Гром удира во езеро, фотографија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Фотошоп. Одблесокот на громот иде од една страна (левата) а десно водата не е осветлена. Како што се гледа громот е пред грмушката од десно а пак светлината иде одпозади. Фејк и тоа не баш добар.

Можеби изгледа фејк но има некои такви фотграфи што фотографираат громови едноставно тие чекаат да дојде некоја бура и се местат да сликат

awe spored fiziku..

oblaci imav naelektrizirani cesticke na doljan del.. obicno kd se spoiv sas drug oblak, doprev se vrv( nenaelektrizirani ) i doljan del ( ... ) dobie se grom.. a moze i ako sa mnogo nisko, pa da ima nekoe telo sas metal, ili nesto takvo sas nenaelektrizirani.. oni se spoiv.. sas mnogo golemu brzinu.

Najgolem grom do sga e faten sas 2,7s traenje.. nemoze povise :)

sorry sto vi ga skrsi film.
:toe:

Инаку јас еднаш сликав како гром удира во коприва и ја прави пепел, ама сликата ми ја конфискуваа на граница кога одев накај Неготино.... До денешен ден се тужам со нив да ми ја вратат сликата...

Громот нема отсјај во езерото. Ова е фотошоп и тоа не толку добар. А и сликата не е ништо посебно.

I thin this project is nIce/earstnely!

е ова ти се вика „гром од ведро небо“

probaj ja istava slika so shutter speed od 1/200, 200-400iso, i f/8-11.

treba da izgleda vaka:
n172008732_37442031_5735.jpg

Вчера ноќеска фати мало невреме во Охрид и јас турбо покрај езеро со апаратот направив една ОДЛИЧНА СЛИКА

dsc0934x.jpg

Се надевам дека ќе ви се допадне

Јас дур се дешаваше невремево бев на ноќно капење и дефинитивно уживав, преубо беше, браво за фотографијава:smir:

Јас дур се дешаваше невремево бев на ноќно капење и дефинитивно уживав, преубо беше, браво за фотографијава:smir:

Еј имало побудали од мене :)

Еве нешто од мене сликано пред саат време од тераса кај мене во Кавадарци.

Attachments

• молња.jpg
    молња.jpg
    776,9 KB · Прегледи: 34
  • молња1.jpg
    молња1.jpg
    821,2 KB · Прегледи: 32

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom