Што ви е важно да има вашата идна невеста

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Za koga e zakazana svadbata, vo koj ugostitelski objekt i kakva kulturno-umetnicka programa ke ima radosniot nastan...

Културно-уметничката програма се уште не е испланирана, само се знае дека Зете, мили зете нема да се свири :D
П.С. Немам ништо против лгбт заедницата, да не ме сфати некој погрешно.

Далеку сум од свадба сеуште јас, но биди сигурен дека ке добиеш покана за тој незаборавен настан :)

Prati i povratna avionska karta, moze economy class ne sum prebirliv, bidejki vo RM brakoj megju dve lica od isti pol ne se na programata a ako cekas na legalizacija ke ostaris i ke bidis lez-usedelica, taka da edina opcija e nekade po beliot svet...:D

И двете сме женски.Any other question?

Малце е оф-топик, но да си прашам. Зашто мораше да се пофалиш дека си LGBT со никнејмот? Тоа ти е најбитна карактеристика кај тебе па и така се дефинираш прво? Повеќето (99 посто ваљда) тука се стрејт па не гледам дека некој така се регистрирал на форумов за да се пофали дека е стрејт. Сфашта...

Prati i povratna avionska karta, moze economy class ne sum prebirliv, bidejki vo RM brakoj megju dve lica od isti pol ne se na programata a ako cekas na legalizacija ke ostaris i ke bidis lez-usedelica, taka da edina opcija e nekade po beliot svet...:D
Таа опција ја имам и јас на ум, нема шанси да останам да живеам во Македонија ќе се снајдам јас не грижи се ти за мене.Туку, што правме со тебе?Женет си ?
--- надополнето: Jul 21, 2011 4:32 PM ---
Малце е оф-топик, но да си прашам. Зашто мораше да се пофалиш дека си LGBT со никнејмот? Тоа ти е најбитна карактеристика кај тебе па и така се дефинираш прво? Повеќето (99 посто ваљда) тука се стрејт па не гледам дека некој така се регистрирал на форумов за да се пофали дека е стрејт. Сфашта...
Мојот ник си е мој проблем.И не се грижам што ти мислиш за мене.

Таа опција ја имам и јас на ум, нема шанси да останам да живеам во Македонија ќе се снајдам јас не грижи се ти за мене.Туку, што правме со тебе?Женет си ?
--- надополнето: Jul 21, 2011 4:32 PM ---

Мојот ник си е мој проблем.И не се грижам што ти мислиш за мене.

Ne sum zenet, seuste sum zelen vo umot...:D

Не те сфатив баш, појасни подобро?Ние тројцата да сме во таа заедница или...на што мислеше просветли ме.
demek da ve druzam :) vas ama rekov da ne se lutis pa se premisliv posle pa postirav nesto drugo :) zeni sakam :) od toa samo ne begam vo zivotot

Ке живеам во странство, нема да заглавам во Македонија сигурно.
ne sum protiv toa da imate sloboda ama ne mozam da zamislam kako dvajca mazi koi ziveat vo zaednica utre da gledaat da posvojuvaat deca ne mi e prirodno. golemi se sansite decata da bidat zloupotrebeni osobeno ako se maski samoto nivno odnesuvanje moze da bide nametnato na decata kako da e normalno pa tie da go prifata.
temava e off topik ali me interesira tvoe mislenje ako sakas mozes da odgovoris

ne sum protiv toa da imate sloboda ama ne mozam da zamislam kako dvajca mazi koi ziveat vo zaednica utre da gledaat da posvojuvaat deca ne mi e prirodno. golemi se sansite decata da bidat zloupotrebeni osobeno ako se maski samoto nivno odnesuvanje moze da bide nametnato na decata kako da e normalno pa tie da go prifata.
temava e off topik ali me interesira tvoe mislenje ako sakas mozes da odgovoris
Секако.Само прво да те прашам: Дали го поддржуваш лезбејскиот брак?

podrzuvam brak koj e zasnovan na razlicni polovi i koj e reproduktivna zaednica,
ali nema protiv za na primer lezbejska zaednica sepak brakot e istoriska kategorija koja ne bi trebalo da se menuva se spomnuva uste vo Rimsko pravo pod poimot Matrimonio od tuka e celata osnova

Ничим изазван: поддржувам целосна слобода на избор, вклучително и хомосексуална унија која (од правен аспект) би била еквивалентна на граѓански хетеросексуален брак. Дали некоја црква ќе го признае таквиот брак или не би ти било се`едно, нели?

Ке живеам во странство, нема да заглавам во Македонија сигурно.

Фала што ќе живееш во иносранство! :coffee:

Туку, на темава да ве прашам: зошто комплицирате? Зошто имате преголеми очекувања од другата страна? Што било важно да има зетот/ невестата? Важно е да има љубов и здравје, ако ги имате овие две работи имате се`! Дечки премногу го тупите за важни работи, само опуштете се и уживајте, а се` друго полека ќе си дојде на место. Премногу шаблонски ги терате некои работи.

Инаку, ова е многу двосмислено прашање: што е важно да има идниот/идната? :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom