Сатанизам

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Дали следбениците на сатанизмот се полукави од генералната популација?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Дали следбениците на сатанизмот се полукави од генералната популација?
Јок.Жените се најлукави, полукави и од Лукавиот himself.Еве и доказ

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Јок.Жените се најлукави, полукави и од Лукавиот himself.Еве и доказ
Тоа се некакви локални, третолигашки ѓаоли...
Дали тоа значи дека сатанистите треба да воведат жена како предмет на обожавање наместо принцот на темнината?!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
La Vey u satanskata biblija pisuva deka zenite ja koristat svojata sexualnost za da napreduvaat, no deka i taka treba da pravat, slicno ko sto Krouli vika -zenata e kurva a nie vikame amin, taka neka bide!
Sega stvarta e sto toa e dobro za niv no ako gledame od nacionalisticka ili rasisticka pozicija toa e loso bidejki doveduva do namalen natalitet, mesanje na krvta, dezintegracija na opstestvoto i posle ke ne navaasaat onie koi si gi drzat zenite primarno za priplod.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ќе му го речам, затоа што шеф не е исто што и господар. Јас сум потпишал договор, со кој сум се согласил кој ќе бидат моите права и обврски во компанијата во која работам, и според тие обврски оној што е претпоставен има право да ми сугерира како и што треба. Ако шефот реши дека може да ми господарува надвор од обврските за кој сум се согласил, може од мене да добие само среден прст и ништо повеќе.
се гледа дете невработено и без искуства со шефови, раководители, директори...... јас ги поминав тие фази уште од времето кога се викаше “другар директор“ па до денешните господа, од ООЗТ до ДООЕЛ...... ни Луцифер нема толку искуствои!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
се гледа дете невработено и без искуства со шефови, раководители, директори...... јас ги поминав тие фази уште од времето кога се викаше “другар директор“ па до денешните господа, од ООЗТ до ДООЕЛ...... ни Луцифер нема толку искуствои!
Хехехе...ниту сум дете, ниту сум невработен, имам и постојана работа со работно време и шефови и директори а имам и хонорарна работа.....така да си ја утнал проценката.:)
Моето искуство со шефови и директори е 10 години, што значи не сум го фатил времето кога се викало "другар дирекотор", но денешниве прилики ми се итекако познати. Нормално дека има претпоставени кој ако им дозволиш ќе се однесуваат кон тебе како кон слуга, но само ако им дозволиш! Јас си имам граница, ако некој ја помине, и реши да ми продава муда за бубрези, ќе си бара нов вработен.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Хехехе...ниту сум дете, ниту сум невработен, имам и постојана работа со работно време и шефови и директори а имам и хонорарна работа.....така да си ја утнал проценката.:)
Моето искуство со шефови и директори е 10 години, што значи не сум го фатил времето кога се викало "другар дирекотор", но денешниве прилики ми се итекако познати. Нормално дека има претпоставени кој ако им дозволиш ќе се однесуваат кон тебе како кон слуга, но само ако им дозволиш! Јас си имам граница, ако некој ја помине, и реши да ми продава муда за бубрези, ќе си бара нов вработен.
поентата е што сепак колку и да си ја сакаш работата друг може да контролира како колку и дали ќе работиш
друг е бог.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Sto pomalku potrebi poslicni sme na bogovite-vikal Antisten na vremeto, znaci Bog nema potrebi, za da bides nalik na bog treba da nemas potrebi ili istite da gi svedes na minimum!
Zatoa ne raboti za da imas slobodno vreme, da bese ubo da se raboti i bogatite ke rabotea- veli edna kineska.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
поентата е што сепак колку и да си ја сакаш работата друг може да контролира како колку и дали ќе работиш
друг е бог.
Поентата е што господарот не го прашува својот слуга дали сака или несака да се согласи на условите кој тој ги поставил. Слугата или робот неможе по своја воља и кога сака да ги напушти обврските ако не му се допаѓаат, а работникот може! Јас кога сум стапил во работен однос сум потишал договор во кој се јасно опишани моите обврски и права, со тоа потпишување јас сум се согласил на нив! Тоа е деталот кој го нема во релацијата господар - слуга/роб. Ако јас утре увидам дека ми се наметнуваат обврски за кој не сум се согласил да ги имам, можам да ја тужам компанијата или да дадам одказ!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Поентата е што господарот не го прашува својот слуга дали сака или несака да се согласи на условите кој тој ги поставил. Слугата или робот неможе по своја воља и кога сака да ги напушти обврските ако не му се допаѓаат, а работникот може! Јас кога сум стапил во работен однос сум потишал договор во кој се јасно опишани моите обврски и права, со тоа потпишување јас сум се согласил на нив! Тоа е деталот кој го нема во релацијата господар - слуга/роб. Ако јас утре увидам дека ми се наметнуваат обврски за кој не сум се согласил да ги имам, можам да ја тужам компанијата или да дадам одказ!
Kako ne moze? Moze, koa ima slobodna volja se moze!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Kako ne moze? Moze, koa ima slobodna volja se moze!
Ако робот или слугата реши да не се потчини, ќе биде казнет нели? Ако јас решам да дадам одкз, нема да бидам казнет...да не се правиме на тошо, знаеш на што мислам.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ако робот или слугата реши да не се потчини, ќе биде казнет нели? Ако јас решам да дадам одкз, нема да бидам казнет...да не се правиме на тошо, знаеш на што мислам.
pa toa zboram, neka bide kaznet, moze saka da ubie nekoi i posle za da ne go nabijat na kolec da se samoubie, togas e resen na se!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.262
Поени од реакции
84.358
У целово овоа манифестирање на слободна воља исто така е битен моментот на лична интерпретација.
Имено ти си се согласил и си потпишал нешто.
Дали тоа што ти го подразбираш под условите на кои си се согласил се поклопува со интерпретацијата на истите од страна на другиот субјект.
Во правниот свет на работни односи тоа веројатно е горе-долу егзкатно одредено со преку разни фрази со утврдено правно значење. Па погрешното толкување (читај манипулирање од страна на страните) на договорот е малку веројатно дека ќе се случи.
Но дали е исто така во правно не-одредениот духовен свет, кај што нема правна сигурност?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
А зошто си се согласил со договор кој го напишал некој друг, без да те праша ништо при составувањето на истиот?
Тоа е само илузија за избор и ништо повеќе.
Ради мотивот храна,покрив над глава,социјален живот и слично...си се согласил затоа што мора така а не како израз на слободна воља, на пример сакаш да ја работиш истата работа која ја работиш тука во Канада, со исти квалификации и квалитети кои ги имаш и сето тоа...арно ама лукавиот те посадил :D во РМ и ти требаат визи и милион заебанции...и икс пати помали примања и стандард како последица на работи над кои не си имал и немаш никакво влијание, останува само избор од понудени работи...кои понекогаш не се ни избор по дефиниција...

;)

Kajgana Shop

На врв Bottom