Facebook vs Google+ vs Twitter

Член од
26 јануари 2007
Мислења
830
Поени од реакции
842
Facebook, од причина што ги задоволува моите побарувања за една социјална мрежа..
Google+ не сум го ни пробал.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Фејсбук ми е за срце зараснат, а Гугл ми е некако многу шашав за употреба..се е некако разместено а плус секој може да ти го глеа профилот

S

Sagan

Гостин
Ич не сум задоволен од гугл+... неоригинално, досадно, бледо...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Авторот на темава е пристрасен кон фејсбук :D
Е сега очигледно е дека успехот на гугл+ и растот кој и твитер и фб заедно во првите година дена го немаа за кои 16 дена го направи гугл+ е причина за притисоци. Епа чеда дојде време за револуција ако можам да гласам гласот го давам за гугл+ !

А тоа што допрва следува од гугл ќе биде браинсторм за фб па веројатно и почеток на крајот.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Рано е уште за овакви споредби, треба да му дадеме време на г+ да се среди и да биде public па после да споредуваме.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ниедна не преферирам оти леб ниедна не дава. Односно можат да се користат како маркетингшки алатки, ама за тоа веќе воспоставен бизнис и производ/услуга.
Фејсбук користам оти сите ми испозаминаа од МСН. За после секој месец да се жалаат за чатот или нешто слично.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Што е тоа Гугл плус па сега, ајде бре ќе фатам се ќе исклучам....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Признавам, така е. :D Но вие љубителите на гугл+ неможете да кажете дека не е точно моето мислење за гугл+ :P
Ај прочитај ми го постот уште еднаш. Прво гугл+ постои 20 и неколку дена до овој момент и за тие денови собра 20 милиони корисници. Додека пишуваме се вклучија уште 5.000 и бројката постојано расте. Споредба можеме да правиме само во почетоците на фб на кој му требаа повеќе од година дена да стигне до оваа бројка така што споредба не држи а тоа дека е некаква копија мислам дека не си добро запознаена со сервисот бидејќи и тука си грешка.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
We've temporarily exceeded our capacity. Please try again soon.

Ме заебава ова, цел месец неможам да се регистрирам или што е фината ? ? ?

I

Ivanovska

Гостин
Ниедна оти леб ниедна не дава. Односно можат да се користат како маркетингшки алатки, ама за тоа веќе воспоставен бизнис и производ/услуга.
Фејсбук користам оти сите ми испозаминаа од МСН. За после секој месец да се жалаат за чатот или нешто слично.
Како може социјална (друштвена) мрежа да дава леб? Таа се користи за забава, не за работа.

Што е тоа Гугл плус па сега, ајде бре ќе фатам се ќе исклучам....
Нова социјална мрежа од гугл кои неможат да поднесат друг сајт да биде популарен од нив т.е неможат да поднесат Марк Зукерберг (основачот на фејсбук) да заработува повеќе од нив. :D

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Нова социјална мрежа од гугл кои неможат да поднесат друг сајт да биде популарен од нив т.е неможат да поднесат Марк Зукерберг (основачот на фејсбук) да заработува повеќе од нив. :D
Нема врска тоа така вас децата ве лажат исти газада е и на Гугл и на Фејсбук и на мајкрософт тие другите се само менаџери на тие системи, админстратори што би рекле.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Како може социјална (друштвена) мрежа да дава леб? Таа се користи за забава, не за работа.

Ако ги споредиме фејсбук и гугл разликата е земја небо тоа што гугл има спој на сите свои сервиси каде освен како гигант во иновативност се вкличува и маркетинг и на тоа си следи популарност е неспоредлив со фејсбук може многу лесно да се заклучи дека не случаен е успехот на гугл+ за 20 дена.

I

Ivanovska

Гостин
Нема врска тоа така вас децата ве лажат исти газада е и на Гугл и на Фејсбук и на мајкрософт тие другите се само менаџери на тие системи, админстратори што би рекле.
:pos:
--- надополнето: Jul 23, 2011 6:14 PM ---
Ако ги споредиме фејсбук и гугл разликата е земја небо тоа што гугл има спој на сите свои сервиси каде освен за маркетинг и во популарност е неспоредлив со фејсбук може многу лесно да се заклучи дека не случаен е успехот на гугл+ за 20 дена.
Па што има врска тоа, демек гугл буз и ваве упеаа што исто беа поврзани со другите сервиси на гугл?

Kajgana Shop

На врв Bottom