Очајот на македонската љубовна сцена

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Тоа со вреѓањето не се однесуваше до тебе, туку до жените што се вреѓаат од изнесените факти.

Друго, ако имаш намера да дебатираш, ондак треба да ти биде кристално јасно дека #1 правило во дебатирање е дека е ЗАБРАНЕТО МЕШАЊЕ НА АФТОРИТЕТИ.
Што значи, многу е бедно од твоја страна да ми маваш по години и твоето искуство афторитативно да ми го пласираш како "мене муабетот ми е точен пошо сум постар.".
Тој муабет на децата у маало, ако уопште имате деца у маало таму во туѓина.
Со мене не пробувај да си го мериш "Ама Обама вика вака, Обама мора да е во право" па "Чак Норис вика вака, Чак Норис е секогаш во право." или "Ја сум во право пошо сум постар и по искусен." пошто ме вреѓаш а те сметам за пријател.
Значи. Факти. И Боговите се клањаат пред факти.
Што е факт во дискусијава?
Факт е дека мажите се по докажани на сите можни полиња, земено на глобално ниво. (Ова читајте го како што пишува и никако поинаку. Ако не се слагате, бујрум, статистики.)
Исто така факт е дека Македонската љубовна сцена е очајна.
Зошто е очајна?
Бујрум, тука биди колку сакаш субјективен и извлекувај закључоци од твоето искуство.
Мене искрено ме интересира чива страна завземаш и искрено сакам да споделам размислувања со тебе на темата.
Само не ми мешај капитализам и лоботомија, те замолувам однапред.
Види, факт е дека историски гледано мажите имаат поголема заслуга за научни откритија and stuff like that.Али погрешно го толкуваш тоа како знак за машка интелектуална супериорност, треба да знаеш дека на тоа влијаеле многу фактори.Мислам, што да постигне жена, која го поминала цел живот неписмена, со престилка, и сукало во рака?Да измисли нов, поусовршен модел на метла?Муабетот ми е дека жените, споредено со мажите,имале многу помали, ако не и никакви можности за напредок на било кое поле.Денес работите стојат далеку подобро, али ете уште има луѓе што сметаат дека жената треба да биде сопруга, мајка, домаќинка и ништо повеќе.Неврмајнд.
Сега за очајот.Не знам што друго да се каже на темава, сите различно си го дефинираат очајот на македонската љубовна сцена и сите имаат различен виновник за тоа.Секој си дува во својот рог.
Лукавиот е крив бе :D.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Види, факт е дека историски гледано мажите имаат поголема заслуга за научни откритија and stuff like that.Али погрешно го толкуваш тоа како знак за машка интелектуална супериорност, треба да знаеш дека на тоа влијаеле многу фактори.Мислам, што да постигне жена, која го поминала цел живот неписмена со престилка и сукало во рака?Да измисли нов, поусовршен модел на метла?Муабетот ми е дека жените, споредено со мажите,имале многу помали, ако не и никакви можности за напредок на било кое поле.Денес работите стојат далеку подобро, али ете уште има луѓе што сметаат дека жената треба да биде сопруга, мајка, домаќинка и ништо повеќе.Невермајнд.
Сега за очајот.Не знам што друго да се каже на темава, сите различно си го дефинираат очајот на македонската љубовна сцена и сите имаат различен виновник за тоа.Секој си дува во својот рог.
Да, тоа е точно.
Зошто жените немале можности за напредок?
Сеа ти ми кажуваш "Ние сме по паметни ама нашата мудрост не може да излезе на површина бидејќи вие не ни давате". Па кој сме ние да не ви даваме ако вие сте по паметни?
Кој како си ја наредил брат.
Ако нешто ви признавам, тоа е дека сте по лукави :)

Кревам раце од men vs women муабетов, ја однесов темава во погрешна насока и се извинувам :)
Да се држиме он-топик :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Тоа со вреѓањето не се однесуваше до тебе, туку до жените што се вреѓаат од изнесените факти.

Друго, ако имаш намера да дебатираш, ондак треба да ти биде кристално јасно дека #1 правило во дебатирање е дека е ЗАБРАНЕТО МЕШАЊЕ НА АФТОРИТЕТИ.
Што значи, многу е бедно од твоја страна да ми маваш по години и твоето искуство афторитативно да ми го пласираш како "мене муабетот ми е точен пошо сум постар.".
Тој муабет на децата у маало, ако уопште имате деца у маало таму во туѓина.
Со мене не пробувај да си го мериш "Ама Обама вика вака, Обама мора да е во право" па "Чак Норис вика вака, Чак Норис е секогаш во право." или "Ја сум во право пошо сум постар и по искусен." пошто ме вреѓаш а те сметам за пријател.
Значи. Факти. И Боговите се клањаат пред факти.
Што е факт во дискусијава?
Факт е дека мажите се по докажани на сите можни полиња, земено на глобално ниво. (Ова читајте го како што пишува и никако поинаку. Ако не се слагате, бујрум, статистики.)
Исто така факт е дека Македонската љубовна сцена е очајна.
Зошто е очајна?
Бујрум, тука биди колку сакаш субјективен и извлекувај закључоци од твоето искуство.
Мене искрено ме интересира чива страна завземаш и искрено сакам да споделам размислувања со тебе на темата.
Само не ми мешај капитализам и лоботомија, те замолувам однапред.
Argumentot za vozrasta go mrazam i jas po default i izbegavam da go upotrebam...no sega morav da go upotrebam.
Zatoa sto godhejtas od 2018 ke se smee na toa so napisal godhejtas vo 2011.Toa e brat,nema beganje od nekoi raboti.Istoto mu se desilo i na Toecutter...:)
Nemam potreba da si go meram so tebe,samo izrazuvam stav po prasanjeto.

E sega ne sporam jas i za dvata fakti.
No tie ne se vo nikakva korelacija edno so drugo. A onoj koj gi doveduva,se doveduva vo opasnost da se zaebe. I zenite se po dominacija. Psiholoska,ne fizicka. Nemoj da te lazi nekoj deka ne sakaat da dominiraat ili se totalno submisivni. Aman. Zatoa ti vikam ima vreme, ke se nerviras i ti...:) Jebes ti vrska vo koja mora da si dominanten 24/7.It`s a pile of crap. Pull the chain. Barem za mene.
Dominacijata vekovna i mileniumska nesto ne donese sreka na rajata.Ni na mazi ni na zeni.
Makar da i toa e do percepcija...

Inaku zosto e ocajna...pa kazano e veke...:)
http://forum.kajgana.com/threads/Очајот-на-Македонската-љубовна-сцена.42270/#post-3810135

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Argumentot za vozrasta go mrazam i jas po default i izbegavam da go upotrebam...no sega morav da go upotrebam.
Zatoa sto godhejtas od 2018 ke se smee na toa so napisal godhejtas vo 2011.Toa e brat,nema beganje od nekoi raboti.Istoto mu se desilo i na Toecutter...:)
Nemam potreba da si go meram so tebe,samo izrazuvam stav po prasanjeto.

E sega ne sporam jas i za dvata fakti.
No tie ne se vo nikakva korelacija edno so drugo. A onoj koj gi doveduva,se doveduva vo opasnost da se zaebe. I zenite se po dominacija. Psiholoska,ne fizicka. Nemoj da te lazi nekoj deka ne sakaat da dominiraat ili se totalno submisivni. Aman. Zatoa ti vikam ima vreme, ke se nerviras i ti...:) Jebes ti vrska vo koja mora da si dominanten 24/7.It`s a pile of crap. Pull the chain. Barem za mene.
Dominacijata vekovna i mileniumska nesto ne donese sreka na rajata.Ni na mazi ni na zeni.
Makar da i toa e do percepcija...

Inaku zosto e ocajna...pa kazano e veke...:)
http://forum.kajgana.com/threads/Очајот-на-Македонската-љубовна-сцена.42270/#post-3810135
Брат, доминација никаде не спомнав -.-
Нити некаде тврдев дека жените се субмисивни -.-
Камо да беа :D

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Види, факт е дека историски гледано мажите имаат поголема заслуга за научни откритија and stuff like that.Али погрешно го толкуваш тоа како знак за машка интелектуална супериорност, треба да знаеш дека на тоа влијаеле многу фактори.Мислам, што да постигне жена, која го поминала цел живот неписмена, со престилка, и сукало во рака?Да измисли нов, поусовршен модел на метла?Муабетот ми е дека жените, споредено со мажите,имале многу помали, ако не и никакви можности за напредок на било кое поле.Денес работите стојат далеку подобро, али ете уште има луѓе што сметаат дека жената треба да биде сопруга, мајка, домаќинка и ништо повеќе.Неврмајнд.
Лукавиот е крив бе :D.
Well...проблемот е што немаат дефинирано што сакаат од себе,партнерот и врската, надвор од неколку patterns собрани од ТВ или ради чешкање во определен дел од анатомијата...
Both men & women alike...
Овој пат не е до лукавиот...:D

Брат, доминација никаде не спомнав -.-
Нити некаде тврдев дека жените се субмисивни -.-
Камо да беа :D
Ок,тоа се провлекува низ темава како и да е...а потребата од доминација е присутна и кај мажи и кај жени,само различно се манифестира како шо лукавиот не напраил,троа различни...:) and it sucks...o_O

Naah...камо да беа рамноправни i say...:sneaky:

A

AnFem

Гостин
Која патетика! Целосно подпаднал под влијание на човечки орган, светот му се врти околу еден човечки орган. Ах фрустрации! Дури и го нарекол „моќно оружје“... и како да го сфатам човеков сериозно или да му се обратам како да е личност кога не е способен да размислува со онаа глава со која треба да размислува?

Се прашувам каде би можел да биде проблемот?

Неговите „размислувања“ се производ на фрутрации, вишок хормони можеби? Има стручни лица тука?
Очигледно има психички проблеми и потребна му е помош! Јас сум сериозно загрижена за случајов, овој претставува сериозна закана за општеството! Што е уште пострашно, утре можеби ќе најде друга креација со клетка-мозок и ќе се размножат, луѓе! Ова е страшно!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.157
Поени од реакции
83.925
Well...проблемот е што немаат дефинирано што сакаат од себе,партнерот и врската, надвор од неколку patterns собрани од ТВ или ради чешкање во определен дел од анатомијата...
Both men & women alike...
Овој пат не е до лукавиот...:D
Не е можно!
Фантазираш!

Ок,тоа се провлекува низ темава како и да е...а потребата од доминација е присутна и кај мажи и кај жени,само различно се манифестира како шо лукавиот не напраил,троа различни...:) and it sucks...o_O

...
^ Сепак работите си дојдоа на своето место.(y)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.214
Поени од реакции
30.420
Да, тоа е точно.
Зошто жените немале можности за напредок?
Па можеби затоа шо жените шо се мешале со наука и со хемии и со медицина ги сметале за вештерки и ќе ги врзеле така на еден столб опколен со слама и ги гореле. И шо да праат другите тетки, ќе ги учат ќерките и внуките да плетат, метат, и мијат садови, да не ги снајде истото.
Онтопик: Очајот е тука затоа шо уште има батки на стероиди со БМВ или мерцедес кои гледаат на женските како уште еден трофеј а женските па не ги задоволува помислата дека типот немал кола или не вади дебела пара.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Па можеби затоа шо жените шо се мешале со наука и со хемии и со медицина ги сметале за вештерки и ќе ги врзеле така на еден столб опколен со слама и ги гореле. И шо да праат другите тетки, ќе ги учат ќерките и внуките да плетат, метат, и мијат садови, да не ги снајде истото.
Онтопик: Очајот е тука затоа шо уште има батки на стероиди со БМВ или мерцедес кои гледаат на женските како уште еден трофеј а женските па не ги задоволува помислата дека типот немал кола или не вади дебела пара.
Мислиш како Марија Склодовска? Пошто таму некаде во нејзино време веќе паднаа муабетите за вештерки, ама жените нешто не се покажаа како некои бреинакс. На 10 мажи интелектуалци по една жена ќе дојде. Што ќе ми кажеш сега, 1000 години репресија тешко се тргаат од грб. Јеботе, онда би рекол сите жени имаат македонско потекло, еве ние сто години после турците уште не можеме да си го најдеме дилдото кај ни е заглаено у гс.

Онтопик: Сакаш да кажеш дека батките на стероиди се криви што девојките сакаат... батки на стероиди? Како тоа? Или мислиш дека батките на стероиди се „ала А1 и Сител“ креатори на женските сфаќања за добар маж?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Гледам како форумашите го бараат изворот на сите невољи во машко-женските односи,некои викаат тоа било од пред еден век,некои од пред 1000 години.Е па мили мои,по се изгледа го лоцирав стартот на проблемите.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.214
Поени од реакции
30.420
Онтопик: Сакаш да кажеш дека батките на стероиди се криви што девојките сакаат... батки на стероиди? Како тоа? Или мислиш дека батките на стероиди се „ала А1 и Сител“ креатори на женските сфаќања за добар маж?
никаде не реков дека некој е крив или боже сачувај се креатори на некои си сваќања. добрите момци ги карактеризираат ко лигуши и папучари шо, нели на никоја женска од "високата класа" не и одговара. ама батките на стероиди се ко од филм со арнолд шварценегер испаднати така да мора да се кул.

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Демагогии, теории срања.

Одговорот е мошне едноставен: Attention Whores!

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Survival of the fitest, така?

S

smexy

Гостин
Интересно како пред да се јават организирани пантеони и религии најчесто жената е онаа што се слави,во форма на Divine Mother,ви текнуе?
У таквите општества жените биле авторитет.
Не сме биле одувек патријархално општество да а еам.
Сите тие диференцијации еден ден ќе ги снема.

Kajgana Shop

На врв Bottom