Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Скопје произведува 40 % од Македонското БДП .. така да не скокај ко мајмун.. 40 % од сите пари доаѓаат од Скопје..а убаво ти кажа Македонцки,кој ќе ти ги плаќа тебе субвенциите за твоите патлиџани и крави таму у Кочани? па никој не се побуни од Скопје зашто ви се даваат субвенции
Ако 40% доаѓаат од Скопје, тогаш 60% доаѓаат од внатрешноста... зошто тогаш ако не се ни 51% од Скопје да се фаворизира?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
40% бе. Поделба на граѓаните. Према тебе не сме сите исти. И ти во Куманово, и тој во Кочани, и некој во Битола.... а тој во Скопје е главен, оти тој работи за 40%, а овие другите, ситни душички.

http://forum.kajgana.com/threads/Министерот-Димовски-се-сретна-со-тутунарите-остануваат-најавите-за-протести.46322/
http://forum.kajgana.com/threads/Тутунарите.46657/
Заборави???
Ја реков не се буниме ние кои немаме земја или стока..еве на мене не ми смета што се даваат субвенции,ја од тоа немам никаква корист,па да плачам ли што на некој добро му доаѓаат тие пари
--- надополнето: Jul 25, 2011 11:41 AM ---
Ако 40% доаѓаат од Скопје, тогаш 60% доаѓаат од внатрешноста... зошто тогаш ако не се ни 51% од Скопје да се фаворизира?
Еден главен град имаш/имаме... ај Пехчево да го изградиме, а Скопје пасиште да го направиме а ? До вчера на тие места ливади имаше,коњи пасеа :tapp:
--- надополнето: Jul 25, 2011 11:55 AM ---

Еден главен град имаш/имаме... ај Пехчево да го изградиме, а Скопје пасиште да го направиме а ? До вчера на тие места ливади имаше,коњи пасеа :tapp:[/quote]

Колку за информација твоја.. државата годишно произведува добра ,стоки и услуги во вредност над 9 милијарди евра..ако Скопје учествува тука со 40% ,ондак во Скопје годишно се продуцира капитал од некои 3-4 милијарди ..ако според некои СК 2014 чини 200 милиони евра и тоа финансирани во 5-6 буџетски години,незнам која е вашата логика кога велите ја од Кочани или ја од Куманово го финансирам овој проект..

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Колку за информација твоја.. државата годишно произведува добра ,стоки и услуги во вредност над 9 милијарди евра..ако Скопје учествува тука со 40% ,ондак во Скопје годишно се продуцира капитал од некои 3-4 милијарди ..ако според некои СК 2014 чини 200 милиони евра и тоа финансирани во 5-6 буџетски години,незнам која е вашата логика кога велите ја од Кочани или ја од Куманово го финансирам овој проект..
Цитро за Министер за Економија..... (точка) ! ! !

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Плажата со се игралиште за одбојка дефинитивно треба да се одсели од центарот. За се друго може да дискутираме но ова е дефинитивно врв на невкусот и кичот.

П.С. Филип кога веќе превзимаш слики пиши извор.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Црни денови се овие.Трагедијата во Норвешка, во Кочани, почина одлична пејачка и го загубивме главниот плоштад во Македонија. :(

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Скопје произведува 40 % од Македонското БДП .. така да не скокај ко мајмун.. 40 % од сите пари доаѓаат од Скопје..а убаво ти кажа Македонцки,кој ќе ти ги плаќа тебе субвенциите за твоите патлиџани и крави таму у Кочани? па никој не се побуни од Скопје зашто ви се даваат субвенции
А,во Скопје не земаат субвенции за земјоделство?Во Скопје никој не се занимава со земјоделство така?Селата и населбите што гравитираат околу центарот на Скопје со што се занимаваат?Со производоство на крајслер,опел ауди или?Во општините Илинден,Гази Баба,Ѓорче Петров,Сарај нема луѓе што се занимаваат со земјоделство?Има,и тоа премногу;).Со кое право ти тогаш судиш дека сте давале субвенции за земјоделство,а како вие да не ги користите од Скопје;).Сите ли од Кочани,Струмица,Куманово,Битола се занимаваат со земјоделство?Во наведениве градови многу мал процент се занимаваат со земјоделство.Зборам за градовите,а не за селата.Така да муабетот ти нема врска.

Колку владата вложила пари во Куманово последните 7-8 години?Куманово е најголема општина во Македонија којашто брои околу 120 000 жители,а инвестиции знаеш колку има од државата.Нула,па и тоа е многу.Колку пари владата вложила во Битола,Струмица,Радовиш,Струга,Тетово последните години?

Какви придобивки имаме ние од Скопје 2014 што не сме од Скопје?Вие имате затоа што градот ќе ви биде поубав,а што имаме ние?Значи јас ќе кажам ЈАС НЕМАМ НИШТО АПСОЛУТНО ПРОТИВ СКОПЈЕ 2014 И ТОА КАКО ИЗГЛЕДА туку сакам моите пари да се вложуваат во местото кадешто јас живеам.

Македонија е централизирана држава и сите пари се вложуваат во Скопје,а за другите што ќе остане од колачот така да не ми продавај муда за бубрези за некакви си субвенции и бла бла муабети.Немој јас да почнам да набројувам ние сите што трпиме од другите градови за да вие го имате во Скопје.

Кратово е најстар град на Балканот,град со 30 пати поголема историја од Скопје и може само од туризам да живее многу добро зошто е преубав град,а колку е вложено таму за реставрација,изградба и доградба на споменици,мостови,стари куќи коишто се белег за автентичен македонски град?Да не збориме од економски аспект или урбан?Тоа е веќе премногу.Каде се Свети Николе и ред други градови коишто немаат средства 3 улици да закрпат,а камоли да зборуваме за големи инвеститорски и градежни проекти.Сите ли треба да трпат затоа што имаме ЕДЕН ГЛАВЕН ГРАД и тој морал да биде среден?Тогаш ние воопшто да не плаќаме данок затоа што само кај вас се гради и вие сте морале да бидете средени.Кога ќе мислат да почнат да градат кај нас тогаш и ние ќе почнеме тогаш да плаќаме данок на државата.Сега за сега плаќајте си само вие може?

И,тој од Свети Николе,Кратово,Радовиш,Кавадарци,Тетово,Гостивар има роднини од странство,а не само вие.Кај ќе ги прошетаат они своите роднини,пријатели кога ќе дојдат на гости?На раскопани и неасфалтирани улици без канализација?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Колку владата вложила пари во Куманово последните 7-8 години?Куманово е најголема општина во Македонија којашто брои околу 120 000 жители,а инвестиции знаеш колку има од државата.Нула,па и тоа е многу.Колку пари владата вложила во Битола,Струмица,Радовиш,Струга,Тетово последните години?

Какви придобивки имаме ние од Скопје 2014 што не сме од Скопје?Вие имате затоа што градот ќе ви биде поубав,а што имаме ние?Значи јас ќе кажам ЈАС НЕМАМ НИШТО АПСОЛУТНО ПРОТИВ СКОПЈЕ 2014 И ТОА КАКО ИЗГЛЕДА туку сакам моите пари да се вложуваат во местото кадешто јас живеам.
У најголем дел си у право суграѓанин.. ама прашај го градоначалникот каде се парите.. не е све до власт..власт као власт е катастрофа во поглед на инвестиции за Куманово.. ама мене ме интересира,од каде му средства на градоначалникот за да гради сопствени згради..последниве 6 години единствено нешто што е направено е плоштад и кеј .. друго е живо катастрофа ,ни денар нема вложено..КАЈ СЕ ПАРИТЕ,МАМЕ ТИ ИБАМ ЛОПОВСКО!

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
ако ова е вистина :tapp:

Меѓу светските политичари, чии скулптури ќе бидат високи меѓу 2,5 и 3 метри, ќе бидат Линколн и Черчил, наши нема да има
Деспина Трајковска

Триметарски скулптури на светски политичари ќе ја красат фасадата на новата зграда на Министерството за надворешни работи. Линколн и Черчил ќе бидат едни од десетиците ликови што симболично ќе „висат“ на зградата во која ќе биде сместена администрацијата, а ќе наминуваат и дипломати. Скулптури на македонски политичари наводно нема да има, но зошто, надлежните се без конкретен одговор. За разиграната фасада на седумкатницата ќе се потрошат околу 1,8 милиони евра, а за реализација на планираното задолжени ќе биде „Бетон“ кој е и главен изведувач на објектот.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=4BE944CA1A184243B100AB6FE0C2B0D8
--- надополнето: Jul 27, 2011 6:28 AM ---
и лудилото продолжува

Планирани се 60 скулптури и само мал дел од нив нема да бидат со ликови на политичари“, објаснува Доневски кој не се сомнева дека фасадата ќе биде изведена навремено и беспрекорно, иако има замислен сложен изглед.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А оти не клат и статуа од Окахеј те Штунга познатиот водач на народот Бадел кој со својата мудрост и политика (и малце застрашување) донесол мир и крај на децениската војна со другото племе околу пасиштата и изворот во централна Африка

Kajgana Shop

На врв Bottom