Фан Клуб: Јувентус

G

grande-juve

Гостин
Од првиот натпревар со аматерите играме 4-4-2 (4-2-4), и тоа е формацијата што ќе ја играме, а најпознат пример за 4-4-2 е Манчестер Ј., и затоа ни треба еден играч ко Меси, Руни, Дел Пиеро, за да се врати малку поназад, и да го даде тој пас на крилата, или да направи некој продор, со нашиве крупни напаѓачи, тоа тешко, а Дел Пиеро не ми се верува да игра цело време, зашто сега играме и пресинг со сите, а плус и стар е. Затоа мислам дека со Вучинич не добивме ништо, најмногу, можеби прва замена.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Јакинта. Незнам шо се случва со типов и ајде ќе заборавам дека има мака со повредите ама откако е во Јувентус ми го нема оправдано статусот репрезентативец. Единствено го имам брането дека е подобар од дрвото Бориело.
Јакинта знај да има блесоци од време на време ама далеку е од играч кој треба да е во Јувентус, воопшто не е стабилен со формата, знај да дај по некој гол како онај против Шити и пак Удинезе ама какви топки ги пропуштал во шеснаестерец не би го зел ни во Пелистер. На крај краева во Јувентус е некои си 4-5 сезони ако не се лажам така да доста му е. Ако во нешто е сигурно подобар Вучинич од Јакинта тогаш тоа е дека сеуште си ја нема прокоцкано шансата да игра во Јуве.

И за крај маскотата. Можеби е добар играч во Палермо и Парма, ако барем поткрена цена малку. Типот ја има пропуштено секоја шанса кај мене и излишно е да се збора за него. Можи Конте ќе му најди соодветна улога и ќе го искористи максимално во тимот, арно ама омразата на навивачите е преголема за тој да функционира. Единствена работа шо тој можи да ја напрај за тимот е да се откажи од платата и да се покажи дека ја заслужва (нормално ова нема да се случи).
После доаѓањето на Конте во Јуве, Лука Тони изјави дека добил потврда дека се наоѓа во плановите на Јуве за следната сезона.

Според тоа, Јуве мора да се ослободи од Јакинта и Амаури.

Амаури е прв на трансфер листата,неговиот агент изјави дека Јуве барал премногу пари за него и затоа досега Амаури не направил трансфер во некој друг клуб.

Јакинта минатата сезона изигра многу малку натпревари поради тоа што скоро цела сезона беше повреден, а и на тие што изигра одигра многу слабо. Тоа можеби беше резултат на подолгата пауза поради повреди, но после откупот на Матри и Кваљарела, а и после последниот ангажман на Вучинич,најверојатно и Јакинта заминува покрај Амаури.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.502
Поени од реакции
8.180
голем чекор напред направивте со позајмицата на Мело во галатасарај... и респект за стадиончето, ќе биде жешка атмосферата ........... Поздрав!

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
кога имаме наредни утакмици ??? околу вучко нз што да речам мн пагаме ниско убаво изјави пред некој време дел пиеро линк тука

A

apidrone

Гостин
Никој не сака да дојде во клуб кој не игра во Европа, поготово не во ЛШ! Што не ви е јасно? Дајте да се пласираме меѓу првите 3, а потоа да мислиме како да донесеме ѕвезди во екипата.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Вучко е наш, а според најавите за доаѓање на Варгас, логично е дека Вучко е планиран за напад, со Лугано ќе се заокружи овој летен трансфер период. Со овој тим , пласман во топ 3 е доста реален, а со малку среќа со повредите и добро функционирање на тактиката на Конте , титулата е наша.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.866
Поени од реакции
2.744
Според мене,ако Конте сака многу движење по крилата,логично е да се купи Бастос кој би ја покривал цела лева страна,Вучиниќ нема никаква завршница според мене,а како крилен играч уште повеќе не го бива така да..џабе потрошени пари.Ја имаме најглупавата управа во цела Италија,и со вакво темпо ако завршиме 6 наредните сезони треба да сме среќни.Само не лажат дека бил голем трансфер-буџетот,а се ценкаја за Агуеро за 3-4 милиони,не е ова Јувентус на кого се сеќавам(е).. ова е само бледа копија која се натпреварува на стара слава.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Според мене,ако Конте сака многу движење по крилата,логично е да се купи Бастос кој би ја покривал цела лева страна,Вучиниќ нема никаква завршница според мене,а како крилен играч уште повеќе не го бива така да..џабе потрошени пари.Ја имаме најглупавата управа во цела Италија,и со вакво темпо ако завршиме 6 наредните сезони треба да сме среќни.Само не лажат дека бил голем трансфер-буџетот,а се ценкаја за Агуеро за 3-4 милиони,не е ова Јувентус на кого се сеќавам(е).. ова е само бледа копија која се натпреварува на стара слава.
Нема завршница ? лол , Значи на среќа дал преку 80 гола во Сериа А , и ако пратиш Сериа А, не само Јуве, сигурно се сеќаваш колку важни утакмици реши во корист на Рома, во последните 2-3 сезони, неколку одлучувачки голови против големите Интер,Милан па и лутиот им градски ривал Лацио..... И не, нема да игра крилен,за крилен се преговара за Варгас моментално,Вучко ке конкурира во нападот со Ква,Матри, Алекс...Не ми е јасно како таква конкуренција е лош потег( ти па и уште неколку членови се правите попаметни и од Моџи,кој го оправдува овој потег во целост)... За Агуеро не беше во прашање 3-4 мил, туку принцип. Ја помниш изјавата на управата,дека нема да купува играчи на кој Јуве им е 2ра или 3та опција....прав потег што не го зедовме Агуеро,на кој парите му се многу поважни во моментот.... Јуве ќе заврши во топ 3 со сигурност,... Па следната сезона со ЛШ во позадина ќе ни биде многу полесно да донесеме WC играчи.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.866
Поени од реакции
2.744
Нема завршница ? лол , Значи на среќа дал преку 80 гола во Сериа А , и ако пратиш Сериа А, не само Јуве, сигурно се сеќаваш колку важни утакмици реши во корист на Рома, во последните 2-3 сезони, неколку одлучувачки голови против големите Интер,Милан па и лутиот им градски ривал Лацио..... И не, нема да игра крилен,за крилен се преговара за Варгас моментално,Вучко ке конкурира во нападот со Ква,Матри, Алекс...Не ми е јасно како таква конкуренција е лош потег( ти па и уште неколку членови се правите попаметни и од Моџи,кој го оправдува овој потег во целост)... За Агуеро не беше во прашање 3-4 мил, туку принцип. Ја помниш изјавата на управата,дека нема да купува играчи на кој Јуве им е 2ра или 3та опција....прав потег што не го зедовме Агуеро,на кој парите му се многу поважни во моментот.... Јуве ќе заврши во топ 3 со сигурност,... Па следната сезона со ЛШ во позадина ќе ни биде многу полесно да донесеме WC играчи.
Значи ние,неистомислениците не пратиме Сериа А,немаме појма за ништо,а ти најпаметен се разбираш од се и сешто?Вучиниќ не е играч од калибарот на Агуеро,а кога сме веќе кај него,парата го врти светот,кога нашата управа се договори за неговата плата(за Агуеро зборам),да им дадеше на Атлетико уште 3-4 милиона,сега ќе беше наш играч,и ќе имавме вистинска конкуренција во нападот меѓу матри и ква.Се додека не земаме ѕвезди,т.с докажани фудбалери,ќе си останеме на исто ниво.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.868
Поени од реакции
6.380
Значи ние,неистомислениците не пратиме Сериа А,немаме појма за ништо,а ти најпаметен се разбираш од се и сешто?Вучиниќ не е играч од калибарот на Агуеро,а кога сме веќе кај него,парата го врти светот,кога нашата управа се договори за неговата плата(за Агуеро зборам),да им дадеше на Атлетико уште 3-4 милиона,сега ќе беше наш играч,и ќе имавме вистинска конкуренција во нападот меѓу матри и ква.Се додека не земаме ѕвезди,т.с докажани фудбалери,ќе си останеме на исто ниво.
Па очигледно не пратиш,кога пишуваш дека Вучинич немал завршница,очигледно е дека не пратиш....или го виде клипчето горе поставено,промашувањата на Вучинич,и врза база на тоа се истрча да исплукаш се живо и диво.... Сакаш да ти направам клипови за Промашувањата на Меси,Роналдо,Ето...за кој сакаш за тој.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.866
Поени од реакции
2.744
Па очигледно не пратиш,кога пишуваш дека Вучинич немал завршница,очигледно е дека не пратиш....или го виде клипчето горе поставено,промашувањата на Вучинич,и врза база на тоа се истрча да исплукаш се живо и диво.... Сакаш да ти направам клипови за Промашувањата на Меси,Роналдо,Ето...за кој сакаш за тој.
Јас не ни ги прочитав предходните страници,спрема тоа не осудувај пред да дознаеш што било,како било.Иначе пак ќе повторам,според мене,Вучиниќ е промашен трансфер,сум го гледал повеќе пати на најразноразни итакмици,не да не е добар,него не е за во ваков тим како што е Јувентус,можеби грешам,но ќе видиме како ќе се покаже кај нас.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.584
Поени од реакции
17.426
Џабе се карате до Август в година се можи да испадни и Диего беше спасител на Јуве , и Амаури замена за Трез ...и Торес спасот на Челзи во нападот па.....

сепак Вучинич има неморален талент е и еден од најдобрите во неговата позиција тоа што го дели од свестска класа титула е неговиот карактер т.е. мело број 2 ...ако не се осеќа звезда и ако не е мотивиран џабе е се ....ма да мислам во овај Јувентус на конте нема тоа да му фали .

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Очигледно е дека Вучинич е планиран како напаѓач, а за лево крило се работи на Варгас:icon_lol:

Како и да е, мислам дека е лошо шо се плука по Вучко, а уште нема потпишано за нас т.е на нероден Петко капа му кроиме. Пак ќе се повторам, кога Вучинич е во форма нема одбранбен што може да го запре 1 на 1. Сетете се само пред 2 сезони кога Рома беше вицешампион, колку клучни победи и донесе Мирко и како правеше мало дете од Мајкон......

Kajgana Shop

На врв Bottom