаш да кажеш дека при непостоење на никаков ќар за Фијат, он нешто тука намерно правел дубари? Ако е проблемот во документацијата, тоа се решава во процедура, што тој и пробал да го направи, но џабе - ако решиле да не му дадат да ја изгради зградата, тоа е тоа.Види сега еден од непријавените ми е пријател така да тоа ми е сигурно.
Друга работа е зошто не платил 5 рати и дозволил да се надмине висината.
Трета јас пишав дека сите дури и тој дека знаеме оти е еден од првите кои ќе се на тапет на власта.
Четврто тојсепак си дозволи очигледни грешки.
Петто јас не одговарам за него.
Пак ти што вика Фијат. Гајле ми е што вика, тој сега се може да рече. Штом немал одобрение можел да почека, но тој на своја глава си работел. И еве што му се случи.Прочитај што вика Фијат за висината. (BTW, обрни внимание дека тука се зборува за висина на приземјишната плоча, а не на висината на зградата!) При копање на темелите, утврдиле дека подземните води се повисоко отколку што претпоставувале. Затоа, морал сите дуќани што му биле на приземје да ги отпише и наместо нив да ги изгради гаражите кои по проектот биле во подрум, а сега доаѓаат на приземје наместо дуќаните. За тоа, поднел барање за измена на проектот. И тука се комплицира работата. И сакаш да кажеш дека при непостоење на никаков ќар за Фијат, он нешто тука намерно правел дубари? Ако е проблемот во документацијата, тоа се решава во процедура, што тој и пробал да го направи, но џабе - ако решиле да не му дадат да ја изгради зградата, тоа е тоа.
Иначе, незнам колку се разбираш во градежништво, но на терен често работите не испаѓаат како во проектот. Затоа и има легални процедури за менување на проектот, и буквално секој инвеститор го прави тоа со секој проект.
Пример, во проектот си ставил стан од 100 квадрати со 4 соби. За време на изградба на зградата, го продаваш станот на купец кој сака поголема дневна. За таа цел, мора да се срушат (или неизградат) два цели ѕида. Инвеститорот поднесува барање за промена на проектот, и општината одобрува. Зарем ова е некаков криминал?
Ако одговорот ти е - не е криминал, но тука нема никаков ќар, тогаш кажи каков ќар би имал Фијат од измените што ги направил?
Тој да не е загрозен човечки вид па да смее да не работи согласно законот?Колку ме нервираат некои паметњаци партиски членови од власта , викаат : кога можеме ние да изградиме според законот или кога можеме да платиме даноци и сметки ... зошто да не плати и Фијат.
Оваа власт промовираше некои нови закони за градба , па велеа , ако општината не ти одговори на барањето за градба за неколку дена , ти веќе можеш да започнеш со градба, демек нема веќе како порано , да чекаш со месеци за да добиеш дозвола за градба.Тој да не е загрозен човечки вид па да смее да не работи согласно законот?
И тро намали со етикетирањето.
Фијат сега се може да си кажува. Штом не добил одобрување не требело да гради. И дали воопшто доставил барање.Оваа власт промовираше некои нови закони за градба , па велеа , ако општината не ти одговори на барањето за градба за неколку дена , ти веќе можеш да започнеш со градба, демек нема веќе како порано , да чекаш со месеци за да добиеш дозвола за градба.
И Фијат се жали дека не му се одговорело на неговото барање , па си изградил според неговото барање за кое не добил одговор, нека ги казнат сега вработените во општината за бавната работа.
Џабе трошени пари за кампањи кога во пракса не оди така, џабе лажење дека граѓанинот е над сите , едношалтерски , еднодневен , експресен , брзи гонзалес систем.
Па уште викаат , инвест ин маседониа.
Вистина дека ние не знаеме што точно се случува , можеме само да погодиме , барем за документација-дозволи.Фијат сега се може да си кажува. Штом не добил одобрување не требело да гради. И дали воопшто доставил барање.
Јас не знам што викаат, но знам дека ако сум еден од првите кои ќе ги гони власта нема да должам 5 рати и нема да градам надвор од дозволеното.
Ти од инает бранејќи го и кило сол изеди ако сакаш грешката сепак си е негова.
А ти пак им веруваш на властите, а? Кај прочита дека не платил 5 рати?! Властите викаат и дека Фијат нелегално изградил 35,000 квадрати, а зградине се со едвај неколку спрата дигнати столбови и плочи.Пак ти што вика Фијат. Гајле ми е што вика, тој сега се може да рече. Штом немал одобрение можел да почека, но тој на своја глава си работел. И еве што му се случи.
Во градежништвото се разбирам доволно за да можам да се вклучам во дискусија. За тебе не знам, можеби си градежен инженер, можеби си само студент на ФОН по бизнис.
А тоа што не плаќал си е друга приказна.
Види доста ми го браниш. Јас не негирам дека неговото гонење нема политичка заднина. Но тие кои го гонат си имаат добра причина за тоа да го прават. А тоа се неплаќање 5 рати и отрпаки во висината.