Избор на половен автомобил

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
П

Пепси_

Гостин
Да, ама се губи моментот така. Оти друго е ти да одиш да видиш, друго е да ти довлечкаат random возило.

Е така... земи го ти тоа Мерцедефчето погоре, па ела да те видам со погребалната да ги пробаме... дали ќе ме видиш некаде.

А ако виде, конкретно А4 караван е ПОКРАТКО од а4 седан.

За да се смени ова, погодете кај ви ојдоа мислењата. И нареден испад од типот на

ќе резултира со поостри санкции
Добро бе чоек не е америка ова па големи патишта улици едно друто си терат со каравани ама во едно градче да земеш караван и да тераш мода или шотизнам сварно ми е мизерно и не спомнав перформанси на колите реков само дека ми е грдо низ град да идеш со караван кола.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
sega bas pred edno pola sat gledav koli kaj mene vo Ohrid ama slab ni e pazarot kaj nas ce treba da se ide do nakaj skopje tamu ima golem izbori ili pak najpametna varijanta do Slovenija :))), baska sega odat so kola do tamu :))
Во Скопје избор? Факај џаде надвор господ да те види :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Добро бе чоек не е америка ова па големи патишта улици едно друто си терат со каравани ама во едно градче да земеш караван и да тераш мода или шотизнам сварно ми е мизерно и не спомнав перформанси на колите реков само дека ми е грдо низ град да идеш со караван кола.
Е добро де... не те тера некој да купиш караван. Само факт е дека има каравани помали од седан верзијата на возилото, внатре се идентични, перформансите им се идентични.

Конкретно споредбата А4 караван VS Е класа, Мерцедесот е ем подолг, ем побавен/потромав ем повеќе троши... Е сеа држењето на патот и гледањето низ “значката“ се плаќа...

пс. Околу вкусови не се дискутира, по нив се плука...

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.842
Поени од реакции
499
Значи планирам во скоро време да се подновам со половен автомобил ама проблемот е што се мислам помеѓу некои марки секое мислење дадено од ваша страна е добредојдено во поглед на перформанси одржување и што е најважно делови .
вака се мислам помеѓу следниве модели Пассат тди од 1998/99, ауди А4 тди од 99/2000, мерцедес ц 200 е 200 од 1997/99 година БМВ 320 д од 1999/2000 тди слободно дадете ваши сугестии будџетот ми е до 5000 кркушки :));)
Земи си Пасат и мака да си немаш, не се мисли ногу ем лесен за одржавање има многу поефтини делови за разлика од тие другите што ти се напишани до 5000 евра можиш да земиш коска пасат :)

S

Shellshock nam67

Гостин
Земи си Пасат и мака да си немаш, не се мисли ногу ем лесен за одржавање има многу поефтини делови за разлика од тие другите што ти се напишани до 5000 евра можиш да земиш коска пасат :)
toa i mi bese prvicniot plan samo ako sporedis vo izgledot sepak audito dvoi od pasatot iako Pasatot kako sto kazuvas ima eftini delovi kako za golf
--- надополнето: Jul 16, 2011 2:36 PM ---
Е добро де... не те тера некој да купиш караван. Само факт е дека има каравани помали од седан верзијата на возилото, внатре се идентични, перформансите им се идентични.

Конкретно споредбата А4 караван VS Е класа, Мерцедесот е ем подолг, ем побавен/потромав ем повеќе троши... Е сеа држењето на патот и гледањето низ “значката“ се плаќа...

пс. Околу вкусови не се дискутира, по нив се плука...
kako sto kaжа погоре треба да се знае за каква намена и за што би се користела колата пр ако почесто се оди надвор од дрзавата подобра кола од Мерцедес нема. ако е за околу град не е лошо и мало количе.
Нормално е дека и караванот има свое место особено ако се бара семеен автомобил на запад голем е бројот на каравани скоро секоја 3 кола е караван пошто голем дел од нив патуваат по европа токму со нив.
--- надополнето: Jul 16, 2011 2:38 PM ---
Во Скопје избор? Факај џаде надвор господ да те види :)
баш со еден пријател разговаравме и на оваа тема вика и на запад има варки значи и таму можеш да се зезнеш дали ќе ја најдеш баш таа кола која си ја видел во каква состојба ќе биде и не дај боже ако имаш дефект на пат кој ќе ти го гарантира тоа

Член од
28 февруари 2007
Мислења
65
Поени од реакции
11
ме интересира вашето искуство и препорака со пунто и со корса до 2000та ( потошуваќка, одржување, вожња, добри и лоши страни )

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
ме интересира вашето искуство и препорака со пунто и со корса до 2000та ( потошуваќка, одржување, вожња, добри и лоши страни )
За Фијат како што викаат некои треба да имаш смисла за хумор ако не ти работи задниот бришач или греач. Зошто инаку ќе те полуди колата. Опелот е нешто друго сепак е германец и не е скап за одржување.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Јас имам корса бензинец и фамилијарна дизел од 2000 год, B модел последна серија редизајн, за одржување се ефтини, секако дизелот е малку поскап во однос на деловите бидејќи е исузу машина ама затоа е издржлива

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Ова би бил добар избор. Имаме еден таков дома, со слична километража, но од `96та - работи како саат, ниту нешто шкрипи, ниту крцка... Управувањето и менувачот одлични. Мислам и дека дизајнот е баш погоден на оваа генерација Пасат; не е баш Алфа Ромео-вски, ама никогаш нема да делува старо (посебно ако ги замениш штоп светлата со некои помодерни, проѕирни).

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Маестро, а да кажеше за што ти треба возилцето најмногу?

Пред 2 дена бев до Солун го носев братми на аеродром со Аудито. Се се убо, под 7 литри на 100 км извади потрошувачка со нон стоп вклучена клима. Со 5-та вака некако е распоредот вртежи на мотор / брзина: 2000 врт. 110 км, 3000 врт 160 км, 3900 врт 190 км. Со оглед дека црвеното почнува на 4200, крајната би му била 205-210...

Е сега шо ми е муабетот. Ако возилото ти е за возење по отворен пат, шеста недостига. Барем мене ми недостигаше. На 140 моторот се врти околу 3000 вртежи, па ако ја има 6-та, само ќе паднат обртаите... ем потивко внатре, ем помала потрошувачка на гориво. Така да ако се прашувам јас, би одел со варијантата 6 брзини.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Маестро, а да кажеше за што ти треба возилцето најмногу?

Пред 2 дена бев до Солун го носев братми на аеродром со Аудито. Се се убо, под 7 литри на 100 км извади потрошувачка со нон стоп вклучена клима. Со 5-та вака некако е распоредот вртежи на мотор / брзина: 2000 врт. 110 км, 3000 врт 160 км, 3900 врт 190 км. Со оглед дека црвеното почнува на 4200, крајната би му била 205-210...

Е сега шо ми е муабетот. Ако возилото ти е за возење по отворен пат, шеста недостига. Барем мене ми недостигаше. На 140 моторот се врти околу 3000 вртежи, па ако ја има 6-та, само ќе паднат обртаите... ем потивко внатре, ем помала потрошувачка на гориво. Така да ако се прашувам јас, би одел со варијантата 6 брзини.
sekako samo retko koja kola od taa generacija ima 6-ta, passatot moze da se najde samo nad 2001 znaci 5-ka modelot i toa toj so 136 konja ama ne go naogjas pod 9 000 evra mada postoi opcija sto napravi eden drugar moj vo passatot si donese komplet menjac od bugarija go kostase 400 evra i go zameni... krajna brzija na audito sto ja imam postignato ja e 210 km/h pri 4500 vrt/min taka da koa go vozam do 120 na 2000 so vklucena klima nesto nad 5 mi pokazuva posto klimatronikot ne se odrazuva na potrosnjata tolku kako obicnata klima... motorot im e zakon bratce a moevo 330 000 ima pominato i fala bogu osven redovni servisi nisto mu neam cepkano :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
sekako samo retko koja kola od taa generacija ima 6-ta, passatot moze da se najde samo nad 2001 znaci 5-ka modelot i toa toj so 136 konja ama ne go naogjas pod 9 000 evra
E за ова не сум баш сигурен... така да незнам да кажам дали ги има и постарите модели со 6 брзини

mada postoi opcija sto napravi eden drugar moj vo passatot si donese komplet menjac od bugarija go kostase 400 evra i go zameni...
Интересно размислување... а богами и лесно за изведба. На обична верзија. Моето Ауди е кватро (влечи на сите 4) така да малку позаебано е да најдиш менувач за него со 6 брзини... И гарант нема да биди 400 евра :)

krajna brzija na audito sto ja imam postignato ja e 210 km/h pri 4500 vrt/min taka da koa go vozam do 120 na 2000 so vklucena klima nesto nad 5 mi pokazuva posto klimatronikot ne se odrazuva na potrosnjata tolku kako obicnata klima... motorot im e zakon bratce a moevo 330 000 ima pominato i fala bogu osven redovni servisi nisto mu neam cepkano :)
Шо модел имаш? 1.9 се врти до 4500 вртежи? Интересно...
Моето има 250 000 поминато, и засега сум презадоволен. Единствено шо морам да сменам за брзо е 4 гуми.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
E за ова не сум баш сигурен... така да незнам да кажам дали ги има и постарите модели со 6 брзини

Интересно размислување... а богами и лесно за изведба. На обична верзија. Моето Ауди е кватро (влечи на сите 4) така да малку позаебано е да најдиш менувач за него со 6 брзини... И гарант нема да биди 400 евра :)

Шо модел имаш? 1.9 се врти до 4500 вртежи? Интересно...
Моето има 250 000 поминато, и засега сум презадоволен. Единствено шо морам да сменам за брзо е 4 гуми.
Da 1.9 110ks od 98 i se vrti do 4500 bar taka vika obrtomerot ... a tvoeto e quatro a, zatoa me zacudi koga rece okolu 7 ti pokazalo otvorena posto i so brkanje ( se razbira nemoze da go vozis 200 non stop sepak e dizel ) 6.1 - 6.2 ke mi pokaze so klima, mada vikaat klimatronikot ne se odrazuva na potrosnjata, znaci sakam da kazam mnogu mnogu isplatliva kola e

Kajgana Shop

На врв Bottom