Дали мислите дека во денешно време постои вистинска љубов?

• Креатор на темата Креатор на темата online-ever
  • Време на започнување Време на започнување
...Знаеме дека живееме во време со кое бараме начин како да преживееме,со секојдневни проблеми и слично.
Што мислите дали тоа влијае на нас (попладите).Односно дали мислите дека доколку најдеме личност со богаство со моќност ќе имаме најдено се?Односно љубов,среќа ...
Искрено јас мислам дека никогаш неможе да се процени љубовта со богаството со моќноста.Впрочем мислам тие што така постапиле се мажени/жените за луѓе кои имаат пари кои имаат моќност не се сакани.Зошто така мислам..
Па еве да речеме имаш пари,правиш што сакаш со кого сакаш и слично (а всушност патнерот што го имаш одберено не го сакаш) со него си само дека имаш моќност и пари ..Ама малце подлабоко кога ќе размислиш дека остатокот од животот го поминуваш без (вистинска љубов) без патнер кој го сакаш (тој/таа можеби те сакаа) ама во еден брак е важно двајцата да се сакаат а не еден.

Во денешно време повеќе изрази имам слушнато „Ќе барам некој/а што ќе има пари,галје ми е љубовта кај има во денешницава љубов„.Искрено јас сум против тоа ...ЏАБЕ ИМАШ ПАРИ АКО НЕ СИ САКАН/А ИЛИ ТИ НЕ САКАШ ЏАБЕ ТИ Е СЕ ...

Што мислите вие во врска со ова?
--- надополнето: Jul 21, 2011 5:11 PM ---
Доколку темава не за овде преместете ја

јас имам едно прашање за тебе: Колку години имаш и колку книги имаш прочитано?

абе јас многу мразам наркомани пијаници клошари после мафијаши багабонти бараби бандити дилери вратари рекетари тенисери дрогираши турбо фолкери стеродиди тепачи цепачи мангупи педери евреи таксисти полицајци хипици

абе јас многу мразам наркомани пијаници клошари после мафијаши багабонти бараби бандити дилери вратари рекетари тенисери дрогираши турбо фолкери стеродиди тепачи цепачи мангупи педери евреи таксисти полицајци хипици
па љубовта...па преку љубов.

Sekoj si ima svoe mislenje...zavisi kako ja doziveale....
Tie sto se premnogu razocarani od ljubovtaaaa ne veruvaat vo neaa...
A tia sto ja dozivealee na ubav nacim tie veruvaat deka postoi....
Za nekoj postoi za nekoj nee...
prasanjeto " dali postoi vistinska ljubov vo denesno vreme " - NEMA ODGOVOR!!!!

Ако се раководите според Фемина, не постои.

Се надевам дека жените ќе сфатат дека сите тие сајтови кои ги тераат да помислат на вакво прашање ги прават тупи и глупи. Со ретки исклучоци на хороскоп и интересни ствари за заедничко гледање со девојката, но сето друго само ги прави глупи.

јас имам едно прашање за тебе: Колку години имаш и колку книги имаш прочитано?

Хахах мислам малце да не бегаш од темава??Зошто е тоа е важно во моментов ??
Колку книги имам прочитано и колку години имам ??Хахахахаха ... Тема не е „Колку книги имате прочитано„ Туку дали мислите дека има љубов !! Поркај секојдневните проблеми,разочарувања и слично.

Хахах мислам малце да не бегаш од темава??Зошто е тоа е важно во моментов ??
Колку книги имам прочитано и колку години имам ??Хахахахаха ... Тема не е „Колку книги имате прочитано„ Туку дали мислите дека има љубов !! Поркај секојдневните проблеми,разочарувања и слично.

ќе се обидам да бидам искрена и фина:
за да поставиш тема, треба да знаеш да пишуваш. за да знаеш да пишуваш, треба да читаш.
твојот текст наежува од бесмисленоста и неумешниот израз.
затоа седни и читај. и кога ќе напишеш нешто, прво прочитај го пред да го објавиш.

инаку, во врска со „темата“ што ја поставуваш: љубовта постоела и ќе постои. не нзачи дека ако се има пари, се нема љубов, ниту пак дека љубов има само таму каде што нема пари.

ќе се обидам да бидам искрена и фина:
за да поставиш тема, треба да знаеш да пишуваш. за да знаеш да пишуваш, треба да читаш.
твојот текст наежува од бесмисленоста и неумешниот израз.
затоа седни и читај. и кога ќе напишеш нешто, прво прочитај го пред да го објавиш.

инаку, во врска со „темата“ што ја поставуваш: љубовта постоела и ќе постои. не нзачи дека ако се има пари, се нема љубов, ниту пак дека љубов има само таму каде што нема пари.

И јас ќе бидам фин спрема тебе.Како прво никој тебе не те тера да отвараш теми кои не ги сакаш.
Како второ никој не те приморува да коментираш доколку ти не сакаш.
А како трето и последно:Жалам што тоа влијаело на тебе така,што значи дека ти си една од „најпаметните„ „најписмените„ и „најчитаните„ личност кои ги познавам во форумов.А за тоа како јас се поставив и дали сум читал тоа да не те интересира ! ок?
Колку јас што книги имам прочитано,ти толку немаш видено!
--- надополнето: Jul 22, 2011 8:07 AM ---
Аи ќе забораев,бидејќи јас „не знам читам„ според твоие предрасуди ќе те замолам да ме поправиш таму каде што мислиш дека сум згрешил... пфф

Каква врска има времето со љубовта???????????

Не!
Мислам, ретка е вистинската љубов, така-да :\

И јас ќе бидам фин спрема тебе.Како прво никој тебе не те тера да отвараш теми кои не ги сакаш.
Како второ никој не те приморува да коментираш доколку ти не сакаш.
А како трето и последно:Жалам што тоа влијаело на тебе така,што значи дека ти си една од „најпаметните„ „најписмените„ и „најчитаните„ личност кои ги познавам во форумов.А за тоа како јас се поставив и дали сум читал тоа да не те интересира ! ок?
Колку јас што книги имам прочитано,ти толку немаш видено!
--- надополнето: Jul 22, 2011 8:07 AM ---
Аи ќе забораев,бидејќи јас „не знам читам„ според твоие предрасуди ќе те замолам да ме поправиш таму каде што мислиш дека сум згрешил... пфф

од искуство знам дека луѓето кои знаат малку, а сакаат да остават впечаток дека знаат многу, се најарогантни и најнекултурни.

јас не дојдов да се карам. затоа и прашав колку години имаш и колку книги имаш прочитано.
ако имаш 14 години и си ја прочитал само „Златното фенерче на летото“, тогаш нема што да коментирам понатаму.

ти немаш ниту една книга прочитано зашто не знаеш да составиш реченица и употребуваш аборови чиешто значење не го знаеш.
таквите текстови како што е твојот не се поправаат.
се пишуваат наново.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom