Терористички напад во Осло

• Креатор на темата Креатор на темата TITTANIK
  • Време на започнување Време на започнување
Batka ti imas nekoj problem so mene licno ? Ili ti smeta mojot stav za religiite, a pred se islamot?
Uste ednas kje ti povtoram : TREBA DA ISCEZNAT RELIGIITE, A NAJPRVO I POD ITNO RADIKALNIOT ISLAM IZVOR NA NAJGOLEMITE ZLA NA DENESNICATA, PO NEGO ISLAMOT, A POTOA KJE PADNAT I DRUGITE RELIGII.

AKo ne ti se svigja ovoj stav mozes samo da si trolas po forumov.
Blla blla bllaaa...

Норвежанецот Брејвик акциите за напад ги подготвувал две години
icon_at_textsize.gif

Норвежанецот Андерс Беринг Брејвик кој ги изврши нападите во Осло и островот Утоја во кои загинаа над 90 лица, акциите ги подготвувал најмалку две години престојувајќи во повеќе европски градови меѓу кои и Прага, објавуваат чешките медиуми.

0,,15261467_1,00.jpg
Информацијата произлегува од неговите записи каде ја истакнува визијата за Европа без мултикултуризам и муслимани и каде ги опишува подготовките за терористичките акции со кои ќе се оствари таквата цел.

Андерс Беринг Брејвик од 2006 година своите десничарски радикални ставови ги објавува на Интернет во Манифест од 1500 страни под псевдонимот „Бервик“. Во текстот наречен 2083. Европска декларација за независност се занимава со „расната војна“ и прашањето како Европа да се ослободи од имигрантите.

За престојот во чешкиот главен град тој се задржува во делот каде изразува желба да обезбеди дополнително огнено оружје. - Всушност, би сакал да стапам во контакт со „Хелс Енџелс“ (моторџиска банда) во Прага, Берлин или Копенхаген. Но ја загубив мотивацијата уште при првите денови во Прага. Сега морам да најдам полуавтоматска пушка и пиштол легално. За пушката не би требало да има проблем бидејќи имам направено ловечки тестови. Имам чисто криминално досие, што значи нема причина да ме одбијат, пишува „Бервик“ минатата година во септември.

Тој исто така подробно ги опишува плановите за терористичките акции вклучително и намерата за основање на сопствена фарма и обезбедување на ѓубриво за експлозиви која и ја остварил.
Се претпоставува и дека токму затоа го нападна политичкиот камп на островот близу Осло, претпоставувајќи дека таму ќе биде присутен и норвешкиот премиер Јенс Столтенберг.

OhridNews​

24.07.2011 13:07

Прочитана е : 411 пати

© 2011 Ohridnews.com
posledno so kazaa na alfa tv e deka vo napadite mozno e da imal pomos i od drugi lica a deloto go napravil so cel da ja predupredi evropa od moznite zakani od islamot

Имам чисто криминално досие, што значи нема причина да ме одбијат, -znaci i ja da pobaram dozvola za oruzje?

Дозвола мораат да бараат само малолетни и малоумни.

Набави какво сакаш оружје, тоа е твое свето право.

Имај го, ама не збори многу-многу односно ич не збори за него.

Впрочем, сите наши дедовци имале пушка и муниција во подрум.

Да беше типот Муслиман, уфф како само ќе фрчаа навреди за Исламот. Сега кога излезе дека типот е Норвеѓанец, и е христијанин, почнаа медиумите одма да ги сменат насловите. Од ТЕРОРИСТ(И), во помека верзија... Значи сепак зборот Терористи се употребува само кога поединци/група(муслимани) ке убиваат, макар тоа било и на сопствена територија(нападната од друга држава)...

па то е де во стварнос не е сам сигурно постои група зад него што ќе се бори против исламот од 2 причини
едната е за 20 години исламот ќе биде околу 20 % од населението во европа а другата е ако сега не се реагира на овој начин до сукоб борба ќе дојде покасно со таа разлика што тогаш пола пола ќе е населението затоа сега реагираат
--- надополнето: пред 35 минути ---
Iабе тоа е слично не чини да ја правам оваа споредба ама колку за пример со солунските атентатори целта која ја имаа тие беше да го алармираат светот исто и во овој случај со таа разлика што и кај овај има тајна организација најверојатно масони целта им е да ја ослободат европа од ислам
--- надополнето: Jul 24, 2011 9:15 PM ---
Да беше типот Муслиман, уфф како само ќе фрчаа навреди за Исламот. Сега кога излезе дека типот е Норвеѓанец, и е христијанин, почнаа медиумите одма да ги сменат насловите. Од ТЕРОРИСТ(И), во помека верзија... Значи сепак зборот Терористи се употребува само кога поединци/група(муслимани) ке убиваат, макар тоа било и на сопствена територија(нападната од друга држава)...
од каде доагја зборот терор терориста знаеш

И овој е терорист, исто како АлКаеда, како оние што се разнесуваат по блискиот исток, само со разлика што тие се саморазнесуваат барајќи ги девиците, овој нема таков мотив и не се самоубил. Инаку и мотивот им е ист - верски фанатизам. За европските медиуми, отсекогаш биле такви само ти сега ја чувствуваш нивната хипокризија на своја кожа, ние ја почувствувавме пред 10 години.

од каде доагја зборот терор терориста знаеш

Од Македонија 2001 со учките, после Американците ни го копираа зборот "Терористи - Тероризам", за да го нападнат Авганистан.

Од Македонија 2001, со учките, после Американците нас/вас не копираа зборот "Терористи - Тероризам", за да го нападнат Авганистан.

Дефинирањето дали некој е терорист е растеглива категорија, особено кога ќе се вмешаат политика и емоции, еве на пример ВМРО била терористичка организација, ама ретко кој македонец би ја прифатил таа квалификација, слично е и со албанците и ОНА. Инаку за лудаков мислам дека само нео-нацистите би порекнале дека е терорист.

Колку што читам од медиумиве: Христијански фундаменталист утепал 100 души за да докаже дека исламот е лош.
Ова е навистина мајндфак ситуација...

Ова е првпат да слушнам еден човек да убие дури 85 луѓе за помалку од час. Дечково мора да бил доста спремен.

Колку што читам од медиумиве: Христијански фундаменталист утепал 100 души за да докаже дека исламот е лош.
Ова е навистина мајндфак ситуација...

Со тоа докажува дека истото можат да го сторат и припадници на исламот/ у стил : Еве што може да се деси,пазете се. :)

има логика нели?

Дефинирањето дали некој е терорист е растеглива категорија, особено кога ќе се вмешаат политика и емоции, еве на пример ВМРО била терористичка организација, ама ретко кој македонец би ја прифатил таа квалификација, слично е и со албанците и ОНА. Инаку за лудаков мислам дека само нео-нацистите би порекнале дека е терорист.

Не баш. ВМРО во никој случај не била терористичка организација, бидејќи не тероризирала население.
Во конкретниот случај, терор и пол.

Bas za Norveska, pa tamu i ne go sakaat ni hristijanstvoto, nego svojata paganska religija so Odin na celo, bas citav sea kniga od eden rasist od grupata Burzum, najveke go mrazi judeo-hristijanskoto gubre (citat) a najveke se za vrakanje kon paganizam verata koja im bila avtohtona pred da gi pohristijaniziraat!
Najveke gi mrzi evreite u cela kniga oni se najocrneti!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom