Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ај тоа ами како сега било неопростливо за Тевез што преминал во Сити заради парите кога буквално го исшутиравте од Јунајтед.

Фановите го обожаваа, управата не баш. И сега стана неопростливо затоа што преминал во Сити за парите?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Само еден од тие моменти. Не е фер спрема човекот, кој ви донесе титула која не признавате дека ви ја донел, да го навредувате, а притоа на клупата да ви дреме Мајкл Овен.
Се гледа дека не го пратиш Манчестер и затоа те молам барем не фрлај зборови од ракав. И се гледа дека не ти е јасна сагата што беше према Тевез и клубов. Да го пратеше Манчестер, ќе ти беше многу појасно. Најпрво изгуглај за Киа Јурабчиан, агентот на Тевез. Тевез беше првотимец и кога беше донесен Бербатов, беше со Руни во нападот. Ама после секои 2 години горенаведениот Индиец почнува да прави „проблеми“ во секој клуб кај што игра Тевез и да бара повеќе пари и поголем процент за него. Еве гледам сега и на Сити им досаѓал и нормално ќе го продадат кога Тевез не сака ни да игра.
Карлос може да биде во топ 5 напаѓачи во светот, дури и најдобар, ама кога е Драма Квин со еден грам мозок и остава да биде марионета на лоповскиот негов агент кој е вмешан во 300 матни зделки во неговата кариера, нека му биде. Не мораше еве Манчестер Јунајтед, ај и Сити, можеше да оди во Реал, Барселона, што побогу Коринтијанс? Да не ќе беше во Реал платен помалце? Му фалела жена му и децата. Истата таа жена која ја извара 2 пати уште додека беше во Јунајтед?
И не, не го хејтам Тевез, милион пати го имам напишано овој пост сегде, ама кој да ме прочита.

Значи според тебе Роналдо што постигна мал милион гола таа сезона не е заслужен, Тевез е заслужен со еден гол што решил. Еве јас ќе ти кажам, за мене Македа е позаслужен од Тевез, на два клучни меча од клупата двапати едноподруго даде гол, па тогаш sell Rooney, put Macheda според тебе?

Роналдо-Руни и триото Видиќ-Фердинанд-ВДС беше најзаслужно за сите успеси на тимот тие две сезони. Over and out.
--- надополнето: Jul 19, 2011 1:37 PM ---
П.С. Мајкл Овен прифаќа и клупа а и кога и да влезе од таа клупа, гол дава. Проблем не направил. Зашто да не го сакам? Секој што ќе се сведе на ова ниво за да игра во мојот тим ќе го сакам.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
I give u that. Според твојата логика, имате 3-4 играчи, другото не е битно да се спомене. И да, доколку зборувавме за Македа, и него ќе го спомнев како човек што ви ја донел титулата. Него, треба да се сфати филозофијата дека само еден човек постои во тимот, и останатиот скор не е битен? Секако дека головите на Роналдо и се останато е битно, ама сето тоа ќе паднеше во вода да не беа едни мали моменти како овој на тевез и тие на македа. Меѓутоа, не се паметат тие бе. Роналдо е Роналдо.

И не се става ти во положба на светлото во овој муабет. бидејќи изјави дека не го „хејташ тевез - сто пати си напишала ама нема кој да прочита“.
Јас во тој муабет не те споменав, ами неколку пред тебе, вклучувајќи го и тој кој гради идоли на француски курви. И така ти викам...

Во постот се гледа дека ти е криво што Тевез отишол во Сити. Сакала да признаеш или не, не го сакаш (тоа:
Додека, Овен е океј оти не се бунел и давал голови.
Чекај, сакаш да кажеш дека ако тевез не се бунеше во Сити и ако даваше голови од клупа, немаше да го обвинуваш за предавство:?

А за детенцето Христов.... како да не го сакаш бе? го сакало Мајкл Овен

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
I give u that. Според твојата логика, имате 3-4 играчи, другото не е битно да се спомене. И да, доколку зборувавме за Македа, и него ќе го спомнев како човек што ви ја донел титулата. Него, треба да се сфати филозофијата дека само еден човек постои во тимот, и останатиот скор не е битен? Секако дека головите на Роналдо и се останато е битно, ама сето тоа ќе паднеше во вода да не беа едни мали моменти како овој на тевез и тие на македа. Меѓутоа, не се паметат тие бе. Роналдо е Роналдо.

И не се става ти во положба на светлото во овој муабет. бидејќи изјави дека не го „хејташ тевез - сто пати си напишала ама нема кој да прочита“.
Јас во тој муабет не те споменав, ами неколку пред тебе, вклучувајќи го и тој кој гради идоли на француски курви. И така ти викам...

Во постот се гледа дека ти е криво што Тевез отишол во Сити. Сакала да признаеш или не, не го сакаш (тоа:
Чекај, сакаш да кажеш дека ако тевез не се бунеше во Сити и ако даваше голови од клупа, немаше да го обвинуваш за предавство:?

Чек малце, прво ми го кажуваш дека Тевез со тој гол против Виган ја донел титулата и бил важен а после ми префрлаш зашто сум го спомнувала Роналдо и одбранбеното трио? Секако дека целиот тим е важен за освојување на една титула, колектив е, не се работи за индивидуален спорт. Ама ти прв почна со тоа како Тевез ја донел титулата.

Второ, никаде јас го немам обвинето Тевез за предавство. Каде го кажав тоа? Имало и поглавни од тимов што си заминувале и никогаш не сум ги обвинила за предавство и што па не. Секако дека ќе беше подобро да останеше Тевез таа сезона кога Роналдо отиде во Реал Мадрид и имавме дефицит во офанзивата. Ама зборам за сезоната од кога си отиде. Сега со тие 20 гола на Ернандез во првата сезона ама воопшто не ми е криво, може да оди каде сака.

Тоа што го му префрлам на Тевез е фактот што највеќе ми е криво кога гледам спортисти со потенцијал како се уништуваат самите себеси поради мрза ли, дали поради пари, дали поради некој што стои во заднина, не е битно. Дури и овој што го носам на аватар направи таква глупост пред 4 години и еве го сега пробува да се врати, ама не е исто кога одиш накај 30 години и пробуваш да се вратиш. Да не се случи можеби истото со Карлитос?

Да е до мене, можеше и Руни да отиде зимава во Сити ако сакаше, немаше да го обвинам за предавство. За кукавичлак? Можеби. Треба да стане лидер на новата генерација а тој бара трансфер. Е сега и тоа со трансферот беше мамка од агентот негов ама нели, како што ти не веруваш на BBC дека имало барање за трансфер на Стиви, така и јас нема да верувам на ова.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168

Тевез ни донел титула и треба да го обожаваме, а Кантона кој ни донел 4 итоа во период кога не бевме најмоќен тим во Англија треба да го мразиме. Многу логично. Што ти прави комплекс значи.:icon_mrgr:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Една крава дадела 20 литра млеко и на краајта го истурила со ногата. Таа ти е работта и со Тевез. И головите на Роналдо да беа на неговото конто, а го направеше истото пак немаше да биде различно од сега. Он се стави сам пред сите играче, му беше мака шо беше помалко ценен од други, а не ни беше квалитетен как них (чити Роналдо). Он се постави НАД цел клуб. Си се прецени самио. Имаше „голема гордост“. Поголема и од таа на Јунајтед. Го немаше тва трпение шо го има Овен на клупата, шо го има Ошеј цела кариера, шо го има Браун, Гибсон, Фостер шо го имаше. А у секој случај Ферги ќе го смираше. Он си ојде сам. Мислеше дадел 3 значајни гола и може да се рамне со Роналдо. Па и ојде кај комшиките...
Не вреде да се праве маабет за него, исто как шо не вреде тема ПЛ да га труеме со теми за Јунајтед. Зашо? Оти некој посерко сакал нас да не науче оти незнааме шо е комплекс. :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Комплекс-збор кој го користат многу луѓе/деца,а не го знаат неговото значење. ;)

Гивен во Астон Вила,замена за Фридел.:)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Интересно ми е како се расправате тука а 70% од вас Кантона само на клипчиња го гледале.
А дека навивачите на Јунајтед се едни од најтврдоглавите да и тоа е точно...

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Интересно ми е како се расправате тука а 70% од вас Кантона само на клипчиња го гледале.
А дека навивачите на Јунајтед се едни од најтврдоглавите да и тоа е точно...
Заедно со тие од Барселона.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.339
Вие па сите цвеќенца сте лебати :icon_mrgr:

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Сега не ви одговара да го величите Тевез, факт.

Кога седеше на клупа и бараше шанса, 98% од навивачите на Јунајтед го сожалуваа и мислеа дека неправедно седи на клупата. Сеа и да скокнете тука неколку фанови „јас не сум мислел никогаш така“ е многу лесно. Ама реалноста е друга. Да ја споредуваш трпеливоста на Тевез со онаа на Овен, Гибсон, Браун и Фостер и уште не знам кој е најпромашена споредба. Едноставно смешно е. Тоа не е трпеливост ... немат они за што да трпат - таа им е класата.

Не ни очекувам некој од вас да застане на страна на Тевез, постов ми е само таков ... безвезален.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Чек малце, прво ми го кажуваш дека Тевез со тој гол против Виган ја донел титулата и бил важен а после ми префрлаш зашто сум го спомнувала Роналдо и одбранбеното трио? Секако дека целиот тим е важен за освојување на една титула, колектив е, не се работи за индивидуален спорт. Ама ти прв почна со тоа како Тевез ја донел титулата.

Второ, никаде јас го немам обвинето Тевез за предавство. Каде го кажав тоа? Имало и поглавни од тимов што си заминувале и никогаш не сум ги обвинила за предавство и што па не. Секако дека ќе беше подобро да останеше Тевез таа сезона кога Роналдо отиде во Реал Мадрид и имавме дефицит во офанзивата. Ама зборам за сезоната од кога си отиде. Сега со тие 20 гола на Ернандез во првата сезона ама воопшто не ми е криво, може да оди каде сака.

Тоа што го му префрлам на Тевез е фактот што највеќе ми е криво кога гледам спортисти со потенцијал како се уништуваат самите себеси поради мрза ли, дали поради пари, дали поради некој што стои во заднина, не е битно. Дури и овој што го носам на аватар направи таква глупост пред 4 години и еве го сега пробува да се врати, ама не е исто кога одиш накај 30 години и пробуваш да се вратиш. Да не се случи можеби истото со Карлитос?
Да е до мене, можеше и Руни да отиде зимава во Сити ако сакаше, немаше да го обвинам за предавство. За кукавичлак? Можеби. Треба да стане лидер на новата генерација а тој бара трансфер. Е сега и тоа со трансферот беше мамка од агентот негов ама нели, како што ти не веруваш на BBC дека имало барање за трансфер на Стиви, така и јас нема да верувам на ова.
Као тебе до потенцијалот на Тевез ти е? Ма не, друга е работата. Сепак тој замина да игра во „Шити“, нели?
Може ќе се согласам дека јас прв почнав за Тевез, но тоа е заради навредите кои ги испраќаа (други, не ти) кон Тевез, играч кој Ви ја донесе титулата и беше „црвен ѓавол“. Што и да направил, заслужува повеќе од респект. Или додека е кај вас е сјаен, а после е копиле и вампир и сл. Значи, секој го гледате објективно доколку не е на Олд Трафорд. Секако...

А доколку тврдиш дека колективот е тој кој носи резултати, немој да величаш (величате) поединци, лајк Кантона. Сепак, вашата филозофија се темели на манчестер Јунајтед, на тимот, не на поединци. Зошто тогаш тој е Крал? Сепак, треба да ми одговори Ерик д Кинг, афкорс.
Останатото е јасно...

Една крава дадела 20 литра млеко и на краајта го истурила со ногата. Таа ти е работта и со Тевез. И головите на Роналдо да беа на неговото конто, а го направеше истото пак немаше да биде различно од сега. Он се стави сам пред сите играче, му беше мака шо беше помалко ценен од други, а не ни беше квалитетен как них (чити Роналдо). Он се постави НАД цел клуб. Си се прецени самио. Имаше „голема гордост“. Поголема и од таа на Јунајтед. Го немаше тва трпение шо го има Овен на клупата, шо го има Ошеј цела кариера, шо го има Браун, Гибсон, Фостер шо го имаше. А у секој случај Ферги ќе го смираше. Он си ојде сам. Мислеше дадел 3 значајни гола и може да се рамне со Роналдо. Па и ојде кај комшиките...
Не вреде да се праве маабет за него, исто как шо не вреде тема ПЛ да га труеме со теми за Јунајтед. Зашо? Оти некој посерко сакал нас да не науче оти незнааме шо е комплекс. :)
Со такви како тебе се среќавам цела учебна година. Јасни ми се. Поготово тие од Латинска Македонија, какоХ ти бее генералееХ. Нејќам да трошам време.
Чудно изгледа, ама едини здрав и прав навијач да ви е девојче, ми изгледа чудно. (нејќам да звучам шовинистички, секако)
Ама ти, сепак си генералХ на манчестер фааановее ааа?

Тевез ни донел титула и треба да го обожаваме, а Кантона кој ни донел 4 итоа во период кога не бевме најмоќен тим во Англија треба да го мразиме. Многу логично. Што ти прави комплекс значи.:icon_mrgr:
Се обложувам дека немаш повеќе од 14 години. Гледам по овој коментар, се разбира.
Кој рече бе, главо празна, дека не треба да го почитуваш Кантона?
И сега имаш уште една дефиниција за комплекс, а?

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Манчестер Јунајтед е РЕЛИГИЈА, Манчестер Јунајтед е над се!
Јас почнав да го пратам Јунајтед заради Кантона, мене ми е омилен играч и готово, што има да се прави тука муабет!
А ако треба да бирам меѓу Јунајтед и Кантона, и самиот Кантона би го избрал Јунајтед, ама ти немаш мозок, имаш бетон, и не можеш тоа да го сватиш!
--- надополнето: Jul 19, 2011 6:17 PM ---
Инаку експертот на кој му одговорив прати фудбал од 1994 година или од 2005, не ме земајте за збор! Подобро сам нека каже зошто во тој период Барса беше кучка на Реал, секаде го јадеа на велико :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom