- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.286
- Поени од реакции
- 26.168
Ако е во право ќе го бранам, ама тој сам си кажа дека објектот има отстапка во висината, значи не е во право. Финтата е во тоа што нему му е јасно дека како опозиционер е потенцијална мета (како што мене ми беше јасно предходно) и доколку е паметен морал да го изгради објектот законски. Морал да знае дека ќе му го рушат за отстапка од 1 милиметар. Вака настрада заради сопствената глупост. Доколку му рушеа легален објект ќе бев првиот што ќе реагираше.Значи не би го бранел Фијат и да е во право, само затоа што тебе никој не те бранел кога ти си бил цел на линч?
Алал да ти е на логиката.
Еве јас ќе ти објаснам зошто би ги бранел другите иако тебе никој не те бранел: Заради морал, етика, човечност, за иднината на твојата фамилија, за да градиме поубаво општество. Ако секој гледа само за себе како што ти ми опишуваш, државава ќе остане Африка.
Иначе, ако си бил во право, еве јас ќе сум те бранел колку можам.
Реков дегени не поради ставовите, туку поради цитирањето на непроверени и недочитани информации. Има голема разлика.
Доколку некој има непроверени информации можеш да го поправиш доколку имаш проверена, а не веднаш да навредуваш (што е и забрането на форумов) и да етикетираш.