@cool@
Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
- Член од
- 2 јуни 2007
- Мислења
- 23.601
- Поени од реакции
- 27.115
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пробувам и јас... Ама, тешко некако у последно време, секој гледа да те искористи за поефтино. Е богами, нема да може.би пробал да заработам пари во татковината
патот до ѕвездите е послан со трње....мора од некаде да се почни.....Пробувам и јас... Ама, тешко некако у последно време, секој гледа да те искористи за поефтино. Е богами, нема да може.
Сигурно нема да седам во Татковината и да пасам овци за џабе, колку што ми дава Татковината толку ќе и возвратам.
Па макар и да те газат секој ден...патот до ѕвездите е послан со трње....мора од некаде да се почни.....
Овчар зема плата 1000 евра wtf?Ако чекаш ти од татковината да ти даде...ќе си умреш од глад... кликерот у глава ако го имаш,ќе имаш и пари па и у Танзанија да живееш..ако го немаш и у амерички конгрес да те стават,џабе ти е
едит: кога си кај овците,пријави се за овчар/ка и ќе зимаш плата 1000 евра па нагоре..ама сигурно срам ми ти е![]()
тоа не одржува во живот низ вековитеПа макар и да те газат секој ден...
Море, премногу време се наоѓаме во таа ситуација...
Го знаеш муабетот за Македончето, кога го онадел Турчинот и на овој му паднала кубурата... Турчинот му викнал: "Море, ќаур, ти сaкаш да ме убиеш"... А Македончето одговорило: "Не, бе, тоа ми е за црни денови"... Е, каде бе поцрно од ова, да те онадат и да стегаш само заби.
Оптимизам, од тоа живееме долго време.![]()
зема зема..само нема кој да работиОвчар зема плата 1000 евра wtf?
Prasaj go striko ti kolku plaka komunalii, struja, voda, skolo za decata negovi, benzin, za hrana . Si pominal dobro najverojatno deka si bil smesten kaj nego. Da plakas sam kirija, sam hrana i drugi stvarni potesko e. Ova od licno iskustvo ti go kazuvamЈас сум свеж пример за престој и работа во странство....иако бев само еден месец,и имав работно време од 4 часа,заработував по 20 евра на ден,шо за 18 годишњак,е далеку од добро...Животниот стандард во однос на нашиот е малку повисок,цените во маркетите и продавниците се за 2-5 евра поскапи во однос на нашите,но кога ќе ја споредиме нашата плата просечна од 200 ,и нивната од 1000 евра,ќе видиме дека и овој сегмент е во нивна полза.Единствена разлика има во киријата,која што е дупло повисока од кај нас,но затоа пак др сметки се исти како овде.Сепак,бев сместен кај стрико ми,и гледајки го неговиот живот таму,ме бендиса мн .Единствениот проблем е тоа што не се мешаат со луѓе како нас,работат и одма идат дома,ни мрдаат ни претаат.За човек-скитник како мене тоа беше проблем,но сепак,сее до навиката,па така и тоа.Така да,дефинитивно би играл на картата станство
![]()
Prasaj go striko ti kolku plaka komunalii, struja, voda, skolo za decata negovi, benzin, za hrana . Si pominal dobro najverojatno deka si bil smesten kaj nego. Da plakas sam kirija, sam hrana i drugi stvarni potesko e. Ova od licno iskustvo ti go kazuvamЈас сум свеж пример за престој и работа во странство....иако бев само еден месец,и имав работно време од 4 часа,заработував по 20 евра на ден,шо за 18 годишњак,е далеку од добро...Животниот стандард во однос на нашиот е малку повисок,цените во маркетите и продавниците се за 2-5 евра поскапи во однос на нашите,но кога ќе ја споредиме нашата плата просечна од 200 ,и нивната од 1000 евра,ќе видиме дека и овој сегмент е во нивна полза.Единствена разлика има во киријата,која што е дупло повисока од кај нас,но затоа пак др сметки се исти како овде.Сепак,бев сместен кај стрико ми,и гледајки го неговиот живот таму,ме бендиса мн .Единствениот проблем е тоа што не се мешаат со луѓе како нас,работат и одма идат дома,ни мрдаат ни претаат.За човек-скитник како мене тоа беше проблем,но сепак,сее до навиката,па така и тоа.Така да,дефинитивно би играл на картата станство
![]()
И овде отидоа многумина така ама 1 на 1000 најде фајде во животот.Кој се опра по скелиња кој се разболи по тунели,цел живот како роб работаат за шо?Да земе едно ебано БМW од 2000-та и да дојде да се лупнит овде од чаламење. Ни роднина ни пријател,ни з аубо ни за лошо до тебе.Ич не сакам со 300 Е ќе живеам.Јас сум свеж пример за престој и работа во странство....иако бев само еден месец,и имав работно време од 4 часа,заработував по 20 евра на ден,шо за 18 годишњак,е далеку од добро...Животниот стандард во однос на нашиот е малку повисок,цените во маркетите и продавниците се за 2-5 евра поскапи во однос на нашите,но кога ќе ја споредиме нашата плата просечна од 200 ,и нивната од 1000 евра,ќе видиме дека и овој сегмент е во нивна полза.Единствена разлика има во киријата,која што е дупло повисока од кај нас,но затоа пак др сметки се исти како овде.Сепак,бев сместен кај стрико ми,и гледајки го неговиот живот таму,ме бендиса мн .Единствениот проблем е тоа што не се мешаат со луѓе како нас,работат и одма идат дома,ни мрдаат ни претаат.За човек-скитник како мене тоа беше проблем,но сепак,сее до навиката,па така и тоа.Така да,дефинитивно би играл на картата станство
![]()
Па и јас ти велам,тој делот кај шо спомнав дека бев сместен кај него.Значит ја видов платата што ја земат,комналлите,сметки,бензин,а трошит во еден маркет одење,колку јас за цел месец.Стварно имат добра работа и плата,ама и останатите луѓе го прават истотоPrasaj go striko ti kolku plaka komunalii, struja, voda, skolo za decata negovi, benzin, za hrana . Si pominal dobro najverojatno deka si bil smesten kaj nego. Da plakas sam kirija, sam hrana i drugi stvarni potesko e. Ova od licno iskustvo ti go kazuvam
--- надополнето: Aug 3, 2011 10:38 PM ---
Prasaj go striko ti kolku plaka komunalii, struja, voda, skolo za decata negovi, benzin, za hrana . Si pominal dobro najverojatno deka si bil smesten kaj nego. Da plakas sam kirija, sam hrana i drugi stvarni potesko e. Ova od licno iskustvo ti go kazuvam![]()
Јас сум свеж пример за престој и работа во странство....иако бев само еден месец,и имав работно време од 4 часа,заработував по 20 евра на ден,шо за 18 годишњак,е далеку од добро...Животниот стандард во однос на нашиот е малку повисок,цените во маркетите и продавниците се за 2-5 евра поскапи во однос на нашите,но кога ќе ја споредиме нашата плата просечна од 200 ,и нивната од 1000 евра,ќе видиме дека и овој сегмент е во нивна полза.Единствена разлика има во киријата,која што е дупло повисока од кај нас,но затоа пак др сметки се исти како овде.Сепак,бев сместен кај стрико ми,и гледајки го неговиот живот таму,ме бендиса мн .Единствениот проблем е тоа што не се мешаат со луѓе како нас,работат и одма идат дома,ни мрдаат ни претаат.За човек-скитник како мене тоа беше проблем,но сепак,сее до навиката,па така и тоа.Така да,дефинитивно би играл на картата станство
![]()
Па кој како,али претежно главните намирници,јајца,месо млеко се толкава разлика.Али општа слика е,дека одат во маркет,полнат колички на секој 4 ден.Одат во продавници ,брендирани,и купуваат без око да им трепнит.Правам муабет за луѓе од таја си некоја средна класа.А јас,кој се сметам дека потекнувам од семејство од средна класа,за да купам едни патики од овде,или Нутела,Киндер,Корона,моцарели требит да напрам 1000 математики,дали имам доволно пари,и дали ќе опстојам со останатите пари,А то таму го нематКиријата е страшно повисока отколку кај нас. Куќа од 100 квадрати во Лондон е околу 1000-1100 фунти месечно, стан во Хамбург е околу 1000 евра месечно. Доколку говориш за САД таму висината на киријата зависи од градот во кој живееш. За продуктите зборуваш за 2-5 евра од продукт? Ако мислеше на тоа, тоа е страшна разлика не баш мала.
Зашто да претерам? Знаеш колку е просечна плата на тоа што го работам? 45.000$.И плус тоа уште 22.000 ти се платени, кога има денови што се работи плус уште 5 саати.