Мачорка
Shining Star of Paektu Mountain
- Член од
- 25 февруари 2011
- Мислења
- 1.955
- Поени од реакции
- 12.543
Види, факт е дека историски гледано мажите имаат поголема заслуга за научни откритија and stuff like that.Али погрешно го толкуваш тоа како знак за машка интелектуална супериорност, треба да знаеш дека на тоа влијаеле многу фактори.Мислам, што да постигне жена, која го поминала цел живот неписмена, со престилка, и сукало во рака?Да измисли нов, поусовршен модел на метла?Муабетот ми е дека жените, споредено со мажите,имале многу помали, ако не и никакви можности за напредок на било кое поле.Денес работите стојат далеку подобро, али ете уште има луѓе што сметаат дека жената треба да биде сопруга, мајка, домаќинка и ништо повеќе.Неврмајнд.Тоа со вреѓањето не се однесуваше до тебе, туку до жените што се вреѓаат од изнесените факти.
Друго, ако имаш намера да дебатираш, ондак треба да ти биде кристално јасно дека #1 правило во дебатирање е дека е ЗАБРАНЕТО МЕШАЊЕ НА АФТОРИТЕТИ.
Што значи, многу е бедно од твоја страна да ми маваш по години и твоето искуство афторитативно да ми го пласираш како "мене муабетот ми е точен пошо сум постар.".
Тој муабет на децата у маало, ако уопште имате деца у маало таму во туѓина.
Со мене не пробувај да си го мериш "Ама Обама вика вака, Обама мора да е во право" па "Чак Норис вика вака, Чак Норис е секогаш во право." или "Ја сум во право пошо сум постар и по искусен." пошто ме вреѓаш а те сметам за пријател.
Значи. Факти. И Боговите се клањаат пред факти.
Што е факт во дискусијава?
Факт е дека мажите се по докажани на сите можни полиња, земено на глобално ниво. (Ова читајте го како што пишува и никако поинаку. Ако не се слагате, бујрум, статистики.)
Исто така факт е дека Македонската љубовна сцена е очајна.
Зошто е очајна?
Бујрум, тука биди колку сакаш субјективен и извлекувај закључоци од твоето искуство.
Мене искрено ме интересира чива страна завземаш и искрено сакам да споделам размислувања со тебе на темата.
Само не ми мешај капитализам и лоботомија, те замолувам однапред.
Сега за очајот.Не знам што друго да се каже на темава, сите различно си го дефинираат очајот на македонската љубовна сцена и сите имаат различен виновник за тоа.Секој си дува во својот рог.
Лукавиот е крив бе .