Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е само Твој, слободен избор, заснован не на вера во Бога, туку на овоземен хедонизам.

Јас сметам дека бог ме створил за да живеам во хедонизам. Исто како што ти сметаш за спротивното.

Значи, не е важно што постојат рационални докази дека земјата НЕ МОЖЕ да биде помлада од 8000 години, ти сепак ќе си тврдиш дека вистината на црквата е онаа во која треба слепо да веруваш. Тоа ли ти е?

Рационално прифатливите докази, засновани на мерења и контекстуално изведени заклучоци и неоптоварени со идеолошките предрасуди од Маркс и Дарвин, не даваат цифра поголема од 10 000 г.

Црквата дава вистини кои се од Бога дадени и од Бога потврдени. Миљон пати напишав дека староста на Земјава/Вселенава е проценка а не догма, и воопшто не е битна за животот од верните. За верните, битна е вечноста а не овоземната минливост.
--- надополнето: Jul 21, 2011 12:41 PM ---
Јас сметам дека бог ме створил за да живеам во хедонизам. Исто како што ти сметаш за спротивното.

Твој избор, нели?

Хе-хе...
За разлика од Тебе, јас верувам во Бог, а Ти веруваш (ем не знаеш, ем не можеш да видиш...) дека Земјава ѓоамити се „врти„ околу Сннцето.

Ааааааа, тоа ли билоооо....
А зашто мето око, секое утро ми дава непсоредно/директно (без посредници!) сознбане дека Сонцето, очигледно (!) се „врти„ а нзе Земјата....

Кој ме това лаже: моето вродено око или Ти? :confused:
Земјава не ти изгледа некако рамна ?

Токму така. А пошо не сме вечно и вечни на Земјава, ќе требит и сметка (со ДДВ) да Му принесеме на Бога, кога ќе ни дојде дено за тоа полагање. Тогаш, Твојот хедонизам ќе испадне крајно штетен, иако може Ти се чини дека хедонизмот е најбитна работа во овоземниот живот.

Рационално прифатливите докази, засновани на мерења и контекстуално изведени заклучоци и неоптоварени со идеолошките предрасуди од Маркс и Дарвин, не даваат цифра поголема од 10 000 г.

Црквата дава вистини кои се од Бога дадени и од Бога потврдени. Миљон пати напишав дека староста на Земјава/Вселенава е проценка а не догма, и воопшто не е битна за животот од верните. За верните, битна е вечноста а не овоземната минливост.

Навистина ли сметаш дека ОВОЗЕМНАТА МИНЛИВОСТ е небитна?
Зашто тогаш секој се труди да ја направи поудобна таа минливост?

Некако ми делува како пропаганда за одобрување на своевиден мазохизам во текот на овоземниот престој.
--- надополнето: Jul 21, 2011 12:56 PM ---
Токму така. А пошо не сме вечно и вечни на Земјава, ќе требит и сметка (со ДДВ) да Му принесеме на Бога, кога ќе ни дојде дено за тоа полагање. Тогаш, Твојот хедонизам ќе испадне крајно штетен, иако може Ти се чини дека хедонизмот е најбитна работа во овоземниот живот.

Ама ова е твое мислење саде, нели ?

Јас сметам дека ако си го направам што поудобен овоземскиот живот со тоа сум поблиску до бога бидејќи сум се потрудил неговата креација да помине убави моменти на земјата, издржувајќи ја казната.

Зашто мислиш дека мојот став е неприфатлив за бога?

Така и поп Петровиќ адвентистот велеше, добро те научил.

Ова болдираново од Мики и не ми оди баш, ама тоа црвеното појаснува доста, а и ако има научни докази за тврдењево дај линк или извор или бар кој е оној што ги вршел мерењата. Пак да повторам, најблиску до Црковните 8 000 години стара земја, се оние на Comte de Buffon кои се 75 000 години, експеримент направен со цел да се докаже дека земјата не настанала во исто време со остатокот од универзумот т.е. создадена е како таква подоцна.

Навистина ли сметаш дека ОВОЗЕМНАТА МИНЛИВОСТ е небитна?

Не реков дека е небитна: битна е, оти Бог не создал овоземно (па затоа е битна), а небитна е ако ја потрошиме во бесмислено и бесцелно еднодимензионално живеење, засновано на материјалност.
--- надополнето: Jul 21, 2011 1:19 PM ---
Зашто тогаш секој се труди да ја направи поудобна таа минливост?

Се зависи.

Еден од нашите владици, мудро рече: „..Не е работата да го направиме Рајот овде, на Земјава, туку да го направиме животот поднеслив....„
Удобноста не е дел од верата, туку е дел од хедонизмот.
--- надополнето: Jul 21, 2011 1:19 PM ---
Ама ова е твое мислење саде, нели ?

Не, тоа е дел од вероучението.

Не реков дека е небитна: битна е, оти Бог не создал овоземно (па затоа е битна), а небитна е ако ја потрошиме во бесмислено и бесцелно еднодимензионално живеење, засновано на материјалност.
Некои луѓе `духовноста` ги прави среќни и тоа е некоја форма на хедонизам и самозадоволување со филозофии и верувања.

Н
Јас сметам дека ако си го направам што поудобен овоземскиот живот со тоа сум поблиску до бога бидејќи сум се потрудил неговата креација да помине убави моменти на земјата, издржувајќи ја казната.

Тоа е саде Твој став и сигурен сум дека никој нема да Те тепа за ставот.
--- надополнето: Jul 21, 2011 1:21 PM ---
Зашто мислиш дека мојот став е неприфатлив за бога?

Затоа што Бог не не створи за праење лични кејфој, туку за нешто друго...
--- надополнето: Jul 21, 2011 1:23 PM ---
Ова болдираново од Мики и не ми оди баш, ама тоа црвеното појаснува доста, а и ако има научни докази за тврдењево дај линк или извор или бар кој е оној што ги вршел мерењата. Пак да повторам, најблиску до Црковните 8 000 години стара земја, се оние на Comte de Buffon кои се 75 000 години, експеримент направен со цел да се докаже дека земјата не настанала во исто време со остатокот од универзумот т.е. создадена е како таква подоцна.

Не знам како да поставам ПДФ материјал на форумов, така ќе имаш можност да се запознаеш и со поинакви вистини, но на научна основа, а не на идеолошко-шпекулативна.
--- надополнето: Jul 21, 2011 1:24 PM ---
Јас доаѓам у заблуда, дали вербата што се прокламира тука е во Бога или во Црквата:)

Црквата е Тело Христово. Христос Е глава на Црквата.Секој член во Црквата е Христов следбеник.
--- надополнето: Jul 21, 2011 1:25 PM ---
Така и поп Петровиќ адвентистот велеше, добро те научил.

Алал да му е, арно ми напраил....:D

Библијата ја имаш во PDF? Дај да побарам кој е автор на материјалот, кое е изданието, кои се методите користени, сигурно ќе се најде нешто на interwebs.

Алал да му е, арно ми напраил....:D
Алал да му е за пари и тебе те преобратил. Поголем манипулатор е и од оној Евангелистот на форумов Златко (ака Чорбаџија) Продадени души

Да не збираш и ти спонзори?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom