- Член од
- 8 октомври 2009
- Мислења
- 312
- Поени од реакции
- 153
Site so 99 poeni a jas so 87 kaj da se zapisam na psihologija nema da me primat...
Не ги тролај пак бе.Last summer holiday и a get better message.
Хееј колегааМатуранти,ќе ми биде некој колега од на форумов на правен или не ?Сите сте се напнале медицина и информатички студии .
Ako ides IKI ili takvi informaticki tehnologii teraj si Finki ne mu ja misli mnoguШто му фали на ФИНКИ? Не дека го бранам, се мислам дали да се запишам таму или на ФЕИТ..
Те молам објасни ми зошто мислиш така.
И како ми доаѓа сега мене математика имам 2..Не е врзан перцентилниот ранг за тие шо имаат иста оценка.
Четворката треба да носи од 6-8 бода според перцентилниот ранг. 2 Поени на оценка според моја логика.
Момакот има 4x2*43/100=3.44 поени
Он добива поени колку за двојче.
Перцентилите би требало да ги има, ама на друг начин.
Нема оценки, туку само паднати и поминати.
Поминатите имаат ранг поголем од нула, паднатите 0.
Колку проценти, толку поени по предметот.
Многу пореален метод.
Да.И како ми доаѓа сега мене математика имам 2..
2*2*8.21(перцентиен ранг)/100=0,32
Ако се упишам, топМатуранти,ќе ми биде некој колега од на форумов на правен или не ?Сите сте се напнале медицина и информатички студии .
Од кај нас знам дека има 3-4ца заинтересирани .. друго неможам да ти помогнамЌе има ли некој на стоматологија во Скопје? Колку е голема конкуренцијата оваа година?
фалаОд кај нас знам дека има 3-4ца заинтересирани .. друго неможам да ти помогнам
И мене истово ме интересира, исто така со колку поени се запишува на факултетов, колку се приватна, а колку државна квотаАко има некој од претходниве генерации на медицниски во Скопје, нека каже обично со колку поени се влегувало во државна квота кога тие се запишувале?
На кој смер бе?Ако се упишам, топ