Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Г

Грејвдигер

Гостин
Која атмосфера направивте, еј... секоја чест!! Немаше место игла кај да падне. :pos:
Ако, тешете си се меѓу себе дека сте биле добри. И ќе се фурате сега 10 години како сте нападнале група навивачи на Партизан од 40-50 души. Видовме кој фејл сте и што навивачка група сте... една песна дали испеавте за клубот, се ви беше вреѓање за Македонија и Србија. Ај, за србите ве сфаќам... ама кој К ја мешате Македонија и пеете анти-македонски песни. Па нели сте македонски клуб и шампиони на Македонија? После јадете трици како идеме да навиваме за друг клуб, а вие немате никаква почит кон земјата во која живеете и игра Вашиот клуб. Мислам, сѐ е јасно и нема потреба од понатамошна дискусија на таа тема.

И шо мешате Косово кога сите знаеме како стојат работите кај нас на политичкта сцена и (не)нормално беше признавањето на Косово.
И wtf ја свртевте темата за кои жени кај иделе да се работат. :drk: :D

A

Ali Pasha

Гостин
Гледам на некој им тече од уши навивачката култура и едуцираност. Плагијатот „компјутер за секое дете„ ќе морам да го користам и јас, за ваквите едуцирани момчиња. Ќе гледат два три документарци од типот football factory и еден филм Греен стреет хоолиганс, и готово. Упс ... и два три реда од некојси навивачки кодекс, и ќе ни ги отечат мадињата тука.
Пресликувањето од интернет на терен никако да го гледам. Стадионите ви се празни....
Навивач за мене е тој што го сака клубот и што го следи макар и да јаде семки, и само да го скандира името на својот клуб. Е такви, Шкендија и во втора и во трета лига имало над 2-3000 илјади. И идат и на припреми, било Бугарија или Австрија или било каде, само да ги гледат новите засилувања.И живеат за клубот. И навечер тоа им е топ тема по кафулињата. Било да се шампиони, и ли да се на работ на испаѓање од лигата (ова почесто ни се случувало)
А тука некој ептен сака да биде тренди, и да стане дел од таа европска субкултура на хулиганството и ултраси, кои што сами по себе сакаат да стануват цел, а не да се подршка на нивниот клуб (и дел од балистите гледам дека се повеќе се насочуват во овој правец).
ТРИБИНИТЕ ВИ СЕ ПРАЗНИ!!!

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Trener Partizana posebno je ljut što njegovi igrači nisu imali pravu reakciju na "neprijateljski ambijent" na tribinama.

"Atmosfera je bila krajnje naeletrisana, ali sportska, bez ikakvog incidenta što se tiče terena i oko terena, nikakvu primedbu nemamo, čak mi je imponovalo da nas toliko vređaju. Imao sam osećaj da je stadion pun, njihovi navijači su bili veoma bučni, to mi je dizalo adrenalin i zato ne mogu da verujem da su pojedini moji igrači bili sputani. Hteo sam u jednom trenutku da uđem u teren, da udarim nekog svog igrača, kako bi se trgli", rekao je strateg crno-belih.

http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/200488/Stanojevic-Sa-greskama-iz-Skoplja-Partizan-ne-moze-u-Ligu-sampiona

Вие од ТВ подобро сте знаеле каква била атмосферата.
Уживајте (y)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Неможам да разберам како можете да кажете дека вчера сте биле добри па уште Goal вика дека вчера сте ставиле печат дека сте најорганизирана група :tapp:
Тој истиот Goal што пред цел форум викаше дека ќе го наполните Филип 2 дека ќе доаѓаат луѓе од Косово и Албанија дека ќе колете Гробари сега се задоволува со едвај 5.000 гледачи на европска утакмица.Јасно е дека имавте негатива од 4 гола ама он упорен беше дека ќе го наполните стадионот ...

Тони еве тебе како попаметен од Балистиве би те прашал зошто на утакмица против српски тим пеевте анти-македонски песни ? Убаво те прашав сакам убаво да ми одговориш. :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Неможам да разберам како можете да кажете дека вчера сте биле добри па уште Goal вика дека вчера сте ставиле печат дека сте најорганизирана група :tapp:
Тој истиот Goal што пред цел форум викаше дека ќе го наполните Филип 2 дека ќе доаѓаат луѓе од Косово и Албанија дека ќе колете Гробари сега се задоволува со едвај 5.000 гледачи на европска утакмица.Јасно е дека имавте негатива од 4 гола ама он упорен беше дека ќе го наполните стадионот ...

Тони еве тебе како попаметен од Балистиве би те прашал зошто на утакмица против српски тим пеевте анти-македонски песни ? Убаво те прашав сакам убаво да ми одговориш. :)
Можеби затоа што кога игра репрезентацијата на Македонија вие пеете против Албанците.

Игравте против Англија пеевте против Албанците...ова е само еден пример.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Можеби затоа што кога игра репрезентацијата на Македонија вие пеете против Албанците.

Игравте против Англија пеевте против Албанците...ова е само еден пример.
Ама тоа беа други времиња мислам дека знаеш што сакам да кажам ... :)
Во последно време не се пеело против вас освен кога се игра против албанска екипа...имало исклучоци но еднаш до два пати се пеело песна против вас,а вие вчера па и на 90% од утакмиците пеете анти-македонски песни без разлика дали играте против срби,грци,албанци,Македонци,бугари ...
За вчера најавувавте дека ќе им вратите на Гробарите за навредите во Белград,а тоа мислевте да го направите со пеење анти-македонски песни ?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.423
Поени од реакции
16.710
Абе, јасно е дека Шкендија у моментов е национален албански клуб и тоа е тоа. Не знам зашо воопшто ве чуди таквиот тип на навивање.

V

viktora

Гостин
Постои материја и анти-материја.
И ти и твојот покварен сој , се надополнувате со тие што пцуеја македонско синоќа. Материја и анти-материја. Исти ..... сте!!!
п.с. за извинувам на тие малкумина нормални форумџии, што ја посетуваат ова тема, за длабокиот офф топик.
Не грешка не сме исти!Едните задоволни што се испразнија а другите напунети со негативна енергија зошто све што почитуваат во својот живот 90мин беше пцуено.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.060
Ехм едно прашање до Goal, дали знае кој сеуште го држи рекордод во Македонија за најголемо покривно знаме? 90м на 20м ако не се лажам? Ќе ти кажам Комити. Ама знаеш што ? Љубовта за клубот не се изразува со кореографии, бакљи, пцуења и слично тоа се само попратни материјали кои вие ги правите најважна работа, а главната работа (бодрењето на својот клуб) го правите споредно. Многу им вративте на Србите што пеевте анти Македонија, браво. Дефинитивно сега почнувам да пцујам по премиерот и по проектот компјутер за секое дете. И тие 5000-6000 што го следат клубот НИКОГАШ не пееле 90 минути константно за клубот секогаш имате провокации. Ама чекај коментирате за "добрите страни" ама никако да го спомнете Сарај и Жабар, очигледно не ви оставија добри спомени а ? Само уште едно нешто: до кога ти (Goal) и останатите навивачи на Шкендија ќе не пецкате нас што не нема во Тетово? Па дури сега се молам да не идам во Тетово знаејќи во последните 10 години сите дуели што сме ги имале што се добиле. На секоја можна средба и во СКопје на фонтана каде што си поминавте убаво, па и во Тетово поминувавте убаво. Ги заебавате Војводи кој се малцинство таму, ама колку што знам вие дремевте на стадион цели 2 саата и тоа сред Тетово... Навивачи кој секогаш го јадат од друга група, макар било тоа дома или гости, навивачи кој само пцујат и вреѓаат, а не го бодрат клубот барем 80 минути, кој плукаат по државата која ги рани, која им дава дом за живеење ги вработува, каде што мајките и сестрите им работат па и татковците, каде што немаат ни едно гостување надвор од Македонија, што користат ножеви, пиштоли, и не почитуваат кодекси треба ли да се наречат навивачи?

пс. Фала за шаловите убави ви се, top ste kis4inja, mwa backi :*

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Ехм едно прашање до Goal, дали знае кој сеуште го држи рекордод во Македонија за најголемо покривно знаме? 90м на 20м ако не се лажам? Ќе ти кажам Комити. Ама знаеш што ? Љубовта за клубот не се изразува со кореографии, бакљи, пцуења и слично тоа се само попратни материјали кои вие ги правите најважна работа, а главната работа (бодрењето на својот клуб) го правите споредно. Многу им вративте на Србите што пеевте анти Македонија, браво. Дефинитивно сега почнувам да пцујам по премиерот и по проектот компјутер за секое дете. И тие 5000-6000 што го следат клубот НИКОГАШ не пееле 90 минути константно за клубот секогаш имате провокации. Ама чекај коментирате за "добрите страни" ама никако да го спомнете Сарај и Жабар, очигледно не ви оставија добри спомени а ? Само уште едно нешто: до кога ти (Goal) и останатите навивачи на Шкендија ќе не пецкате нас што не нема во Тетово? Па дури сега се молам да не идам во Тетово знаејќи во последните 10 години сите дуели што сме ги имале што се добиле. На секоја можна средба и во СКопје на фонтана каде што си поминавте убаво, па и во Тетово поминувавте убаво. Ги заебавате Војводи кој се малцинство таму, ама колку што знам вие дремевте на стадион цели 2 саата и тоа сред Тетово... Навивачи кој секогаш го јадат од друга група, макар било тоа дома или гости, навивачи кој само пцујат и вреѓаат, а не го бодрат клубот барем 80 минути, кој плукаат по државата која ги рани, која им дава дом за живеење ги вработува, каде што мајките и сестрите им работат па и татковците, каде што немаат ни едно гостување надвор од Македонија, што користат ножеви, пиштоли, и не почитуваат кодекси треба ли да се наречат навивачи?

пс. Фала за шаловите убави ви се, top ste kis4inja, mwa backi :*
koja ljubov za klubot be dete skopje ima okolu 800.000 ziteli a vie ne mozete 200 dusi da se soberete ?? za kakov ljubov e rabotata ?
za kakov ljubov e rabotata koga vie go ostaevte vashiot tim da igra vo Tetovo bez poderska.... !?
zs ne doagas u Tetovo pak ke te prasham ? si imal 2 utakmici samo ova sezona i ne si dojdel...nie edna imavme i bevme... !!
eh bas ubavo sto go priznavas deka se zaebavame so vojvodi kako sakame ... !
i bas ubavo sto ne sledis nie sto praeme....znam deka te boli ama nema vrska... !
ti pocituvas kodeksi ?

Imas pozdrav od vogjata :

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^^ Богами се заебавате со нас, точно.

Еве ти еден поздрав, да не ставам уште 2-3 слике од вашата прослава. И не не ставај у уста, не си достоен. Ајде иди копирајте сеа уште некоа песна наша. Учите од подобрите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom