Si pisal se namalila potrosuvackata na 4 litri, me interesira prethodno kolkava bila?da dizel
И што се случува, колата ти оди 50% на нафта 50% на вода?ne odi 100% na voda tuku 50-80% zavisi od keliite na generatorot, jas doma imam 3 kelii(dry cell i HHO cell) lesno e da se napravi, veke poveke luge vo makedonija koristat vakvi aparati.
Имаш направено за дизел? И функционира?i kaj dizelite moze i kaj benzin, i da 50 % kje ti troshi od vodata 50% od benzinot/naftata
ako ti troshela 7litri na 100 km sega kje ti troshi 3,5 litra na 100 km
а направи некои модификации кај ланда сондата или ја остави да си биде онака како што е фабрички?da dizel
За да оди само на вода потребно е да се направи горивото надвор од возилото т.е. да се произведе водород и да се компримира во боци. Овој процес опрема би чинел околу 10.000 долари и би бил функционален. Електрична енергија може да се користи од соларни панели или ветерница. Bob Lazar го има ова добро разработено.....а на каква вода вози....чешмовача...флаширана или минерална....????
....до кога со истата фора....автомобил на вода
прво за да се разложи водата на кислород и водород треба да се внесе повеќе енергија отколку што ќе се добие со согорување на водородот и повторно добивање на вода......единствено што може да функционира е смесата од водород и кислород да го оптимизира согорувањето на бензинот и бензинот порационално да се искористи....инаку дека колата ќе оди само на вода ....НЕ БИВА....
чисто за информација....урината има многу поголем потенцијал во однос на водата....така да побрзо ќе направат кола што вози на мочка...отколку кола што вози на вода
....а за сите верници....пробајте да ме убедите со математички формули....
....така веќе може....но сепак проблем е складирањето.....а тука има уште една квака.....бензинот е далеку посупериорен во однос на ослободена енергија наспроти зафатина.....се додека не се најде ефикасен начин за складирање на водородот.....возилата на вода ќе бидат економски неисплатливиЗа да оди само на вода потребно е да се направи горивото надвор од возилото т.е. да се произведе водород и да се компримира во боци. Овој процес опрема би чинел околу 10.000 долари и би бил функционален. Електрична енергија може да се користи од соларни панели или ветерница. Bob Lazar го има ова добро разработено.
Видеово кажува се проблемот е во 7:52 минута.