Гром удира во езеро, фотографија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
супер е сликава.замисли да си во вода ак удира ваков гром со ке ти се случи.

добра слика, пред некој ден се обидувавме со еден другар да сликаме громови. Од 400 пати едвај само 3-4 пати фативме добра слика. хаха... тешко било мајку му... во секој случај сликите се топ. Сеуште не ги извадив. Ке ги стаам на форумов да ги видите, цело небо црвено абе топ!
како и да е на сликава се гледа бајаги дека е работено.

mozno e da udri grom vo ezero ama nema nikogo da otepa oti ezeroto ima golema povrsina za da se prenesi strujata. super slika

вакво ншто може да се случи но сликата е фејк (заборавил облаци да клај тој шо ја праел) а и едно прашајне до фликс со кој апарат може ова вака да се слика ? а и треба рефлекс да имаш јак

Prvata slika definitvno e fejk! odsjajot od gromot ne e dovolno dobro izraboten i osvetluvanjeto e premnogu malo za vakov grom....... vodata trebala da bide posvetla vo drugite delovi kaj sto nema otsjaj!

Сликата изгледа толку реално...но истовремено и толку вештачко...Во секој случај супер си е сликичката, ќе си ја ставам на Desktop. :icon_mrgr

П.С. Се согласувам со тебе oBi_VaN, од авион се гледа дека е вештачко, ама сликата како слика ми се допаѓа, одмара очи. :)

awe spored fiziku..

oblaci imav naelektrizirani cesticke na doljan del.. obicno kd se spoiv sas drug oblak, doprev se vrv( nenaelektrizirani ) i doljan del ( ... ) dobie se grom.. a moze i ako sa mnogo nisko, pa da ima nekoe telo sas metal, ili nesto takvo sas nenaelektrizirani.. oni se spoiv.. sas mnogo golemu brzinu.

Najgolem grom do sga e faten sas 2,7s traenje.. nemoze povise :)

sorry sto vi ga skrsi film.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom