Нова социјална мрежа на Microsoft?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ако има голи женски јас сум ЗА !

Член од
26 јануари 2007
Мислења
829
Поени од реакции
842
Ова најверојатно е трик на Microsoft и Facebook да го запрат налетот на Google+, мислете малку.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ова најверојатно е трик на Microsoft и Facebook да го запрат налетот на Google+, мислете малку.
Aбе ти размисли малку. Кој интернет-едуциран револуционер, кој ја знае долгата историја на производи и исходи на овие 3 фирми, ќе сака покрај 2 одлични социјални мрежи да се префрли на третата (најлошата). Немаат шанса Микрософт.

Сите акаунти шо ќе им бидат регистрирани ќе бидат ради “еј баш да видам колку е тиња“. Додека на гугл+ акаунтите беа “еј баш да видам какво е и сигурно ќе биде закон па и да не е - не го сакам фејсбук“.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
кога помине мода на една мрежа идеме на друга, па на трета... како hi5, како myspace, како mIrc, како многу други кои не беа толку познати. Фејсбук еден ден ке биде како сега што е мирц.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
кога помине мода на една мрежа идеме на друга, па на трета... како hi5, како myspace, како mIrc, како многу други кои не беа толку познати. Фејсбук еден ден ке биде како сега што е мирц.
I guess Facebook was serious when said he he was going to be the new MySpace.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
829
Поени од реакции
842
Aбе ти размисли малку. Кој интернет-едуциран револуционер, кој ја знае долгата историја на производи и исходи на овие 3 фирми, ќе сака покрај 2 одлични социјални мрежи да се префрли на третата (најлошата). Немаат шанса Микрософт.

Сите акаунти шо ќе им бидат регистрирани ќе бидат ради “еј баш да видам колку е тиња“. Додека на гугл+ акаунтите беа “еј баш да видам какво е и сигурно ќе биде закон па и да не е - не го сакам фејсбук“.
Очигледно е дека ништо не разбираш, како и секаде Microsoft има вмешано прсти и во социјалните мрежи, купувајќи го Skype, каде е и договорот за Video Call, Microsoft и Facebook имаат партнерство, за да го запрат Google+ веднаш заедно ја доведоа опцијата Video Call, и сеа Microsoft ако е така како што велат ќе лансира камиказа социјална мрежа која би ја уништила Google+.
Замислата за социјална мрежа на Microsoft и Facebook е преку социјалната мрежа да го остварат така наречениот проект "Semantic Web" каде твојата активност и живот, биографија и.т.н е да биде во формат читлива за компјутерот, не само за човекот...

Мicrosoft Имаат големо влијание на западот па не биди сигурен дека целиот свет ќе го има твоето мислење погоре.

Член од
25 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
Тролате или озбилно бе хахахахаха
ozbilna i seriozna sum ne se razbiram mnogu od kompjuteri...
--- надополнето: Sep 25, 2011 7:28 PM ---
ozbilna i seriozna sum ne se razbiram mnogu od kompjuteri...
moze i jas sum na pogresen forum otidena neznam ni sto citam ni sto pravam samo sakam da go resam ovoj glupav problem a tuka sum nova samo sto se zacleniv za da dobijam odgovor ....ok jas se izvimuvam kako i da e

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ова го знаев а и се очекуваше од Microsoft вакво нешто. Но мое мислење нема шанси со Google+, а и општо во други работи се послаби од Google.

Towelie

теХАЦЕ
Член од
26 јуни 2011
Мислења
307
Поени од реакции
254
--- надополнето: Sep 25, 2011 6:49 PM ---
zdravo jas go imam istiot problem:( mozes li nekako da mi pomognes i da me posovetuvas sto da pravam???:place:
Девојко ти си залутала.Правиме муабет околу нова социјална мрежа како што е Фејсбук, а не нов Оперативен Систем.
Незнам колку е овде дозволено варез но барај на Гугл WAT Remover 7 (ако имаш оперативен систем 7-ца) или пак WAT Remover XP (ако имаш XP).
Поздрав и ако имаш некој проблем слободно контактирај ме. ;)

Член од
25 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
1
Девојко ти си залутала.Правиме муабет околу нова социјална мрежа како што е Фејсбук, а не нов Оперативен Систем.
Незнам колку е овде дозволено варез но барај на Гугл WAT Remover 7 (ако имаш оперативен систем 7-ца) или пак WAT Remover XP (ако имаш XP).
Поздрав и ако имаш некој проблем слободно контактирај ме. ;)
fala mnooguuu golem pozdrav:)

Мајлс

Приватен математичар
Член од
15 октомври 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Историјата покажала дека Мајкрософт секогаш последен му се придружува на забавата ама е и последен што останува, така да, очекуваме битка на социјалните мрежи :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Историјата покажала дека Мајкрософт секогаш последен му се придружува на забавата ама е и последен што останува, така да, очекуваме битка на социјалните мрежи :D
Со оглед на фактот дека не верувам човек кој нема e-mail на hotmail, верувам дека ќе има премногу корисници уше од првиот ден :)

Kajgana Shop

На врв Bottom