Моите понекогаш се толку досадни, што искрено се чудам како можеле да направат толку искулирана личност (мене де
). Не сум нарцис ама паметна сум и знам што правам и горди се на мене, го знам тоа, но таа нивна грижа за ситници и глупости е потполно непотребна и неможам да ја сватам. Сепак, имало ситуации каде отпрвин нивните совети ми изгледале глупаво, но подоцна сум сватила дека биле во право. Значи, најчесто родителите знаат најдобро, но не секогаш. Некогаш треба да не послушаат нас и да не креваат толку фама околу ситници.
Би морал целосно да се сложам со ова.
Значи некад како се фаќаат за најобични ситници - ќе ти се качат на глава старите за најобична глупост.
Дома си, ќе ти викаат излези....Ќе излезеш, ќе ти викаат „Ајде кај си враќај се цел ден те нема“. Ова го наведов само како пример и е 0.001% од непотребните муабети.
Се ќе се стори само да се прозбори нешто. Полнолетен си? Заборави...тие секогаш ќе те гледаат како дете од 5 години....необјаснива али истинита прича....
Инаку некои совети од нив вреди да се послушаат, ама не сите. Некогаш се во право, а некогаш не. Трагичното кај мене е што секогаш, апсолутно секогаш мислат дека се во право, па макар и да не се. Искрено тоа ми одеше на нерви до пред некоја година, ама сега сум максимално смирен, и дури не ни обраќам внимание....
Тие излегувале во време кога се излагало во парк, кога се лижело сладолед на улица со девојката, и кога се пафкало цигарче за да се напраиш фраер пред друштвото и девојката.
Ние излагаме во време кога светот е полн со расипани луѓе, кога еден спрајт во кафич е 100ден, кога таксито до дома е 300ден, кога цигарите се за деца од 1во одделение (а постарите дуваат трева), кога одвај се наоѓа вистински другар (секоја чест на тие исклучоци), кога дете од забавиште има Smart Phone итн.
Некои работи можат да ги разберат, ама некои работи не можат да ги разберат затоа што не излегуваат во денешно време и не се запознаени со околината. Нивното излегување е од 8 сабајле до 5 вечер....на работа...и така да нивните одлуки и познавања за денешниов живот се сведени на минимум од моја гледна точка.