Помош, проблеми, прашања, совети...

M

Mr.InF3ction

Гостин
Во право си дека е хард дискот.. Сега го отворив куќиштето и хард дискот грчеше.. Ама си грчи стално не кога префлам или инсталирам нешто.. Од што може да биде, да го носам на мајстор?
Премести го ако можеш и убаво стегни ги штрафовите. Секој хард диск колку толку грчи но кога куќиштето е од тенок плек и не е стабилен тоа се слуша многу.

Vargo _online

プレイステーション3
Член од
1 мај 2010
Мислења
492
Поени од реакции
59
Kaj moze kaj nas da se najde dobra termo pasta sega za sega samo najdov MX-4.............ako znae nekoj nesto neka pise.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Бидејќи не се разбирам во хардвер, прашањево можеби ќе звучи смешно.

Неодамна купив монитор Philips 222E, LCD екран.
Имам графичка картица Nvidia Ge-Force FX 5500 (значи малце постара).

Самиот компјутер ми препорачува резолуција која искрено ми е ПРЕГОЛЕМА (1900x1280 мислам дека беше), и тоа на screen refresh rate од 60mhz што сметам дека е многу малце (ме печат очите).

Го наместив на 1600x900 и таа мене ми е оптимална резолуција, НО! текстот излегува матен.
Се обидов да го решам преку CleanType Tweak Toy, како и преку CleanType опцијата од самиот XP, но немаше резултати.
А трагичното е што на претходно наведената 1900х1280, го немам тој проблем со текстот.

Дали постои некој софтвер или слично преку кој може да се подеси тоа (бидејќи во самиот софтвер од мониторот не гледам).

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
А трагичното е што на претходно наведената 1900х1280, го немам тој проблем со текстот.

Дали постои некој софтвер или слично преку кој може да се подеси тоа (бидејќи во самиот софтвер од мониторот не гледам).
На сите ЛЦД монитори им е проблем ова. Native резолуцијата им е најдобра. Другите резолуции се емулирани затоа квалитетот е лош кај останатите резолуции. Пробај со Win 7 мислам дека е подобро.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Бидејќи не се разбирам во хардвер, прашањево можеби ќе звучи смешно.

Неодамна купив монитор Philips 222E, LCD екран.
Имам графичка картица Nvidia Ge-Force FX 5500 (значи малце постара).

Самиот компјутер ми препорачува резолуција која искрено ми е ПРЕГОЛЕМА (1900x1280 мислам дека беше), и тоа на screen refresh rate од 60mhz што сметам дека е многу малце (ме печат очите).

Го наместив на 1600x900 и таа мене ми е оптимална резолуција, НО! текстот излегува матен.
Се обидов да го решам преку CleanType Tweak Toy, како и преку CleanType опцијата од самиот XP, но немаше резултати.

Пробај да го ставиш на 125% на нативната резолуција 1920х1080, таман текстот и другото ќе биде 25% поголемо и ќе се гледа на раат.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Пробај да го ставиш на 125% на нативната резолуција 1920х1080, таман текстот и другото ќе биде 25% поголемо и ќе се гледа на раат.
Тоа ми ги менува само менијата, додека текстот на веб-страници и сл. пак е мал.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107

здраво де4ки имам еден иритрирачки проблем со тастатурата вчера се убаво си работеше и сабајле вклучувам и гледам не работи ставам друга тастатура и таа не работи во што е проблемот -пишувам од он-скрин кејборд помош

Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
здраво де4ки имам еден иритрирачки проблем со тастатурата вчера се убаво си работеше и сабајле вклучувам и гледам не работи ставам друга тастатура и таа не работи во што е проблемот -пишувам од он-скрин кејборд помош
УСБ е тастатурата?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Можеби ти се расипал PS/2 портот од матичната плоча.И другар го имаше истиов проблем(пробавме со две тастатури ама пак не работеше).

Kajgana Shop

На врв Bottom