Ако јадат повеќе лукДали следбениците на сатанизмот се полукави од генералната популација?
Јок.Жените се најлукави, полукави и од Лукавиот himself.Еве и доказДали следбениците на сатанизмот се полукави од генералната популација?
Тоа се некакви локални, третолигашки ѓаоли...Јок.Жените се најлукави, полукави и од Лукавиот himself.Еве и доказ
се гледа дете невработено и без искуства со шефови, раководители, директори...... јас ги поминав тие фази уште од времето кога се викаше “другар директор“ па до денешните господа, од ООЗТ до ДООЕЛ...... ни Луцифер нема толку искуствои!Ќе му го речам, затоа што шеф не е исто што и господар. Јас сум потпишал договор, со кој сум се согласил кој ќе бидат моите права и обврски во компанијата во која работам, и според тие обврски оној што е претпоставен има право да ми сугерира како и што треба. Ако шефот реши дека може да ми господарува надвор од обврските за кој сум се согласил, може од мене да добие само среден прст и ништо повеќе.
Хехехе...ниту сум дете, ниту сум невработен, имам и постојана работа со работно време и шефови и директори а имам и хонорарна работа.....така да си ја утнал проценката.се гледа дете невработено и без искуства со шефови, раководители, директори...... јас ги поминав тие фази уште од времето кога се викаше “другар директор“ па до денешните господа, од ООЗТ до ДООЕЛ...... ни Луцифер нема толку искуствои!
поентата е што сепак колку и да си ја сакаш работата друг може да контролира како колку и дали ќе работишХехехе...ниту сум дете, ниту сум невработен, имам и постојана работа со работно време и шефови и директори а имам и хонорарна работа.....така да си ја утнал проценката.
Моето искуство со шефови и директори е 10 години, што значи не сум го фатил времето кога се викало "другар дирекотор", но денешниве прилики ми се итекако познати. Нормално дека има претпоставени кој ако им дозволиш ќе се однесуваат кон тебе како кон слуга, но само ако им дозволиш! Јас си имам граница, ако некој ја помине, и реши да ми продава муда за бубрези, ќе си бара нов вработен.
Поентата е што господарот не го прашува својот слуга дали сака или несака да се согласи на условите кој тој ги поставил. Слугата или робот неможе по своја воља и кога сака да ги напушти обврските ако не му се допаѓаат, а работникот може! Јас кога сум стапил во работен однос сум потишал договор во кој се јасно опишани моите обврски и права, со тоа потпишување јас сум се согласил на нив! Тоа е деталот кој го нема во релацијата господар - слуга/роб. Ако јас утре увидам дека ми се наметнуваат обврски за кој не сум се согласил да ги имам, можам да ја тужам компанијата или да дадам одказ!поентата е што сепак колку и да си ја сакаш работата друг може да контролира како колку и дали ќе работиш
друг е бог.
Kako ne moze? Moze, koa ima slobodna volja se moze!Поентата е што господарот не го прашува својот слуга дали сака или несака да се согласи на условите кој тој ги поставил. Слугата или робот неможе по своја воља и кога сака да ги напушти обврските ако не му се допаѓаат, а работникот може! Јас кога сум стапил во работен однос сум потишал договор во кој се јасно опишани моите обврски и права, со тоа потпишување јас сум се согласил на нив! Тоа е деталот кој го нема во релацијата господар - слуга/роб. Ако јас утре увидам дека ми се наметнуваат обврски за кој не сум се согласил да ги имам, можам да ја тужам компанијата или да дадам одказ!
Ако робот или слугата реши да не се потчини, ќе биде казнет нели? Ако јас решам да дадам одкз, нема да бидам казнет...да не се правиме на тошо, знаеш на што мислам.Kako ne moze? Moze, koa ima slobodna volja se moze!
pa toa zboram, neka bide kaznet, moze saka da ubie nekoi i posle za da ne go nabijat na kolec da se samoubie, togas e resen na se!Ако робот или слугата реши да не се потчини, ќе биде казнет нели? Ако јас решам да дадам одкз, нема да бидам казнет...да не се правиме на тошо, знаеш на што мислам.
А зошто си се согласил со договор кој го напишал некој друг, без да те праша ништо при составувањето на истиот?Поентата е што господарот не го прашува својот слуга дали сака или несака да се согласи на условите кој тој ги поставил. Слугата или робот неможе по своја воља и кога сака да ги напушти обврските ако не му се допаѓаат, а работникот може! Јас кога сум стапил во работен однос сум потишал договор во кој се јасно опишани моите обврски и права, со тоа потпишување јас сум се согласил на нив! Тоа е деталот кој го нема во релацијата господар - слуга/роб. Ако јас утре увидам дека ми се наметнуваат обврски за кој не сум се согласил да ги имам, можам да ја тужам компанијата или да дадам одказ!