- Член од
- 8 октомври 2009
- Мислења
- 312
- Поени од реакции
- 153
Сум била повеќе пати таму и нема комарци. Кај да има комарец колку е ладно навечер тамуи уште едно најболно прашање..многу комарци има ли?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сум била повеќе пати таму и нема комарци. Кај да има комарец колку е ладно навечер тамуи уште едно најболно прашање..многу комарци има ли?
Море дај не дупи ебаго шо прашуваш шо се замараш .. ке одиме таму ке се изладиме некоја ден додека не ни здосади па газиме на Халкидики ...и уште едно најболно прашање..многу комарци има ли?
15-20 minuti , po pat mozes da si kasnes nekoe jabolce nema sansi da ne gi primetisОд Асамати до Претор колку минути има пешачење ?
Колку што знам забраната се однесува за пловила над 45kw- значи над 60 кс,така да значи за скутери,а и секако над 60кс мотор е веќе за поголеми чамци,глисери.Во претор одам веќе 5 години така за тоа место се осеќам повикан да прокоментирам збор два. Инфраструктурно во последниве 2 години е значително подобрено, пред се водоводот и патот кој беше руина. Е сега што се однесува до плажите мислам дека источниот брег е далеку подобар од западниот. Сливница, Претор, Дупени се солидни плажи и на со ситна песок со места каде може да се нарача јадење пиење -се на се пристојно. Се мислам за годинава да си купам гумењак со пента па би замолил некој од околните жители или било кој што има информација да ми даде одговор дали за тоа е потребна дозвола и каква е ституацијата со езерската полиција. Дали ограничувањето за скутери важи и за останатите пловни објекти? Бил ли некој на островот? Дали е пристапно и безбедно? Фала.
еден точак и готовоНема да ми биди мака да одам секој ден на плажа во Претор ?Дај утешете ме некако јас дека Асамати сум.
![]()
Ами сеа нормално дека нема споредба ама Претор си е идеално местото за викенд за Битолчани и Прилепчани пошто ни е ептен блиску а и спрема кај вас(Охрид) цените се каде каде порифатливи,според мене водата е почиста од пред неколку години, така да само нека продолжи трендо на заживување на Преспа во туристичка сезона не е лошо да му се напрај на Охрид мала конкуренција.Сум бил и не е исто да се капиш во Охридско и Препанско. Охрид погуста е водата, сериозно
И многу ги имат Преспа:
![]()