Торта од сирење - Cheese Cake

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување
S

Sheldon Cooper

Гостин
Сте пробале ли некогаш торта од сирење? Дали ви се допаднала? Колку што знам тоа е десерт што се прави со несолено сирење и најубава е онаа на Starbucks (од кажувања). Кај нас незнам каде ја има и би сакал да ја пробам :) Споделете искуства

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Вкусно изгледа иако нејадам сирење

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
да се собереме и да направиме? :)

• Tαммι •

Гостин
Аууу...убаво изгледа, ако некој има пробано, купено негде низ Скопјенцево нека сподели со нас :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
од „солените“ торти признавам само тирамису на основа на маскарпоне - инаку сум голем љубител на чоко- тортите кои не би ги мењал за овие погоре

G

galaxy

Гостин
Четири сезони ТББТ ми прават форес со тортава од сирење. Добра реклама и` дадоа.

S

Sheldon Cooper

Гостин
И во Ања ја има, ама за жал не успеав да ја пробам (предоцна ја видов во менито, откако нарачав палачинка). Деновиве ќе и дојде редот :)

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Девојки јас ја правам по полски рецепт . Ако сакате рецепт ке ви го пишам , едноставно е се прави со несолена урда, само долго се пече.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Девојки јас ја правам по полски рецепт . Ако сакате рецепт ке ви го пишам , едноставно е се прави со несолена урда, само долго се пече.
јас сум момче (just for the record ;) ) ама ако пиши го ти, ќе се најде :D

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Cheese cake пробав минатото лето кога бев во Америка. Со една другарка си купивме една цела која беше поделена на 12 парчиња кои се состоеја од 6 различни вкусови на cheese cake. Мене најмногу ми се допадна со вкус на кафе и со вкус на чоколадо. Како и да е, сите беа посебна и инзворедно вкусна приказна. Само не успеавме да пробаме cheese cake од New York, ни кажаа дека демек од таму потекнува и таму е оригиналната. Како и да е и никогаш нема да заборавам колку вкусна беше. Овие денови разбрав каде можам да најдам во мојот град да си купам баш ме интересира дали е слична со таа од минатото лето :)
Ја препорачувам на секого да ја проба и ДА не е солена како што некои си мислат, напротив мн е блага.

Член од
26 август 2011
Мислења
94
Поени од реакции
33
Cheese cake пробав минатото лето кога бев во Америка. Со една другарка си купивме една цела која беше поделена на 12 парчиња кои се состоеја од 6 различни вкусови на cheese cake. Мене најмногу ми се допадна со вкус на кафе и со вкус на чоколадо. Како и да е, сите беа посебна и инзворедно вкусна приказна. Само не успеавме да пробаме cheese cake од New York, ни кажаа дека демек од таму потекнува и таму е оригиналната. Како и да е и никогаш нема да заборавам колку вкусна беше. Овие денови разбрав каде можам да најдам во мојот град да си купам баш ме интересира дали е слична со таа од минатото лето :)
Ја препорачувам на секого да ја проба и ДА не е солена како што некои си мислат, напротив мн е блага.
Да, таа е дефинитивно од New York. Ако некогаш отидам во Америка во New York првото нешто што ќе го направам е ќе отидам во слаткарницата на Бади , онаа што ја имаше на travel&living ( Cake BOSS) , сигурно ја знаете.
Иначе немам пробано ваква торта, и јас предоцна ја забележав во една слаткарница. Ама .. мора да ја пробам некогаш, на изглед ептен ми прави ќеф.

Kajgana Shop

На врв Bottom