Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.447
Многу го подржуем проектов. Редно време беше некој нешто вакво да направи. Уште само да се изгради црквата на плоштад и ќе биде све како што треба.

Работата е што џабе им е Скопје 2014, џабе овие улици поправање и средуење цело лето.
Па макар и цел град отпоново да го напраат, не гласам пак за нив.

Амнестирањето на злосторства против човештвото тежи многу поише.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Првото е во контекст на ова што те цитирам, значи каква врска има овој твој пост со темава?

Или ова може да помине пошто се плука против градоначалник што не е од редовите на вашата партија?

И второто прашање ми е поврзано со ова ти што си го пишал, (пошто ептен е срамота што не ставиле огромен јарбол во Карпош), кажи ми ти каде во Чаир да одам да видам таков јарбол?

Бонус прашање: Ти ли си модератор исклучиво на оваа тема што туку наредуваш цело време?
1. има одлична врска со менталниот склоп на Стевче и налик таквите - градоначалник на оваа држава НЕ СТАВА, СЕ СРАМИ и ПЛУКА по Македонски симболи и херои. (читај поназад за моите политички погледи и погледите конкретно за проектот, не можам на секоја страница да се објаснувам) иако не се срами од платата што ја зема.

2.не сум поминал од поодамна во Чаир но ако алудираш на тоа дека е алабанска општина

- и сарај и тетово се па јарболи има, додека во други Македонски општини нема, сепак треба да има просотрни услови.

3.50 страни наназад се плука по семакедонско..не смеам да одоговрам..бујрум..аргументирано, досега не видов сериозен пост

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
1. има одлична врска со менталниот склоп на Стевче и налик таквите - градоначалник на оваа држава НЕ СТАВА, СЕ СРАМИ и ПЛУКА по Македонски симболи и херои. (читај поназад за моите политички погледи и погледите конкретно за проектот, не можам на секоја страница да се објаснувам) иако не се срами од платата што ја зема.

2.не сум поминал од поодамна во Чаир но ако алудираш на тоа дека е алабанска општина

- и сарај и тетово се па јарболи има, додека во други Македонски општини нема, сепак треба да има просотрни услови.

3.50 страни наназад се плука по семакедонско..не смеам да одоговрам..бујрум..аргументирано, досега не видов сериозен пост
Значи доколку ти сметаш дека треба да се плука Стевчо, тогаш е оправдано, а доколку Lurtz или некој друг каже за улициве, тогаш бега од темата? Биди доблесен и признај!

За Чаир прашањето беше поврзано со твојот пост дека не сакал овој јарбол да стави, доколку е така што не плукаш по сите општини каде што нема јарболи, туку само по Карпош?! Инаку за мене, сосема небитно прашање..
И за крај, не знам јас кој, колку и дали плукал, ама нема зошто ти да кажуваш кој како смее да размислува, само зошто не размислува како тебе. Па уште и за право си земаш да ги нарекуваш немакедонци, ц ц ц. Ако е со навредлива содржина постот, имаш копче пријави бе чоек...

А ете да не бидам сосема вон темата, па и мене да ме изетикетираш како што милуваш, ќе кажам дека според мене, најдобро нешто од овој проект е стадионот. Капа кревам!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Чаир и Бутел ставија на секоја бандера партиски (секој своја, едните од еден етнос, другите од друг) знамиња, но никому не пречеа...туку нема смисла да идам и јас вон тема па ќе дополнам дека стадионот навистина е објект за почит. Посебно што е спортски објект па со тоа се остварува и еден дел од ветувањата за изградба на спортски објекти. Не знам дали влегува во проектот 2014... би требало.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Стадионот не влегува во СК2014..
Инаку тој е одличен, само уште фасадата и теренот да ги средат, ама како што ми се чини нив ги оставија...

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Точно, моја грешка, не влегува во проектот, почнат е со средување уште пред да го промовираат проектот. Како и да е, презадоволна сум што имаме профи стадион.:)

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Значи доколку ти сметаш дека треба да се плука Стевчо, тогаш е оправдано, а доколку Lurtz или некој друг каже за улициве, тогаш бега од темата? Биди доблесен и признај!

За Чаир прашањето беше поврзано со твојот пост дека не сакал овој јарбол да стави, доколку е така што не плукаш по сите општини каде што нема јарболи, туку само по Карпош?! Инаку за мене, сосема небитно прашање..
И за крај, не знам јас кој, колку и дали плукал, ама нема зошто ти да кажуваш кој како смее да размислува, само зошто не размислува како тебе. Па уште и за право си земаш да ги нарекуваш немакедонци, ц ц ц. Ако е со навредлива содржина постот, имаш копче пријави бе чоек...

А ете да не бидам сосема вон темата, па и мене да ме изетикетираш како што милуваш, ќе кажам дека според мене, најдобро нешто од овој проект е стадионот. Капа кревам!
1. станува збор за поставување на споменик (претходно јарбол) поконкретно на темата ...амин...што е тука вон темета???

2а.бев јасен, треба просторни услови, (јарбол има во сарај пример) 2б, не им го знам распоредот може ке стават и таму, но верувај СТЕВЧО беше прв преседан во МК , на поставување на ДРЖАВНО ЗНАМЕ ДА ОРГАНИЗИРА ЖИВИ ШТИТ против поставувањето...како да наречам такви луге ако не НЕМАКЕДОНЦИ!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Го гледам оној споменикот..Воин на коњ или Александар Македонски.... и се некако нешто не ми штима
....постољето ...ДОМИНИРА... или е тоа преголемо или скулптурата е премала...

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Го гледам оној споменикот..Воин на коњ или Александар Македонски.... и се некако нешто не ми штима
....постољето ...ДОМИНИРА... или е тоа преголемо или скулптурата е премала...
Да беше постољето пониско за 5 метри споменикот и те како ќе изгледаше во својата природна величина.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Abe ako sakate da ve ima prvo pravete deca a ne spomenici!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Почна да се гради мостот на уметноста
На него ќе се наоѓаат 29 скулптури на македонски и албански уметници, за кои во моментов се бара леарница. На мостот во бронза ќе стојат скулптури на Тоше Проески, Лазар Личеноски, Никола Мартиновски, Димитар Кондовски, Петар Мазев, Григор Прличев, Стале Попов, Крсте Петков Мисирков, Кочо Рацин, Јордан Хаџи Константинов-Џинот, Блаже Конески, Ацо Шопов, Славко Јаневски, Васил Иљоски, Ванчо Николески, Живко Чинго, Војдан Чернодрински, Димитар Пандилов, Никола Вапцаров, Неџати Зекирија, Муртеза Пеза, Адем Гајтани, Ристо Шишков, Петре Прличко, Властимир Николовски, Трајко Прокопиев, Тодор Скаловски, Стефан Гајдов.
http://www.vest.com.mk/?ItemID=570CDAEC38419F4E8486249C29453FBC

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Лејдис анд џентлменс, ви го претставуваме новото ремек дело:

Katna garaza Mal Ring 5-13 VIZ.jpg

Господе, зошто не казни вака!?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Лејдис анд џентлменс, ви го претставуваме новото ремек дело:

Прегледај го приврзокот 32786

Господе, зошто не казни вака!?
Сега ќе те убедуваат дека е одлично ова(што е, но...), како било потребно, блаблабла, а катната гаража кај Бисер никогаш немала повеќе од 2 коли во нејзе, и новата „катна гаража“ во Ново Лисиче за чија цел малце се уништи зеленилото и изгледот(кој поминал, ќе знае дека грдо изгледа) е скоро секогаш празна или со 1-2 возила од досада качени...
Не разбираат градските татковци(не само овој, сите), дека едвај народот става бензин во колата, а уште и паркинг да плаќа, сите бараат начин да избегнат плаќање на паркинг.

Само кажи нешто повеќе за ова, локација?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Катниве и подземниве...џабе. Ако се плаќаат (сигурно) и ако коштаат поприлично, ќе имаат обезбедување ама кој да плате што викаш ни за бензин...за леб трчаме од едно у друго пиљарче овде 27 таму 23 денари, камоли за плаќање гаража. Ако не се плаќаат, ќе молите бога негде да се моткаат Алфите.
Се насе ми личи на присилно зеленашење. Доаѓа денот што го колневме, да се наплаќа и воздухот.

У некои земји гледам дозволено по улици паркираат. Македонија не знам дал не можеа да дозволат така да се паркира.

Kajgana Shop

На врв Bottom