Родителите знаат најдобро

• Креатор на темата Antigona
  • Време на започнување
A

Antigona

Гостин
Значи за тебе е работата во Дубаи, не за другарка ти. Големи се шансите бело робје да завршиш таму некаде кај арапите така да родителите ти се во право :icon_lol:. Зошто мене никој не ми нуди работа од 3000 евра така мислиш тебе те чека таа работа специјално :tapp:.
Уфф таман работа за мене да беше.
Да беше така одма ќе се испофалев јас и немаше да прашувам за агенции и фирми.За Дубаи сака да иде моја другарка која по националност е турчинка, така да јас не се мешам околу тоа.

Работата е сосема друго (y)

S

Shellshock nam67

Гостин
Уфф таман работа за мене да беше.
Да беше така одма ќе се испофалев јас и немаше да прашувам за агенции и фирми.За Дубаи сака да иде моја другарка која по националност е турчинка, така да јас не се мешам околу тоа.

Работата е сосема друго (y)
имам јас една другарка во Дубаи ама таа живее со дечкои и веќе 3 години човекот е стабилен така да успеаја да се етаблираат и одлично живеат таму ама сам да оди човек таму башка во исламска земја кај се изгорени за жени :tapp::vozbud:пошто цело време јаваат кобили :pos:, не би ти препорачал во никој случај има доста и наши луѓе кои се изгореле и тоа да го имаш на ум

A

Antigona

Гостин
Кога самата сум свесна дека нешто што го правам/сакам е добро за мене, а тие се против тоа-настојувам со сите сили и аргументи да им укажам дека не се во право.Потоа оставам времето да си го каже своето.
Пробувам ама ништо. За нив малку била плата од 3000 евра :(

S

Shellshock nam67

Гостин
Па добро, јас мислев дека станува збор за Македонска плата. За наши услови, со таа пара, мед и млеко тече.
јадиш спијаш работиш и живееш во 2 собчиња или една соба колку ќе издржиш така тоа е друго прашање на запад не се заработува така лесно пара
--- надополнето: Jul 19, 2011 5:29 PM ---
Пробувам ама ништо. За нив малку била плата од 3000 евра :(
е добро де шо работа е таа ќе ни каже ли :) ,

A

Antigona

Гостин
имам јас една другарка во Дубаи ама таа живее со дечкои и веќе 3 години човекот е стабилен така да успеаја да се етаблираат и одлично живеат таму ама сам да оди човек таму башка во исламска земја кај се изгорени за жени :tapp::vozbud:пошто цело време јаваат кобили :pos:, не би ти препорачал во никој случај има доста и наши луѓе кои се изгореле и тоа да го имаш на ум
Хахахах , се убаво само што воопшто не станува збор за Дубаи.

Абе лесно ви е на вас, си имате разбирање од дома , а јас изгубив живци веке:(

A

Antigona

Гостин
јадиш спијаш работиш и живееш во 2 собчиња или една соба колку ќе издржиш така тоа е друго прашање на запад не се заработува така лесно пара
--- надополнето: Jul 19, 2011 5:29 PM ---

е добро де шо работа е таа ќе ни каже ли :) ,
Ако успеам да се стабилизирам со моиве по дома, веднаш ќе ви кажам. Еве јавно ви ветувам. Постов нека стои како доказ дека сум ви ветила.

I

indigo child

Гостин
Треба сама да процениш.
Ако мислиш дека грешат, не ги слушај.
Ако сепак мислиш дека се во право, слушај ги.
Разговарајте и на се се наоѓа компромис.
Ја ги слушам и коа не се во право, али мала сум. Уште немам памет за да им контрам.

Veela

The One ;)
Член од
19 јули 2011
Мислења
45
Поени од реакции
35
Иако моите родители, како и сите родители, го посакуваат најдоброто за мене, сакаат да го одберам вистинското школо, работа, маж итн инт., сепак се стремат кон оној став дека јас самата треба да го искусам животот, што и мене ми одговара. Секако дека понекогаш и ќе ги послушам нивните совети, сепак тие веќе проживеале поголемиот дел од животот и имаат толку годишно искуство, но гледам најголемите одлуки во мојов живот да ги донесувам сама, како што јас сакам и што јас сакам, попатно слушајќи ги советите од моите. Добро е што моите никогаш не ми рекле од оние реченици: „Неможе да учиш таму! Неможе да работиш тоа! Ова ќе правиш, она ќе правиш!“.
Благодарна сум што моите родители не се од оној тип кој им го наметнуваат на своите деца животот кој тие не го проживеале, сонот кој тие не успеале да го остварат, туку ми дозволуваат сама да ги вкусам пријатностите и непријатностите на истиот, учејќи од сопствените грешки, борејќи се и давајќи ги сите сили да го постигнам она што го сакам. Нели сепак, резултатот за кој си вложил труд е многу посладок од оној кој ти е готово сервиран.
Да, родителите го сакаат најдоброто за нас, но не секогаш знаат што е најдобро.

S

Shellshock nam67

Гостин
Хахахах , се убаво само што воопшто не станува збор за Дубаи.

Абе лесно ви е на вас, си имате разбирање од дома , а јас изгубив живци веке:(
e ne e taka i jas se karam ponekogas doma idealno nema nikade posebno ovoj period od noemvri lanska godin pa do sega so ovaa rabota kata denvno se nerviram baram drugi carina ama tesko e ali pak taka se gradi karakter vo tesko vreme.
zivotot ne e lesen so vika roki sekogas ja slusam ovaa replika i mi dava sila da odam napred :))

I

Ivanovska

Гостин
Моите понекогаш се толку досадни, што искрено се чудам како можеле да направат толку искулирана личност (мене де :D). Не сум нарцис ама паметна сум и знам што правам и горди се на мене, го знам тоа, но таа нивна грижа за ситници и глупости е потполно непотребна и неможам да ја сватам. Сепак, имало ситуации каде отпрвин нивните совети ми изгледале глупаво, но подоцна сум сватила дека биле во право. Значи, најчесто родителите знаат најдобро, но не секогаш. Некогаш треба да не послушаат нас и да не креваат толку фама околу ситници. :D

P

Peaceful Anger

Гостин
Иако сум секад против родители, ми мириса дека у твојот случај се во право. Мада ако сакаш да го праиш тоа, шо и да е, и имаш иднина со таа работа, тогаш терај си го својот пат.
--- надополнето: Jul 19, 2011 5:54 PM ---
Моите понекогаш се толку досадни, што искрено се чудам како можеле да направат толку искулирана личност (мене де :D). Не сум нарцис ама паметна сум и знам што правам и горди се на мене, го знам тоа, но таа нивна грижа за ситници и глупости е потполно непотребна и неможам да ја сватам. Сепак, имало ситуации каде отпрвин нивните совети ми изгледале глупаво, но подоцна сум сватила дека биле во право. Значи, најчесто родителите знаат најдобро, но не секогаш. Некогаш треба да не послушаат нас и да не креваат толку фама околу ситници. :D
:pos::pos:

I

Ivanovska

Гостин
Добро де, мала шала не е на одмет. Сакав да кажам, понекогаш нештото може да се реши и без нивните долги монолози.
Бај д веј, ова горново се однесуваше на мене или на кого?

F

Frankie Yale

Гостин
Нема да кажувам детали што и како , ама не можам да сфатам зошто им пречи работата која е доста добро платена ( 3000 евра месечно )
3 iljadi evra, nicccce. Eve tetka mi da ja zemam za sporedba, se ispomaci so fakulteti dodatni kursevi polaganja praksi i sega e na bi rekol visoka pozicija (sudija), zema okolu 900 evra plata. Moram da kazam deka ti zaviduvam. Za kakva rabota stanuva zbor, ako ne e tajna normalno...

T

Tetro

Гостин
ама не можам да сфатам зошто им пречи работата која е доста добро платена ( 3000 евра месечно )

Зошто немаат разбирање бре ?:mad:
Секој сака да работи пристојна работа за 3000 евра (и повеќе) месечно. Ама, колку е пристојна и ризична таа работа? Дали нема скриени бонуси?

Кажи, ако не ти е тешко, за што се работи и за каде/

Kajgana Shop

На врв Bottom