КОСМОС - станбено-деловен комплекс

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Ваквите тужења обично траат десетици години и заглавуваат, а пари треба многу за да можеш да издржиш до крај, немам намера да си го губам животот со кој сум среќен за уште повеќе пари.
Фијат најави тужби.
Е сеа проблемот е ако Фијат добие, ние ќе треба да го исплаќаме.
Не ти требаат пари, најди адвокат што мисли дека сигурно ќе добие, тој ќе финансира се, тој ќе брка работа на рочишта, на крај ќе наплати. За Фиат ќе видиме дали ќе тужи, кога ќе поднесе тужба тогаш ќе зборуваме.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Samo nikoj ne obrnuva vnimanie na toa sto ke se slucuva doprva....imeno ako ne gi plati komunaliite ostanati najaveno e deka ke se povlecat hipotekite sto gi ima ostaveno kaj opstinata...a toa se del od FON,plac na vodno i uste nesto....jasno e ko den deka nema da gi plati ostatokot od komunaliite zosto nema logika....objektot mu se rusi i nema veke matematika povtorno da go gradi od pocetok zosto nema kar veke....vo celava rabota ima ogromni igri...i da go unistat na ekonomski plan kako osveta a isto taka da mu zgasne fakultetot za smetka na evropski fakultet kade sto poznato e deka gazdata na evropski e od vladejackata partija....a i bez da mu ja povlecat hipotekata za FON veke ocrnet e univerzitetot taka da bar za 50% pomalce studenti ke ima....

Kako i da e,nameraceni mu se od drzavava da go unistat i toa i ke se sluci......
Хипотеките се веќе активирани.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.893
Само будали може да инвестираат во Македонија.​

Море мрш од оваа прчварница подалеку.​
Oстави ги криминалците да инвестираат., тоа што од нас е одземено,нека го множат . транзициски богаташи со возен парк од пола милион евра, а ти моли после дома за 100 денари за едно пиво у град.. убава логика имаш

G

galaxy

Гостин
Oстави ги криминалците да инвестираат., тоа што од нас е одземено,нека го множат . транзициски богаташи со возен парк од пола милион евра, а ти моли после дома за 100 денари за едно пиво у град.. убава логика имаш
Тоа не е проблем на Македонија, тоа е проблем на капитализмот. Во Македонија проблем е што немаме ЕКОНОМИЈА да ја води ПОЛИТИКАТА, туку ПОЛИТИКАТА ја води ЕКОНОМИЈАТА.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.893
Тоа не е проблем на Македонија, тоа е проблем на капитализмот. Во Македонија проблем е што немаме ЕКОНОМИЈА да ја води ПОЛИТИКАТА, туку ПОЛИТИКАТА ја води ЕКОНОМИЈАТА.
На запад има транзициски богаташи..? За еден квадрат повеќе ќе го срушеа таму.. Он го надминал габаритот за 30 и кусур иљади квадрати и никому ништо а ? Уште колку стана ќе извади тука ,знаеш ?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
На запад има транзициски богаташи..? За еден квадрат повеќе ќе го срушеа таму.. Он го надминал габаритот за 30 и кусур иљади квадрати и никому ништо а ? Уште колку стана ќе извади тука ,знаеш ?
Не е за толку надминат габаритот, толку е цел објект, но сепак го надминал габаритот и има основа да се руши. Згора на тоа со месеци ги немал подмирено ратите за комуналии.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.893
Не е за толку надминат габаритот, толку е цел објект, но сепак го надминал габаритот и има основа да се руши. Згора на тоа со месеци ги немал подмирено ратите за комуналии.
35.000 м2 над дозволеното и 3 мил. евра неплатени комуналии - КОСМОС

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/35000-m2-nad-dozvolenoto-i-3-mil-evra-neplateni-komunalii-kosmos
Може лажат овие.. за гревои е Фиат :(

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
35.000 м2 над дозволеното и 3 мил. евра неплатени комуналии - КОСМОС

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/35000-m2-nad-dozvolenoto-i-3-mil-evra-neplateni-komunalii-kosmos
Може лажат овие.. за гревои е Фиат :(
Не квадратурата не е таа. Надуена е, ама сепак има надминат габарит. Комуналиите се повеќе од 3 милиони, накај 4 поблиску ќе се. Фиат ако не ги плати брзо да ја исчисти хипотеката му отидоа ФОН и куќите.

Член од
21 мај 2008
Мислења
545
Поени од реакции
110
Izvini druze sto ke te iskoristam tebe za mojata teza ama ova nad mene napisanoto e klasicno perenje mozok koj go pravat mediumite kaj nas....

Da ne navleguvam sega vo detalji,ke ti kazam po prosto sto e rabotata.......metar i nesto ke mu bide pogolema zgradata nego li planot sto go napravil na koj sto dobil dozvola....ima nekoi stolbovi koi arhitektot gi napravil pogolemi i zatoa metar i pol pogolema zgrada ke ima dokolku ja gradel....Celata kvadratura sto ke ja dobiel fijat od toj cosmos e okolu 40 000 m2.....i ajde ti sega objasni mi ili objasni gi sitel kako moze metar i nesto vo visina da napravat skoro uste edna zgrada kako sto e comos ili vo prevod novi 30 000 m2.....???!!! David Copperfield moze slobodno da mu pozavidi na fijat.... :) Tie metar i nesto ne se vo sirina....tuku vo visina...golema razlika e toa...vo sirina imas kvadrati plus a vo visina nemas ili mnogu treba umesno da go izgradis kopleksot za da uspees da dobies nesto...vaka samo dobivas povisoka zgrada i minimalni kvadrati poveke vo krovot....
--- надополнето: Aug 1, 2011 4:54 PM ---
Комуналиите се повеќе од 3 милиони, накај 4 поблиску ќе се. Фиат ако не ги плати брзо да ја исчисти хипотеката му отидоа ФОН и куќите.
Treba od dve zla da go izbere podobroto....da gi plati ostatokot od komunaliite i da ne ja gradi zgradata zosto nema matematika veke vo dlabok minus e a treba pak od ponovo da gradi,a vtoroto mu e da ne gi plati,da ja izgubi dozvolata i da go derat postepeno posle....kako i da e veke e pecen....tek prestojat cirkuzi so ovaa zgrada,koga ke dojdat site tie sto kupile stanovi a dosta se takvi ke bide kolenje....ova so komunaliite maximalno se isprevrtuva vo javnost i se pere mozok ama toa e...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Treba od dve zla da go izbere podobroto....da gi plati ostatokot od komunaliite i da ne ja gradi zgradata zosto nema matematika veke vo dlabok minus e a treba pak od ponovo da gradi,a vtoroto mu e da ne gi plati,da ja izgubi dozvolata i da go derat postepeno posle....kako i da e veke e pecen....tek prestojat cirkuzi so ovaa zgrada,koga ke dojdat site tie sto kupile stanovi a dosta se takvi ke bide kolenje....ova so komunaliite maximalno se isprevrtuva vo javnost i se pere mozok ama toa e...
Ако не ги доплати комуналиите ќе ја извршат активираната хипотека и Фиат ќе остане без скоро цел имот. Јас да сум на негово место би ја доплатил дозволата, би им ги вратил парите на тие што уплатиле и би се откажал до градење. Ама тој си знае најдобро.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.833
Поени од реакции
4.536
гледам на видеово се собрале екипа од сдс...нема политика....неее.....најмногу ме насмеа Сафет Бишевац...изгледа и тука ќотек ќе изеде...од тие фиктивните ќотеци...кога се преправа по телефон дека зборува и кажува дека го држат полицајци а овие на 2 метра од него се.....
правата вистина и нема да ја дознаеме, јас би рекол дека е златната средина измеѓу двете страни, ама тешко дека било која од засегнатите страни ќе се задоволи со неа

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Не бе, ај да ги оставиме кој кај сака и што сака да си гради,па кога ќе изградат ако сакаат и нека платат :tapp:
Има ЗАКОН кој пропишува и налага како и што треба да се гради..има градежна маркица која се вади.. пред да почне со градба точно се знае каков објект треба да се изгради,колку спрата,колку габаритен и сл. А не на жими мајка како сакам ја така ќе си правам,не ебам никого.. Него Фиат и Велија исти кур се, вториов вилата ја пишал планинарски дом да не плаќа данок, а овој плаќа комуналии за едно а гради нешто трето.. Море смрт за таквите не голи оток
Друже ти малку забега со муабетот, правиш муабет како КОСМОС да е првата дивоградба во Македонија.
Јас сум против лудилото што владее во градежниот сектор и сум за тоа веднаш да се одземат а дел и да се срушат сите нерегуларни објекти. Ама не да се почне и да се заврши со Цановски туку да се пресмета владата со сите и со тоа око нема да ми трепне за Цановски за кого и онака имам лошо мислење.
Но друже треба да знаеш дека ако нешто треба да се руши во ова држава тогаш треба да се почне со „кинескиот ѕид„ кој е во сред Парк и ни го лапна половина стадион кој не се гледа од него. Цановски во листата за рушење која јас би ја направил би бил меѓу последните затоа што гради буквално во мочуриште и дел на Скопје кој буквално е мртов.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Друже ти малку забега со муабетот, правиш муабет како КОСМОС да е првата дивоградба во Македонија.
Јас сум против лудилото што владее во градежниот сектор и сум за тоа веднаш да се одземат а дел и да се срушат сите нерегуларни објекти. Ама не да се почне и да се заврши со Цановски туку да се пресмета владата со сите и со тоа око нема да ми трепне за Цановски за кого и онака имам лошо мислење.
Но друже треба да знаеш дека ако нешто треба да се руши во ова држава тогаш треба да се почне со „кинескиот ѕид„ кој е во сред Парк и ни го лапна половина стадион кој не се гледа од него. Цановски во листата за рушење која јас би ја направил би бил меѓу последните затоа што гради буквално во мочуриште и дел на Скопје кој буквално е мртов.
Зар и кинески ѕид ви направија у то Скопјето? :eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom