- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 830
- Поени од реакции
- 842
Facebook, од причина што ги задоволува моите побарувања за една социјална мрежа..
Google+ не сум го ни пробал.
Google+ не сум го ни пробал.
me tooФејсбук ми е за срце зараснат,
Признавам, така е.Авторот на темава е пристрасен кон фејсбук![]()
Ај прочитај ми го постот уште еднаш. Прво гугл+ постои 20 и неколку дена до овој момент и за тие денови собра 20 милиони корисници. Додека пишуваме се вклучија уште 5.000 и бројката постојано расте. Споредба можеме да правиме само во почетоците на фб на кој му требаа повеќе од година дена да стигне до оваа бројка така што споредба не држи а тоа дека е некаква копија мислам дека не си добро запознаена со сервисот бидејќи и тука си грешка.Признавам, така е.Но вие љубителите на гугл+ неможете да кажете дека не е точно моето мислење за гугл+
![]()
Како може социјална (друштвена) мрежа да дава леб? Таа се користи за забава, не за работа.Ниедна оти леб ниедна не дава. Односно можат да се користат како маркетингшки алатки, ама за тоа веќе воспоставен бизнис и производ/услуга.
Фејсбук користам оти сите ми испозаминаа од МСН. За после секој месец да се жалаат за чатот или нешто слично.
Нова социјална мрежа од гугл кои неможат да поднесат друг сајт да биде популарен од нив т.е неможат да поднесат Марк Зукерберг (основачот на фејсбук) да заработува повеќе од нив.Што е тоа Гугл плус па сега, ајде бре ќе фатам се ќе исклучам....
Нема врска тоа така вас децата ве лажат исти газада е и на Гугл и на Фејсбук и на мајкрософт тие другите се само менаџери на тие системи, админстратори што би рекле.Нова социјална мрежа од гугл кои неможат да поднесат друг сајт да биде популарен од нив т.е неможат да поднесат Марк Зукерберг (основачот на фејсбук) да заработува повеќе од нив.![]()
Ако ги споредиме фејсбук и гугл разликата е земја небо тоа што гугл има спој на сите свои сервиси каде освен како гигант во иновативност се вкличува и маркетинг и на тоа си следи популарност е неспоредлив со фејсбук може многу лесно да се заклучи дека не случаен е успехот на гугл+ за 20 дена.Како може социјална (друштвена) мрежа да дава леб? Таа се користи за забава, не за работа.
Нова социјална мрежа од гугл кои неможат да поднесат друг сајт да биде популарен од нив т.е неможат да поднесат Марк Зукерберг (основачот на фејсбук) да заработува повеќе од нив.![]()
Нема врска тоа така вас децата ве лажат исти газада е и на Гугл и на Фејсбук и на мајкрософт тие другите се само менаџери на тие системи, админстратори што би рекле.
Па што има врска тоа, демек гугл буз и ваве упеаа што исто беа поврзани со другите сервиси на гугл?Ако ги споредиме фејсбук и гугл разликата е земја небо тоа што гугл има спој на сите свои сервиси каде освен за маркетинг и во популарност е неспоредлив со фејсбук може многу лесно да се заклучи дека не случаен е успехот на гугл+ за 20 дена.