- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.779
- Поени од реакции
- 12.244
Жена Парк (чудно име) е заграден, знае некој што ќе се работи? Споменик, шадраван, плажа ...?
--- надополнето: Jul 14, 2011 1:52 PM ---
Аха, еве што било...обелиск
Обелиск од20 метри ќе никне во Паркот на жената-борец
за кој читам дека како симбол бил нешто поврзан со масонеријата.
а на само неколку метра од обелискот е обележјето на вистинското урбанизирано, секојдневно Скопје...дупките на пешачките (каде и јас минатата недела славно паднав, т.е. си свиткав нога) и тротоарите.
Тротоарот кај Жена парк крш
Тротоарот кај Жена парк, спроти Собранието на Република Македонија, е крш. Огромни дупки зјаат на патеката, а кога времето е врнежливо, полни се со вода. Иако раскопаниот тротоар се наоѓа во центарот на градот, ниту на Град Скопје ниту на Општина Центар им текнува да ги закрпат дупките.
бтв, тоа на сликата не сум јас...јас немам бастун
--- надополнето: Jul 14, 2011 1:52 PM ---
Аха, еве што било...обелиск
Обелиск од20 метри ќе никне во Паркот на жената-борец
за кој читам дека како симбол бил нешто поврзан со масонеријата.
а на само неколку метра од обелискот е обележјето на вистинското урбанизирано, секојдневно Скопје...дупките на пешачките (каде и јас минатата недела славно паднав, т.е. си свиткав нога) и тротоарите.
Тротоарот кај Жена парк крш
Тротоарот кај Жена парк, спроти Собранието на Република Македонија, е крш. Огромни дупки зјаат на патеката, а кога времето е врнежливо, полни се со вода. Иако раскопаниот тротоар се наоѓа во центарот на градот, ниту на Град Скопје ниту на Општина Центар им текнува да ги закрпат дупките.
бтв, тоа на сликата не сум јас...јас немам бастун