Што ви е важно да има вашата идна невеста

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
Детето не ја заслужува љубовта, само ја добива безусловна. Мажот/жената ја заслужуваат. Кога еднаш ќе се појави кон дете никогаш, под никаки услови не се менува, не добива друг облик, не исчезнува. Кон партнерот може, по низа постапки, нови и неочекувани, да падне како кула од карти. :)
ипак детето е најбитно мада има случаи кај гледам кај другари дури и љубомора се јавува кога го гледаат кај сопругата му одвојува време на детето страшно и тоа го има
--- надополнето: Jul 21, 2011 2:12 PM ---
Се согласувам со тебе...:) Само што работата е што има луѓе кои не ја даваат својата безусловна љубов кон децата колку сурово да звучи тоа. Постојат страшно сурови и ладни луѓе и тоа не може да се негира. Сепак тој сенс кој човек го има за деца зборува многу за него. Јас за тоа и зборувам. Погледни го надворешното однесување на многу луѓе со деца и веднаш ќе заклучиш многу работи за нив. Јас веднаш го забележувам тоа.

се гледа дека ќе бидеш добра мајка :)

Тој што мисли премногу предвреме секогашш греши,воспитувај воспитувј и децата бељаџии на крај,како викаат:Златен ќутек од рајот е излезен,крај.:)

Jebo vas crni vrag...:eek:
Zemja na nejebica i genetski vrezani traumi od glad, od zderenje i ebenje ne se pomrdna rajava so vekovi...posle retki bile uspesni i srekni vrski i brakovi ko NLO....e pa ko ste feebleminded...:D i toj ednostaven-retardiran koncept ne znaete da go svarite -.-

Се согласувам со тебе...:) Само што работата е што има луѓе кои не ја даваат својата безусловна љубов кон децата колку сурово да звучи тоа. Постојат страшно сурови и ладни луѓе и тоа не може да се негира. Сепак тој сенс кој човек го има за деца зборува многу за него. Јас за тоа и зборувам. Погледни го надворешното однесување на многу луѓе со деца и веднаш ќе заклучиш многу работи за нив. Јас веднаш го забележувам тоа.

Однесувањето кон деца на некој друг и кон твои, сопствени многу се разликува, но сепак може да се насети генералниот став кон родителството.
Муабетот ми беше дека детето, какво год да е ќе си го сакаш. Мажот не. :)
Затоа и постојат вакви теми, во спротивно би дискутирале на тема "Какво сакате да биде вашето дете" :)

љубовта не е нешто што се заслужува. тоа е многу погрешен пристап.
„ќе те сакам, ако си добар“.
љубовта не поставува услови, без разлика дали се работи за жена или за деца или за родители вот евр.
и или ја има или ја нема.

овде помешавте лончиња. да биде добра мајка. тогаш треба да земеш некоја што веќе има деца, и да знаеш дека е добра мајка и да ја земеш.
како инаку ќе процениш дека ќе биде добра мајка?
сум видела многу луѓе кои се супер со другите деца, а за сопствените не се.
муабетот е овде за жената каква треба да биде со која би биле додека смртта не ве раздели, која ќе ја сакате и ќе ве сака со сите доблеси и мани, без огледа дали рпавите глупости или не, без оглед дали сте паметни или убави и не сте...

љубовта не е нешто што се заслужува. тоа е многу погрешен пристап.
„ќе те сакам, ако си добар“.
љубовта не поставува услови, без разлика дали се работи за жена или за деца или за родители вот евр.
и или ја има или ја нема.

Ти можеш да бидеш најдобар, ама па да не те сакаат. :) Љубовта не поставува услови, заедништвото поставува. Кога се шеташ во парк со дечко/девојка тревата е зелена и мириса искосената трева, но во брак... идилата е малку поинаква.

Не знам ама сите некако преминаа како покрај штанд на Јеховин Сведок распослан на плажа во Охрид на еден многу битен фактор, а тоа е дека луѓето се менуваат карактерно, физички и финансиски во текот на целиот живот.
Луѓе се разделуваат за банални работи, ако на почетокот на една врска или брак некој работи се прифатливи за еден од партнерите, можеби истите по неколку години да бидат непремостиви разлики за судски развод по 20 години брак.

Ти можеш да бидеш најдобар, ама па да не те сакаат. :) Љубовта не поставува услови, заедништвото поставува. Кога се шеташ во парк со дечко/девојка тревата е зелена и мириса искосената трева, но во брак... идилата е малку поинаква.

се разбира дека има промени, но тие треба да бидат на подобро.
ако е обратно, тогаш си се вљубила во твојата претстава за тој човек, а не во него самиот.
треба да се биде искрен за се што има врска со двајцата. искрен до крај и во врската и во бракот.
јас не можам да разберам како може некој што ти бил интересен во врската, да ти биде досаден во бракот.
како може да сте виселе со саати на телефон, а после да не сакате да се видите.
тоа не е брак. тоа е останување во заедницата брак заради деца, куќа, кола , немање каде...

Кај мојата идна невеста, поише ми е битно да ги има добрите страни на актуелнава невеста, неголи да ги нема лошите нејзини страни. Нека донесе нешто лошо и добро свое (ако уопште ја има некогаш).

Па, пред се сакам да има карактер.Да не е кавгаџика, да се сложуваме но и мирно да ги решаваме проблемите, не со викање.Бидејки сакам да го променам тој модел што го имам дома.Готвење такви работи-не ми се важни.Две женски сме, ке се снајдиме овде многу добро.

A koja e maskoto od vas dve vo domot !?

Za koga e zakazana svadbata, vo koj ugostitelski objekt i kakva kulturno-umetnicka programa ke ima radosniot nastan...
Далеку сум од свадба сеуште јас, но биди сигурен дека ке добиеш покана за тој незаборавен настан :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom