Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724

ја не знам што ги праат тоа зградите, подобро беше вака...коњи ливади наркомани и мочалници
:tapp:

кило сол ке изедете одколку да признете една општо полезна работа.
Види, ако и ова сега што се гради не се одржува низ годините ќе ја има истата судбина како МОБ и останатите постари објекти. Џабе ни е нас разубавување на градот кога немаме никаква култура и не знаеме да го пазиме своето. Мочалниците не станале сами од себе, ние сме ги направиле...

Тоа што коњи се `паркирани` на булевари и низ центар, виновни се градските влсти и МВР. Никаде низ Европа нема чергари во центар на градот. Кај железничка, под новиот мост гледам нправиле цела нселба... Тоа треба се да се истера од таму доколку сакаме градот да добие Европски изглед, а не Индиски....

Не можеме цело време да ставаме маски за да ги криеме старите објекти. Ни сметал изгледот на МОБ и редиме ѕид од згради за да не може да се гледа... Дури и да нема место, ние зградите ги правиме толку тенки и во таква форма само за да се потполни просторот...

Она што јас го очекувам од СК2014 е прочистување на Вардар и поставување на каскади или како и да го планираат... средување на тротоарите и стазите за пешачење (потполнување на дупките и пукнатините)... доградување на старата железничка (музеј на град Скопје). Редно време е срушениот дел да се возобнови, а веќе постоечкиот да си остане... повеќе зеленило... деловите кои се планирани за цвеќе, трева и дрва, да бидат целосно зелени, а не полни со земја, кал.... Тргање на графитите од зградите, мостовите и кејот на Вардар... Помалку реклами/билборди... Средување на фасадите на сите згради во центар... поставување на корпи за отпадоци со ДНО... и за зголување на свеста кај нас, полицијата треба почесто да казнува наместо да прогледува низ прсти. И тоа, за било каков отпадок 100 евра (под услов да има канти многу почесто!), а плукање на улица 300 евра! (јас би го бесел) И уште нешто, повеќе јавни тоалети. Не од типот на тие плавите, туку убави средени тоалети! Освен во Рамстор и Соравија нема каде да се оди по надвор, ако недај Боже те стегне во центар....

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
Каква црна општо полезна работа бе човече!?
Верувај, ќе го подржував проектот да имаше барем една јавна дебата, да беа презентирани СИТЕ пристигнати проекти а не да ми претставуваат вакви МИЗЕРНИ „рендери“ направени во Пеинт за 15-20 минути.

И еве го последниот фејл:

Во сред центар каде има одлична прилика за изградба на нешто поголемо, тие ми ставаат згради од 20м.Како што има напишано еден член на build.mk да дадеа на 10 души кој немаат поим од архитектура подобро ќе го организираа просторот.Кога сме таму,посетете го форумот ќе видете многу добри мислења, само немојте да кажете дека е производ на СОРОС или дека е предавнички затоа што админите се против СК2014.:ROFLMAO:
каква ВРСКА ИМА МАЏЕР МААЛО СО СК2014??? коментираме за проектот или споредуваме со него секој пикавец и глупост во градот!

*Маџер маало, се керпиџите до кеј..ако некој продал куките нека се гради, подобро него циганските банди што се сега таму..или и тоа не чини, треба и нив да ги заштитиме

Член од
4 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
!!!Додека имаме закоравени ВМР(О)ВЦИ ЌЕ ИМАМЕ И СИЛНА ДРЖАВА !!!
Скоопје 2014 ќе го плаќаме сите,од 2014 ќе имае повисоки даноци тие заеми некој ќе мора да ги врака.

ПОДОБРО Е ДА СЕ КРАДЕ(граде) до Скопје 2014

Единствено некој што ГРАДЕ ВО ОВАА ДРЖАВА Е НАРОДОТ
а ВЛАДАТА КРАДЕ ОД НАРОДОТ.

.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
!!!Додека имаме закоравени ВМР(О)ВЦИ ЌЕ ИМАМЕ И СИЛНА ДРЖАВА !!!
Скоопје 2014 ќе го плаќаме сите,од 2014 ќе имае повисоки даноци тие заеми некој ќе мора да ги врака.

ПОДОБРО Е ДА СЕ КРАДЕ(граде) до Скопје 2014

Единствено некој што ГРАДЕ ВО ОВАА ДРЖАВА Е НАРОДОТ
а ВЛАДАТА КРАДЕ ОД НАРОДОТ.

.
Ај прво погледни си го потписот и описмени се.

п.с црвената не беше вмровска боја? :ROFLMAO:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895

ја не знам што ги праат тоа зградите, подобро беше вака...коњи ливади наркомани и мочалници
:tapp:

кило сол ке изедете одколку да признете една општо полезна работа.
Доволно е само човек да ја погледне сликава и да му биде јасно..ама на некои ич не им е јасно..вакво ругло се руши со динамит сегде у свет,само кај нас се обожува..НЕ ја сум против да се скрие ова,ја сум да се дигне у ваздух оваа зграда!

Член од
4 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
Ај прво погледни си го потписот и описмени се.

п.с црвената не беше вмровска боја? :ROFLMAO:
Ниедна Боја не е ВМРОВСКА
Потписот ако не го читаш ради реда ке ја сватеш и поентата
а ако не ти светнува сијалличката во моментот
ја сиимболизира Диктатурата на ВМРО

еве еден интересен извадок со го проицитав во странски весник за Македонија
вака глааси

Во сите држави има Мафија,и државите се борат против Мафијата,
а само ВО МАКЕДОНИЈА МАФИЈАТА ИМА ДРЖАВА

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Ниедна Боја не е ВМРОВСКА
Потписот ако не го читаш ради реда ке ја сватеш и поентата
а ако не ти светнува сијалличката во моментот
ја сиимболизира Диктатурата на ВМРО

еве еден интересен извадок со го проицитав во странски весник за Македонија
вака глааси

Во сите држави има Мафија,и државите се борат против Мафијата,
а само ВО МАКЕДОНИЈА МАФИЈАТА ИМА ДРЖАВА
Не мислев на тој дел од потписот.Мислев на МаЌедонија.Ама сега си поправил.

Член од
4 февруари 2011
Мислења
56
Поени од реакции
7
Не мислев на тој дел од потписот.Мислев на МаЌедонија.Ама сега си поправил.
Многу мисше ама со празна глава :)
јазикот побрз од мозокот, па да се каже нешто

А во Македонија ако си писмен , ке бидеш питач
а ако не си писмен ,ке бидеш чиновник
само кај нас имаш од Автомеханичари стануват гинеколози и од забари градежни работници
за Скопје 2014 да има подобар естетски изглед. или да нема црни дамки ;)

Член од
17 февруари 2006
Мислења
63
Поени од реакции
5
и него ќе го стават,само мораш број на парцела да им дадеш од дворот твој:D
Дее бре..до мојот двор ли ви дојде?Толку ли нема место на плоштадот?Уште за еден споменик ли се циганчите?Колку шо видов последниот пат тој тревникот кај паркингот сеуште е слободен,може него да го искористиме.(освен ако не е веќе испланиран за нешо друго).
А кај мене у двор може една триумфална капија да ми направите (се надевам дека оваа у парк нема да биде последната шо е во план)
А ако тоа што некои луѓе сакаат да видат споменик од Тито ги прави југоносталгичари,од која болест патат тие што умираа да го видат споменикот на Александар?
И зашо сеа ако некој има поинакво мислење од вашето одма се буните.Прво сите викаа дека Тито (на времето) не им дозволувал на луѓето да размислуваат поинаку од него,сеа коа дојде времето на слобода на мислење и изразување не ви чини тоа шо некој не размислува како вас.Па дај одлучете се пошо ова нема никаква логика.
Не би сакал да добиете погрешна слика за моето размислување,но доколу се тврди дека се градат споменици од сите личности кои влијаеле врз Македонија и нејзината историја,зошто некои важни личности (според мене) да бидат испуштени.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Не би сакал да добиете погрешна слика за моето размислување,но доколу се тврди дека се градат споменици од сите личности кои влијаеле врз Македонија и нејзината историја,зошто некои важни личности (според мене) да бидат испуштени.
Сите македонци кои влијаеле врз Македонија и нејзината историја, независно дали позитивно или негативно, ќе ги има во Музејот на македонската борба. Додека пак, се градат споменици на сите македонци што извршиле позитивно влијание врз Македонија и нејзината историја. Клучниот збор е македонци, а Тито не е тоа, колку што јас знам.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Сите македонци кои влијаеле врз Македонија и нејзината историја, независно дали позитивно или негативно, ќе ги има во Музејот на македонската борба. Додека пак, се градат споменици на сите македонци што извршиле позитивно влијание врз Македонија и нејзината историја. Клучниот збор е македонци, а Тито не е тоа, колку што јас знам.
А Јустинијан еден македонец шо е!

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Роден во село Таор, Скопско. Роден на територија на Македонија=македонец.
Роден на територија на Македонија = македонец! Немој не ме смеј, лоооол, можам да ти набројам стотици кои се родени на територија на МКД, а со сигурност не се македонци.
Јустинијан бил римјанин друже и кој си ти да го негираш тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom