Комарци

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Си користам Raid и немам гајле. Иначе ги мразам од дното на душата.

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Оваа година немам кај мене. Да пробате со ова дали успева. Викаат дека добро работело.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Употребував од тоа за спрејот за мачкање, али само лошо мириса и пак ме касаат цела вечер..се изветреува. Користев аутан, малце повеќе помага од спрејот. Денеска купив РАИД за во штекер, па ќе видам како ќе делува, затоа што гледам пишувате коментари за раид-от и ќе видиме како е.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Ги мразам овие Копилиња (n)
--- надополнето: Jul 12, 2011 7:56 PM ---
Ги мразам овие Копилиња (n)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Во лудост тераат,среќа што постои Аутан...

• Tαммι •

Гостин
Не ги убивајте комарците, тие се ваша крв! :)
Шала на страна, во овие жешки денови навистина се напорни тие минијатурни лептирчиња. Аутанче за надвор, за во двор тие спиралите зелени што се, а за навечер кога спиете во соба...апаратчињата што се за во струја многу помагаат. А за да бидете посигурни, мрежа на прозорите и гајле немате. (y)

G

_Ghost_

Гостин
Убив вчера еден, го наденав на чечкалица и го ставив на прозор. Па нека помислат другите дали ќе влезат.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Употребував од тоа за спрејот за мачкање, али само лошо мириса и пак ме касаат цела вечер..се изветреува. Користев аутан, малце повеќе помага од спрејот. Денеска купив РАИД за во штекер, па ќе видам како ќе делува, затоа што гледам пишувате коментари за раид-от и ќе видиме како е.
Сеа читав упатството пишува дека не требало да се седи во собата додека е пуштено тоа подолго време, а пред да влезеш да излуфтираш треба. Ја па скроз спротивно правам од ова, си го ставам у штекер и седам на компјутер. xD

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Абе ај ова не е нормално човече, секоја вечер обавезно во соба убивам по 2-3 комарци, и пак ќе се најде некој за накај 4 саат да ме разбуди од спиење...ова па обавезно, точно во 4 саат насабајле, ќе ме извади од памет со тоа ненормалното зуење. Нозете партали ми се, сигурно едно 15тина пати ме имаат изгризано:pos:
Скоро се пробав, ништо нема ефект, останува да го пробам Raid-от и да ставам мрежа на прозор. :D

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
За прв пат годинава станав жртва на комарец. Да го најдам само, има клетка по клетка да му вадам. Планина ми напрај на раката.
Инаку, некако слабо ги има кај мене дома. Тек пред 2 дена овој шо се нагости на мене и од тогаш, да не се урочам, ама ништо нема.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
И јас ги мразам овие копилиња гадни .. :icon_mrgr:

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Како да ги надмудрите комарците

1. Бел лук
Ако планирате излет во природа, додајте го белиот лук во вашето мени неколку дена пред поаѓањето. Инсектите се многу осетливи на мириост на белиот лук кој го чуствуваат преку човековата кожа. Мејби баш тоа го предизвикал вампирскиот страв од белиот лук .
2. Млеко
Мешавината од млеко, сол и вода прави чудо. Потребно е само мала количина од оваа смеса да се натапка на местото каснато од комарец, за да им се овозможи на ензимите од млекото да го неутрализираат отровот кој комарците го вбризгуваат при каснувањето.
3.Сол
Солената вода исто тако го смирува местотот на злосторот ( местото на убодот). По испарувањето на солената вода, на отокот се нанесува растително масло.
4. Малиново масло
Ако во вашиот двор се наоѓаат садови со вода за птиците или други куќни миленици, тогаш дефинитивно имате место за журкање на комарците. Водата отсекогаш ги е привлекувала инсектите и ради тоа посебно многу ги има во близина на езера, реки и други извори на вода. Потребно е да се додаде неколку капки маслиново масло во садовите со вода, со што комарците ич нема да ве сакаат.
5. Лук
Освен белиот лук и црниот лук успешно ги одбива инсектите, посебно комарците и мушичките.
6. Кора од лимон и портокал
Портокалот и лимонот имат освежувачки мирис за човековиот нос, но комарците ептен ги хејтаат. Доволно е во лосионот за тело да ставите кора од портокал или лимон и да се нанесе на изложените делови на телото.
7. Јаболков оцет
Стар војнички рецепт за одбрана од инсектите – три лажички јаболков оцет дневно. Мирисот го чуствуваат само злобните комарци а вие продолжувате да живеете на мира.
8. Ванила
Мирисот на ванила ги фрла у депресија безобразните комарци. Неколку капки од екстракт на ванила помешан со вода и може безгрижно да уживате во летните вечери.

F

FuckYouAll

Гостин
Незнам шо е работава ама во последнава недела ме изедоја комарци, на 10тина места ме каснаја.(n)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Незнам шо е работава ама во последнава недела ме изедоја комарци, на 10тина места ме каснаја.(n)
То изгледа дека ''прскаа против комарци'' во градов.Само шо прскале не знам.Можит храна.

Kajgana Shop

На врв Bottom