Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
После Мај муабет зошто тогаш ке се докаже дела Челзи нема пак ништо да земи ;) А сеа ако се прајш ти на Тошо деka Есиен минатава сезона не бил подобар од тогаш кога освоиле Премиер лига таа е друга работа и можеш да си тераш по свое ;) Челзи не го искористија тоа лани зашто во нападот имаше камен (читај Торес) кој не знаеше тоа да го искористи. Тоа сакам да кажам а ти пак терај си по твое.
Pa ja nishto ne pram muabet za to dali Chelsea kje osvoj neshto ili ne, pram muabet za shegata tvoja okolu Essien. Essien igral zhimi takvovo poarno lani, perfektno se vklopuvashe vo sredniot red na Chelsea vo vid kamen do kamen na kamen zad kamen pred kamen na kup kamenja.
Essien imashe dobar start, prvi nekolku natprevari, potoa beshe ko sho rekov kamen do kamen na kamen, a ironijata e takva sho Chelsea vsushnost so doagjanjeto na Luiz i Torres se izvade od gomnata vo koi beshe prethodno, a istoto koincidirashe i so povtornite povredi na Essien.

Essien e najdobar igrach na Chelsea samo koga e povreden, t.e. koga ne igra. To e fakt vekje nekolku sezoni.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.605
Поени од реакции
14.433
Kun pasa examen médico con el City

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ќе биде интересно да се глеа Агуеро и ПЛ, ама па кај отиде кај се запусти.

Член од
21 јули 2011
Мислења
112
Поени од реакции
36
Aguero - mlad igrac koi se polakomi po pari. Ke vidime dali ke uspee vo City, sto ne mi se veruva mnogu mnogu

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Aguero - mlad igrac koi se polakomi po pari. Ke vidime dali ke uspee vo City, sto ne mi se veruva mnogu mnogu
A, кој не би се полакомил за пари? (Паоло Малдини), Рајан Гигс, Џејми Карагер, Карлес Пујол?
Едноставно е, доби понуда, ја прифати. Момчето сакаше да го напушти Атлетико. Е сега, не може да споредиш да го бараше Анжи и Сити. Колку и да ни изгледа нереално, граѓаните играат во ЛШ и се едни од фаворитите за премиерлигашката титула.
Сума сумарум. Не е само до парите: и во Атлетико земаше доста пари. Но, во Сити човекот гледа перспектива (веројатно), па сака да си се испроба. И да погреши, има време, млад е.

Член од
21 јули 2011
Мислења
112
Поени од реакции
36
So edna razlika sto Maldini, Giggs, Puyol, Carragher ke ostanat vecni legendi vo nivnite klubovi, dodeka takvite kako Aguero moze za 2-3 sezoni da se zaboravat ako ne se pokazat

Член од
21 јули 2011
Мислења
112
Поени од реакции
36
Stana legenda i za pogolema plata zaboravi koj tim go napravil igrac i mu je letna kaj seicite. ke go vidime sezonava sto ke naprai da ne zboram pred vreme. Muaeatot mi bese deka ne gi sakam tie igraci sto pravat transferi, koi apla se gledaat deka se za pari :) pozz

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Што велат весниците до крајот на преодниот рок само на superpremierleague.blog.mk. Дневните шпекулации и трансфер вести на едно место.
Daily Mirror:
• Бирмингем тешко се снаоѓа со финансиите па затоа најверојатно ќе треба да продаде неколку клучни фудбалери за да ’преживее’.
• Димитар Бербатов нема во план да замине од Манчестер Јунајтед, бидејќи вели дека фудбалерите кои заминуваат од Олд Трафорд единствено одат во надолна линија.
• Фернандо Торес инсистира дека не заборавил да постигнува голови.
• Менаџерот на Блекбурн, Стив Кин вели дека неговиот тим може да влезе во Лигата на Шампионите во наредните четири години.
• Вес Браун го напуштил Манчестер Јунајтед, откако Сер Алекс Фергусон му рекол дека нема иднина во клубот.
• Серхио Агуеро денеска пристигнал во Англија каед треба да го комплетира својот премин од Атлетико Мадрид во Манчестер Сити вреден 40 милиони фунти.
• Менаџерот на Ливерпул, Кени Далглиш е подготвен да чека на ангажман на Хосе Енрике.
• Алекс Меклиш го поддржува Чарлс Нзогбиа во намерата да има експлозивна сезона во дресот на Астон Вила.
• Играчот на Блекбурн, Никола Калиниќ е подготвен да потпише со Дњипро.
• Тотенхем е блиску до изненадувачки ангажман на Ибрахим Афелај од Барселона.
The Sun:
• Њукасл подготвува 10 милиони фунти за Џермејн Дефо.
• Димитар Бербатов вели дека никогаш нема да го промени неговиот стил на игра и покрај критиките.
• Болтон очекува да го комплетира преминот на Најџел Рио Кокер денеска.
• ВБА со ангажман на Шејн Лонг од Ридинк ќе го направи најскапиот трансфер во историјата на клубот.
• Ливерпул прифатиле да го пратат Алберто Аквилани на позајмница во Фиоретина оваа сезона.
• Голманот на Челзи, Тибаут Куртис вели дека би бил среќен да остане во Атлетико Мадрид на позајмница во наредните три сезони.
Daily Star:
• Насри им препорачал на луѓето од Арсенал дека оваа сезона ќе ја одработи во дресот на Арсенал, а потоа ќе замине како слободен агент.
• Репрезентацијата на Англија ќе почне да бара нов селектор после ЕУРО 2012.
• Манчестер Сити синоќа договориле трансфер вреден 35 милиони фунти на Кун Агуеро.
• Герет Бејл вели дека е целосно фит за новата сезона – и додаде дека неговиот тим ќе има одличен старт на сезоната.
Daily Mail:
• Манчестер Јунајтед ќе ангажира уште еден фудбалер до крајот на сезоната, според Дејвид Гил.
• Сандерленд ја разгледува опцијата за ангажман на Пикеон од Вест Хем.
• Свонси договориле трансфер вреден 1.75 за напаѓачот на Мидлзбро, Лирој Лита.
• Вулвс ја разлгуеваат опцијата за позајмување на Мајкл Џонсон од Манчестер Сити.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Н`Зогбиа во АВ за 9.5 милиони, утре ваљда ќе е лекарскиот преглед.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
а агуеро не стана легенда во атлетико? :)
не баш... коа ќе помислам на Атл М ми оди умот директно на Форлан. ;)
--- надополнето: Jul 27, 2011 8:49 PM ---
Н`Зогбиа во АВ за 9.5 милиони, утре ваљда ќе е лекарскиот преглед.
Се трошат далеку поголеми суми за еднакво квалитетни, па дури и понеквалитетни играчи.

Секоја чест за АВ за зделката. Во ова време на трансфери 9.5м е исто како да ги ограбиле Виган ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Се трошат далеку поголеми суми за еднакво квалитетни, па дури и понеквалитетни играчи.

Секоја чест за АВ за зделката. Во ова време на трансфери 9.5м е исто како да ги ограбиле Виган ...
Да да, одлично крило земаат, многу потценет, користат што Виган имаат финансиски проблеми. Ако и оваа сезона Виган си го спасат чмарот од испаѓање ќе биде вистинско чудо. АВ малку се истрошија за Бент ама вредеа парите, веднаш се вклопи и ги спаси од амбисот, паметно трошат.

Нареден трансфер кој сигурно ќе се случи е Бен Фостер во ВБА на позајмица од една година за 1 милион.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925

мене најискрено, форлан ме потсеќа на виљареал :X3:

толку си вреди н'зогбиа

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
мене најискрено, форлан ме потсеќа на виљареал :X3:
толку си вреди н'зогбиа
И да знајш, добар муабет имаш. И јас коа ќе помислам на Форлан ми оди умот на Виљареал. Ама разликата е што кога ќе помислам на Атл М, умот ми оди накај Форлан. Има разлика, не? :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom