Терористички напад во Осло

• Креатор на темата Креатор на темата TITTANIK
  • Време на започнување Време на започнување
Procitav jas i deka otkako on si pukal idel od covek do covek i gi pukal so sacmarka vo faca Demek kao da se osigura deka se Mrtvi
Izvor:Yahoo
Nemozam da ja najdam bash taa statija bidejki sega ima premnogu

Ova e zagovor protiv Norveska 100%

Ајде мое мислење морам да дадам :icon_lol:, не може се да биде цитати вести и туѓи мислења ова бил она бил :icon_lol:.
Прво бомбата е Оклахома шема возило бомба пред зграда, второ убиствата се како што американските тинејџери во училиштата што ги правеа оди и убива без ред и распоред што дојде на нишан, така да Ал Каеда и христијански фундаментализам не ми се вклопува лично мене во шаблон, еј ама само мое мислење не сум ти јас експерт телевизиски :icon_lol:.

Стигнавме и до христијански фундаментализам. Реакциите на муслиманите од светот се сведуваат на едно исто после трагедијава, сега сите може да видат како заради некој лудак луѓето од една цела вероисповест можат да бидат осудувани. Лудаци има насекаде и не е важно на која вероисповест припаѓаат. Прашањето е колку светот може да се чувствува безбеден кога поединци почнаа да делат правди. Деца убивал бре.
Едниот екстремизам доведува до настанување на друг.
Просто, тоа е механизам на одбрана кога се чувствуваш загрозен.

Едниот екстремизам доведува до настанување на друг.
Просто, тоа е механизам на одбрана кога се чувствуваш загрозен.
тогаш ќе се согласиш со мене дека муслиманскиот екстремизам е во голема мера реакција на бомбардирањата од страна на Америка и поставувањето и одржувањето на диктатори од страна на христијанските држави нели?

тогаш ќе се согласиш со мене дека муслиманскиот екстремизам е во голема мера реакција на бомбардирањата од страна на Америка и поставувањето и одржувањето на диктатори од страна на христијанските држави нели?

Нормално. Али корените се многу постари... Советите во Авганистан, Израелско Арабските војни.... тоа е од поновата историја.

Светските медиуми (читај:пропагандни машинерии) си го направија меракот неколку часа со муслиманскиот фундаментализам. На крај испадна дека се работи за троа поинаков фундаментализам, оној за кој не сакаме многу да зборуваме.

Се дури има религии... ама тоа е во друг подфорум. Чек да ѕирнам шо има таму може на некој му дошол паметот...

v212719p0.jpg

Ми личи на претставник на Норвешка за на евровизија. Лорди беа плишени мечиња за овој. Многумина од нас се молат а не знаат ни самите на кого се молат. Религии, филозофии, секти, култови, масони, тајни организации... Сите идеологии не паднале од небото туку се од луѓе и се за луѓе. Доста е...Велат " човековото срце е пуст остров без љубовта" затоа " Љуби се додека живееш. Сакај до последниот здив. Бидејќи, љубовта е живот, животот е љубов ". Доста беа поделби, да ги сочуваме детските насмевки...

Нека почиваат во мир.

Оправаданите мотиви ги канализирал на сосема неоправдан начин.
И не, не стои ЦИА, УДБА и трилатерална комисија зад него, исто ко што не стојат истите зад милионте муслимански фундаменталистички напади.

СБ на ОН во осудата на настанот, несакајќи, призна дека мотивите, сепак, му биле оправдани:
Секое терористичко дело е кривично и неоправдано без оглед на мотивацијата, каде и да било во светот, кој и да го извршил.
Само мене ли ми се чини, или навистина доволни биле само првите 5 збора?

СБ на ОН во осудата на настанот, несакајќи, призна дека мотивите, сепак, му биле оправдани:

Само мене ли ми се чини, или навистина доволни биле само првите 5 збора?
Мотивите му се оправдани.
Начинот на кој го изразува револтот е апсолутно неоправдан.

Што правеа џандарите додека траеше масакрот (околу 90 минути) ?
Бараа чамец.

И не, не е виц, туку официјално образложение зошто им требаше толку време да стигнат до островот.

Секое терористичко дело е кривично и неоправдано без оглед на мотивацијата, каде и да било во светот, кој и да го извршил.​
Pa da zatoa USA e terorist broj 1!

ne mi e jasno groto od ubienite lica ne bea muslimani a vo novinite pisuva deka glaven motiv za napadot mu bil tokmu toa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom