Еве чекам Македонцки од 21391283102-38102 градби да каже што не му се допаѓа?
Мене ми се допаѓаат улиците што се прошируваат и асфалтираат ако не спаѓаат во проектот навистина ќе ми е жал
да го тргнеме на страна - не сум партиски член на црвените, не работам во адмиснистрација, напротив државата досега ме има препнато со неколку стотици евра казни, малтретирањен по шалтери болници судови и што ти не.
за проектот
мегатронските лавови (па и класичните сучки) на мостот гоце делчев, лавови да, но требаше подостоинствени!
плитиките и очајни релјефи на речиси сите споменици освен на фонтаната
едноличните и некративни постаменти(исклучок се одличните целокупни изработки на кирил и наум)
симетрија форма, материјали и тематика ке ги ставам во едно
- на Ченто местото му е или пред влада или поблиску до Александар или Чирот на Самуил подалеку од фонтаната
- што бара Јустинијан во бел мермер во Илинденската целина, основачите на vmro ке беа идеални на тој место, кружен споменик, од истиот период во БРОНЗА кој ке направеа одлична тематска целина со гемиџиите
- Кирил и Методи на Бунтовнички мост - Димитиар беровски или Иљо Малешевски на коњи ке прилегаа, мостот ке добиеше востаничко- ајдустска содржина од карпошовот до илинденското востание, Кирил и Методи можеа да одат во друга духовна целина, пред соборна можеби?
- жена парк, одлична е идејата паркот да биде парк на незнајните јунаци, бранителите и децата бегалци, но што бараат бисти на украински писатели во позадината, НА културата местото и е во градски парк, МОСТОТ око со 30 статуи од културно уметничкиот ѓивот кој води до АРХЕЛОЛОШКИОТ музеј...логика бе..поминуваш до миладиновци и тоше проевски и валагаш во НЕОЛИТ!!!
- ПОРТА МАКЕДОНИЈА - неоргинална непотребна кичерајска глупост на милениумот
- БАНКАТА НА КАМЧЕВ - модерно грда некомпатибилна ужасија од објект.
- да не навлегувам во МИЛИОНИТЕ но не кој се потрошија,
туку кој отидоа на проценти, на избори и во приватни тендерски џебови.
-
СКОПЈЕ НЕ Е МАКЕДОНИЈА - зошто во другите градови не се финансира сличен проект- споменик на филип и самуил еден до друг на охридската Тврдина, зошто споменикот на ФИлип во една автокоманда од 20.000 е пограндиозен од оној во Битола со 200.000 жители
- да се дислоцираат шмизлите питачите и швалерите
- музејот македонска борба - освен глупиот наслов во три наслови(жртви на комунизмот) просечната изведба се до восочните фигури!!! восочни фигури еј!!!+слики од украински сликари - ние ко да немавме достојни уметници, патриотизам у п.м.
- да не се знае за доста, споменици по рамковен клуч на некој си министер за здравство од 1945! дај на Бујар Османи да му направиме еден кога сме почнале...ке редиме споменици и кукавички ке гласаме албански знамиња..ама 30% помали, да се тешиме
да не редам...тоа ти е 2 милиона луге - исто толку мислења, НО НЕ МОЖАМ ПАПАГАЛСКИ ДА ПЛУКАМ зошто А1 и СДС за грчко - партиски интереси рекле така или да пагам у транс зошто црвениве глумат комити, комитите не факале тендери.
да не редам понатаму