H
Hip.Hop_MKD
Гостин
11 Септември, во Кичево 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Точила,а?смешни имињапа во Прилеп има интересно име
Ладо Лапецо
барајќи на нет што бил човекот...не најдов ништоа улицата веќе 6та година по ред ја цепам
![]()
Точила,а?
Во Прилеп и други забегани имиња на улици :
Андон Слабејко,БидиМаж (споено),Цане Коњарец,Василе Павлоски-Џгуре,Дрварска,Борка Плачарот.
Охрид:
Бекир АЛИ РИЗА,Аргир Маринчев,Осми Март,Богомилска,Трајче Трајчески,Мичо Ѓилич,Серафим Китанов,Спас Банџов,Дејан Војвода(дел од неа во населбата позната како Поплавени!!!),булевар Железничка (до 60-тите години по нејзината линија имало пруга,ама сега е некако нелогично името),
И најчудното Булевар Туристичка.Ама приказнава ми е пренесена од постар жител на градов (ако ме лажел и јас лажам) :некаде крај на 70-те ,тогаш улицава ја праеле Булевар со 4 ленти и некое друго име имале планирано ,на пр.Булевар Х.
Луѓево навикнати на Туристичка (демек од неа поминвеле сите туристи од влез до излез на Охрид) се бунеле и останало ова чудно име.
Струга:
Ѓуро Салај,Ристо Крле,Боро Дуни,Зуфер Мусич,Струшки Кепенци,Елпида Караманди-Бисера,Енхалон (старото име на Струга),Далјани итн.
Битола:
Север-Југ,Широка,Булевар Социјалистичка Револуција,Блаже Рогозинарот,Ениџе Вардар,Кочо Палигора,Доктор Рајс,Јужна Колекторска?!,Стрчин,Прогрес,Боримечка
оу јесТочила,а?![]()
11 Септември, во Кичево![]()
И што е толку чудно/смешно во оваа?11 Септември, во Кичево![]()
Мислам и дека е прв ослободен град заедно со Струмица,доста пред другите (Охрид е на 7-ми Ноември,Струга 8-ми,Велес на 9-ти...)?Името не е смешно ако знаеш дека на 11 Септември е ослободено Кичево.
Мислам и дека е прв ослободен град заедно со Струмица,доста пред другите (Охрид е на 7-ми Ноември,Струга 8-ми,Велес на 9-ти...)?
И што е толку чудно/смешно во оваа?
Нападите во Њу Јорк тоа ми е смешно!!!
Точила,а?
Во Прилеп и други забегани имиња на улици :
Андон Слабејко,БидиМаж (споено),Цане Коњарец,Василе Павлоски-Џгуре,Дрварска,Борка Плачарот.
Охрид:
Бекир АЛИ РИЗА,Аргир Маринчев,Осми Март,Богомилска,Трајче Трајчески,Мичо Ѓилич,Серафим Китанов,Спас Банџов,Дејан Војвода(дел од неа во населбата позната како Поплавени!!!),булевар Железничка (до 60-тите години по нејзината линија имало пруга,ама сега е некако нелогично името),
И најчудното Булевар Туристичка.Ама приказнава ми е пренесена од постар жител на градов (ако ме лажел и јас лажам) :некаде крај на 70-те ,тогаш улицава ја праеле Булевар со 4 ленти и некое друго име имале планирано ,на пр.Булевар Х.
Луѓево навикнати на Туристичка (демек од неа поминвеле сите туристи од влез до излез на Охрид) се бунеле и останало ова чудно име.
Струга:
Ѓуро Салај,Ристо Крле,Боро Дуни,Зуфер Мусич,Струшки Кепенци,Елпида Караманди-Бисера,Енхалон (старото име на Струга),Далјани итн.
Битола:
Север-Југ,Широка,Булевар Социјалистичка Револуција,Блаже Рогозинарот,Ениџе Вардар,Кочо Палигора,Доктор Рајс,Јужна Колекторска?!,Стрчин,Прогрес,Боримечка
се скапа кезење ебагоРампо Лефката![]()
Можеле да го пишат Рампо Левков - Левката или само Рампо Левковсе скапа кезење ебаго
![]()
и натаму ти е смешно?