Шкендија - Партизан квалификации ЛШ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јули 2011
Мислења
265
Поени од реакции
202
Partisan da bidi sreken toj debilot ne go dade penalot ako toa vlesese ke bese druga slika a so ke navivam za luge sto ne ni ja priznavaat crkvata i ovie drugive ne se porani ama aj da bidis civilosovan da pruzis raka na komsijata.
Nadvajki so toa ke svati mora da zivej so tebe ako saka denot da mu bide poubav

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.532
Поени од реакции
29.080
Partisan da bidi sreken toj debilot ne go dade penalot ako toa vlesese ke bese druga slika a so ke navivam za luge sto ne ni ja priznavaat crkvata i ovie drugive ne se porani ama aj da bidis civilosovan da pruzis raka na komsijata.
И Србите ни се комшии :icon_mrgr:

V

viktora

Гостин
Дечки бидете реални и конструктивни. Шкендија е Македонскиот шампион, без разлика што е со Албанско мнозинство. Сигурен сум дека секој Македонски клуб ќе го имаше истата судбина.

Во првото полувреме Шкендија одлично му парираше на Партизан. Неискуството на играчите на Шкендија го направи своето. Во второто полувреме, Партизан успеа на одличен начин да го искористи ово неискуство. Играчите на Партизан беа одлично синкронизирани. Играа во висок ритам и без некои грешки.

Освен ова, искрено кажано и Ќатип Османи се покажа неискусен. Тренерот треба да биде голем псиколог да ги мотивира играчите, додека во Османи јас не гледам некојси псиколог.

Ако добро се анализира вчерашниот меч, се надевам дека Шкендија може да направи минимална победа во Скопје.

Тоа е сликата на Македонскиот фудбал. Има многу добри млади играчи, но нема добри фудбалски школи.
Naj iskreno od se srce bi sakal da navivam za Skendija i nema vrska sto Albanci ja vodat sepak go pretstavuva MAK fudbalot, no ima edno golemo NO,koga ke se potsetam deka veat albanski i Kosovski znamina,spomnuvaat nekoja si Ilirida ili se vrega se zivo i divo Makedonsko ednostavno srceto ne mi dozvoluva da gi bodram.Koga ja gledav utakmicata sum se raduval koga gi primase golovite Skendija ne deka sum za partizan nego zosto SUM PROTIV Skendija bas poradi tie pricini sto ti gi nabrojav.Mislam deka me razbra sto sakam da kazam.
A za MAK fudbalot toa e druga prikazna i za nego treba da se otvori nov forum zosto mnogu ima za diskusija.
--- надополнето: Jul 14, 2011 10:39 AM ---
И Србите ни се комшии :icon_mrgr:
Abe site ni se komsii NAZALOST :place:

Член од
19 април 2010
Мислења
1.876
Поени од реакции
500
Toa e toa ,se znaese koj e favoritt vo ova utakmica i site znaat koj e Partizan koj e Shkendija,vo prvo poluvreme nasive igraci izdrzija mnogu dobro imavme i edna 1000% sansa za gol,promasi Ferhan Hasani od penal ako go davase golot natprevarot ke bidese sve drugo.Vo skopje sum zadovolen da tepame so edna gol razlika pa ke vidime do togas.:)

cestito pobedata .​

Г

Грејвдигер

Гостин
Очекивана победа...мада признајем да сам се много изнервирао у првом полувремену.
Највише због судије који је свирао непостојећи пенал. Да је Хасани погодио, ко зна како би се даље одвијала утакмица....иако не сумњам да би опет лагано прошли.
Партизан има нови тим и делује неуиграно. Требаће бар још месец дана да све легне на своје место. Под хитно нам треба нови штопер.
Навијање је било солидно, с обзиром да на Југу влада анархија након хапшења Гробара и растурања најјаче групе "Алкатраз". Сад је у току борба за превласт. Не знам колико ће то потрајати.
Некое инфо за фрката што се случи помеѓу навивачите на партизан на средината на првото полувреме? :rolleyes: http://www.youtube.com/watch?v=p5F_VdKpiUs

Да го дадеа голот од (непостоечки) пенал сигурно ќе беше подруга сликата, ама Партизан многу ќе притиснаа... јест да и играчите на Шкендија ќе добијаа на самодоверба и поголем мотив, ама јасно беше дека нема шанси да издржи.

И доста крекавте за навивањето на Гробари, Елмазовски да не покажеше среден прст и да се поздравува (со мафтање на рацете и праќање бакнежи :ROFLMAO:) небаре концерт одржал и си ги поздравува фановите... сигурно немаше толку да вреѓаат Гробари.

Тоа е тоа, повеќе среќа во некоја наредна прилика. :)

Него карти кај ќе може да се најдат за следната утакмица?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.220
Поени од реакции
84.147
Не знам ја што толку им се сипавте на фановите на Шкендија околу прогнозата на резултатот. Повеќето нивни постови беа реални околу исходот.Треба да си малоумен, пред утакмица да тврдиш дека ќе го тепаат Партизан. Па они нели уште пред утакмица најавија дека неколку играчи ќе си одат по двомечот со Партизан. Тоа само укажува на тоа колку они како клуб се спремале да играат у следното коло. Евидентно е дека клубот бил помирен со судбината. И све ова не е апсолутно ништо ново во македонските излети во Европа.

А секогаш ќе има деца кои мешаат прогноза со лични емоции, али тоа е ОК. Веќе видено на форумот. Па од такви у главно живеат кладилниците.

В

Вори

Гостин
Искрено иако Шкендија е таканаречен албански тим,иако кон Партизан имам одредени симпатии од лични причини,иако со Србите сме православни браќа како нација...јас сепак вчера не знам зошто но навивав за Шкендија бидејќи сепак е Македонски претставник и неможам да не навивам против претставник на Македонија колку и да е спротивна од нашиве идеали!
Не пишував на форумов,али до некоја мера твојот пост ме испровоцира.
Како тоа Шкендија е Македонски претставник?Ете оди прашај некој фан на Шкендија или некој играч,кого претставуваат.Сигурен сум дека ќе ти кажат дека се претставуваат самите себе и дека ги претставуваат албанците во Македонија и ништо друго.
Велиш дека не можеш да навиваш против ''Македонски претставник''?Македонски претставник чии фанови ти го ПАЛАТ и СИМНУВААТ од јарбол МАКЕДОНСКОТО знаме.Македонски претставник чии фанови пејат навредувачки песни со мизерна содржина од типот на ''Тоше е педер'',''Македонско курвиче,пи*ка шарена''и да не набројувам понатаму?

Ете кажи ми тогаш како се вика претседателот на Шкендија?Како се вика нивната навивачка група и каква цел имаат?Кажи ми колку македонско играчи играат во Шкендија?
Искрено да ти кажам јас ништо Македонско не гледам во екипата на Шкендија,не знам за тебе.
Зошто кога играше Ренова пред неколку сезони во Европа не бев против нив?Затоа што беа фер и коректна албанска екипа,со солидни играчи,со мирни и културни албански навивачи кои не го оспоруваа идентитетот на мојава земја,кои не го палеа знамето на мојата земја и кои едноставно сакаа да играат само фудбал и ништо друго.

А и јас ќе бев за Шкендија,но да беа малце поинакви работите.А ако се смени тоа во иднина(што чисто сумњам),тогаш Шкендија ќе биде поддржувана од мене,секако како Македонски шампион.

Член од
6 јули 2011
Мислења
57
Поени од реакции
107
Некое инфо за фрката што се случи помеѓу навивачите на партизан на средината на првото полувреме? :rolleyes: http://www.youtube.com/watch?v=p5F_VdKpiUs
Па то је то...Опет су се сукобили припадници групе "South Family" и остаци некад најмоћније групе "Alcatraz".
Али то није ништа...то је ситна чарка.
Пре месец дана на кошаркашкој утакмици Партизан-Хемофарм испред хале "Пионир" била је голема туча.
То је сукоб који траје већ неколико месеци.
С једне стране је Алкатраз...њих још зову "Значкатраз", јер наводно сарађују са полицијом у својим криминалним активностима. Подржава их још једна велика група "Јужни фронт"...
С друге стране су млађе групе "South Family" i "Young Boys", koје оптужују да су дилери дрогом...

Све у свему...криминалци владају српском навијачком сценом.

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Очекивана победа...мада признајем да сам се много изнервирао у првом полувремену.
Највише због судије који је свирао непостојећи пенал. Да је Хасани погодио, ко зна како би се даље одвијала утакмица....иако не сумњам да би опет лагано прошли.
Партизан има нови тим и делује неуиграно. Требаће бар још месец дана да све легне на своје место. Под хитно нам треба нови штопер.
Навијање је било солидно, с обзиром да на Југу влада анархија након хапшења Гробара и растурања најјаче групе "Алкатраз". Сад је у току борба за превласт. Не знам колико ће то потрајати.
--- надополнето: Jul 14, 2011 8:37 AM ---

Кмееее....
....Кмеее....

Извинете ако ние наштети на вашиот чувства
--- надополнето: Jul 14, 2011 8:41 AM ---
Каtip Osmani: Mom timu su smetale pogrdne pesme sa tribina

Kmeeeeeeeeee....

Многу жал
aaaaa... Lex sa index.hr-a :D otkud ovde?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Абе што беше тоа демек само на македонски и англиски се остава на форум да се пишува, све друго без предходна опомена ќе биде избришано?

Или сеа кога се против Шкендија кејфот ви се прави? Нека почнат и навивачите на Шкендија тука на албански да пишуваат...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Врти-сучи тоа ти е балканскиот менталитет...

Па то је то...Опет су се сукобили припадници групе "South Family" и остаци некад најмоћније групе "Alcatraz".
Али то није ништа...то је ситна чарка.
Пре месец дана на кошаркашкој утакмици Партизан-Хемофарм испред хале "Пионир" била је голема туча.
То је сукоб који траје већ неколико месеци.
С једне стране је Алкатраз...њих још зову "Значкатраз", јер наводно сарађују са полицијом у својим криминалним активностима. Подржава их још једна велика група "Јужни фронт"...
С друге стране су млађе групе "South Family" i "Young Boys", koје оптужују да су дилери дрогом...

Све у свему...криминалци владају српском навијачком сценом.
А демек има некои навивачи од Балканов што се поштени? Све се тоа хулигани, и не верувам дека ќе се промени тоа во блиска иднина.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
Абе што беше тоа демек само на македонски и англиски се остава на форум да се пишува, све друго без предходна опомена ќе биде избришано?

Или сеа кога се против Шкендија кејфот ви се прави? Нека почнат и навивачите на Шкендија тука на албански да пишуваат...
Сто пати е кажано дека може со одредена доза на толерантност да се пишува и на јазици кои им се познати на мнозинството од форумот (Македонците). Дечкото има да каже многув работи кои би не интересирале околу мечов, а не знае Македонски, но си пишува на Српски јазик кој сите горе-доле го разбираме. Кога пишувате на Албански никој не ве разбира....
Не си ваљда малоумен за да не сватиш...

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337

Ако сакаш толку да го слушнеш, ДА Кефот ни се прави ДА не може да подржувам тим кои има навивачка група наречена Балисти, кој га вреѓа,умаловажува мојата држава и народ која патем е и нивна, која пали симнува македонски знамиња и скандира против мојот народ.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126

Ај бе па и ти не паламуди многу. Дечкото и со гугл транслејт преведуеше за да испадне фер ка што кажа и самиот, да го испоштуе форумов зошто е Македонски, ти уште мрсиш овде. Српскиот 90% од членовите го разбираат, албански кој разбира???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom