- Член од
- 7 јули 2011
- Мислења
- 7
- Поени од реакции
- 1
Хмм. Епа вака одприлика би било.абе брат јас ѕирнав ама сварно сум тапа и нема шанси да се снајдам,ако има доброволец да ми биде ментор делиме пола пола од прфитот
ке отвориш акаунт, и имаш профил слично како на facebook, после треба да штиклираш кои категории се твоја експертиза, пример ако си експерт за PHP ili MSWord ,не е битно, ке си штиклираш за тоа, исто така ке штиклираш и сродни категории на твоите, пример ако си експерт за solidworks тогаш освен таја категорија ке штиклираш и 3D design или нешто слично. После тоа можеш да направиш сите нови проекти што се во твоето подрачје да ти стигаат на маил,тие стигаат како spam, така ке ти биде полесно за листање и попрегледно.
Одкако ке најдеш проект кој можеш да го завршиш го отвараш и имаш линк BID ON THIS PROJECT.
ликот те носи на страната кај со ке го креираш твојот BID. Тамо се пополнува колку пари бараш, за колку дена ке го сработиш, и колку проценти сакаш да ти се исплати однапред -Milestone, подолу имаш да напишеш порака за твојот бид ,пример Hi, please check your PM. Thanks. PM ти е приватна порака која се пишува подолу имаш за штиклирање Also send a private message to the project seller, и таму ке напишеш поопширно за тебе или ке му пратиш портфолио или примерок итн. и на крај имаш PLACE BID.
Одкако некој од работодавачите ке се реши да те најми за некој проект, најпрво ке проба да те контактира преку маил, скајп или слично а може и директно преку frelancer, тоа ке значи дека се заинтересирал за тебе,ке си помуабетиш малце и ке му речеш да ти го додели проектот award me the project или слично, он ке ти го додели и ти ке стиснеш accept, тогаш официјално ти почнува проектот.
Со секој завршен проект градиш рејтинг, колку поголем рејтинг имаш толку повеќе твојот BID се издигнува над другите.
мој совет е да направиш добро портфолио, кога го констуираш својот бид за некој проект биди краток јасен и прецизен, биди упорен и само така ке стигнеш до тие проекти за кои се плаќа дебело