Терористички напад во Осло

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.104
Поени од реакции
359
Procitav jas i deka otkako on si pukal idel od covek do covek i gi pukal so sacmarka vo faca Demek kao da se osigura deka se Mrtvi
Izvor:Yahoo
Nemozam da ja najdam bash taa statija bidejki sega ima premnogu

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Ova e zagovor protiv Norveska 100%

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде мое мислење морам да дадам :icon_lol:, не може се да биде цитати вести и туѓи мислења ова бил она бил :icon_lol:.
Прво бомбата е Оклахома шема возило бомба пред зграда, второ убиствата се како што американските тинејџери во училиштата што ги правеа оди и убива без ред и распоред што дојде на нишан, така да Ал Каеда и христијански фундаментализам не ми се вклопува лично мене во шаблон, еј ама само мое мислење не сум ти јас експерт телевизиски :icon_lol:.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.410
Поени од реакции
5.069
Стигнавме и до христијански фундаментализам. Реакциите на муслиманите од светот се сведуваат на едно исто после трагедијава, сега сите може да видат како заради некој лудак луѓето од една цела вероисповест можат да бидат осудувани. Лудаци има насекаде и не е важно на која вероисповест припаѓаат. Прашањето е колку светот може да се чувствува безбеден кога поединци почнаа да делат правди. Деца убивал бре.
Едниот екстремизам доведува до настанување на друг.
Просто, тоа е механизам на одбрана кога се чувствуваш загрозен.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Едниот екстремизам доведува до настанување на друг.
Просто, тоа е механизам на одбрана кога се чувствуваш загрозен.
тогаш ќе се согласиш со мене дека муслиманскиот екстремизам е во голема мера реакција на бомбардирањата од страна на Америка и поставувањето и одржувањето на диктатори од страна на христијанските држави нели?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.410
Поени од реакции
5.069
тогаш ќе се согласиш со мене дека муслиманскиот екстремизам е во голема мера реакција на бомбардирањата од страна на Америка и поставувањето и одржувањето на диктатори од страна на христијанските држави нели?
Нормално. Али корените се многу постари... Советите во Авганистан, Израелско Арабските војни.... тоа е од поновата историја.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Светските медиуми (читај:пропагандни машинерии) си го направија меракот неколку часа со муслиманскиот фундаментализам. На крај испадна дека се работи за троа поинаков фундаментализам, оној за кој не сакаме многу да зборуваме.

Се дури има религии... ама тоа е во друг подфорум. Чек да ѕирнам шо има таму може на некој му дошол паметот...

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618

Ми личи на претставник на Норвешка за на евровизија. Лорди беа плишени мечиња за овој. Многумина од нас се молат а не знаат ни самите на кого се молат. Религии, филозофии, секти, култови, масони, тајни организации... Сите идеологии не паднале од небото туку се од луѓе и се за луѓе. Доста е...Велат " човековото срце е пуст остров без љубовта" затоа " Љуби се додека живееш. Сакај до последниот здив. Бидејќи, љубовта е живот, животот е љубов ". Доста беа поделби, да ги сочуваме детските насмевки...

Нека почиваат во мир.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.125
Поени од реакции
83.739
Оправаданите мотиви ги канализирал на сосема неоправдан начин.
И не, не стои ЦИА, УДБА и трилатерална комисија зад него, исто ко што не стојат истите зад милионте муслимански фундаменталистички напади.

S

Sagan

Гостин
СБ на ОН во осудата на настанот, несакајќи, призна дека мотивите, сепак, му биле оправдани:
Секое терористичко дело е кривично и неоправдано без оглед на мотивацијата, каде и да било во светот, кој и да го извршил.
Само мене ли ми се чини, или навистина доволни биле само првите 5 збора?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.125
Поени од реакции
83.739
СБ на ОН во осудата на настанот, несакајќи, призна дека мотивите, сепак, му биле оправдани:

Само мене ли ми се чини, или навистина доволни биле само првите 5 збора?
Мотивите му се оправдани.
Начинот на кој го изразува револтот е апсолутно неоправдан.

Rik

Член од
28 април 2011
Мислења
36
Поени од реакции
15
Што правеа џандарите додека траеше масакрот (околу 90 минути) ?
Бараа чамец.

И не, не е виц, туку официјално образложение зошто им требаше толку време да стигнат до островот.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Секое терористичко дело е кривично и неоправдано без оглед на мотивацијата, каде и да било во светот, кој и да го извршил.​
Pa da zatoa USA e terorist broj 1!

S

Shellshock nam67

Гостин
ne mi e jasno groto od ubienite lica ne bea muslimani a vo novinite pisuva deka glaven motiv za napadot mu bil tokmu toa

Kajgana Shop

На врв Bottom