Еве.. ако не веруваш, прочитај се сам...
„
MEDDLE напиша: ↑
Сега малку ме налути,, го цитираш Маркс, а тоа што го зборуваш „Сигурно сама од себе не настанала....оние смешни теории на Маркс“, благе везе нема со Маркс, не знам што имаш прочитано од него, ама ова сигурно Маркс не го рекол, или ако „рекол нешто вакво“ ти катастрофално лошо го интерпретираш...
Како и да е Не си го читал Маркс, а си наслушнал и прочитал некој цитат во весник или од друг, па сега интерпретираш.. такви работи, поготово за Маркс не сакам..
За другото не коментирам.. премногу се расплинуваме,, а гледам дека од врме на време и се губиш.. немаш континуитет...
Не сваќај ти премногу сериозно, а за Маркс така не учеа у школо.
Иако не сум толку стар за да сум го учел Дас Капитал или било што од него.
А за тоа дали сум се губел.....у реду е немора да дискутираме воопшто.
Или да се сведе на минимум, затоа што ќе биде контрапродуктивно за тебе.
--- надополнето: пред 39 минути ---
Види твоето знаење не ми е баш јасно од кај потекнува. Јас би рекол не знам.
Твоево знаење, некако ми еволуираше од, „се надевам“, па преку „имам доверба“ во „знам“.
Намерно ли го прескокна зборот „верувам“?
Моето знаење......direct cognition.
Моите претпоставки се друга работа и на други теми.
Не мешај баби и жаби.
You are emperors who have fallen asleep and are dreaming that they have become beggars. Now beggars are trying to become emperors — in dreams, making great efforts to become emperors, and all that is needed is towake up!!!!
“
Еве ти уште едно...
„
Се сеќам колку бев радосен кога слушнав која е причината за човечкото постоење.
Како демек работата го создала човекот.
За државата не ми текнуе како беше.....ама хахахахх чуството уште е во мене....радост.
Нешто за мојата природа сум научил..........
Се учеше знам у школо, а штом ми останало у меморија значи добро ја завршиле работата.
Во тој контекст спомнав, иначе никад не сум читал од Маркс ништо и не осеќам ни потреба.
You are emperors who have fallen asleep and are dreaming that they have become beggars. Now beggars are trying to become emperors — in dreams, making great efforts to become emperors, and all that is needed is towake up!!!!
Пријави
Ми се допаѓа
Одговори
Онлајн
Атеист
Член од:
2 февруари 2010
Број на мислења:
1.182
Допаѓања:
228
Поени од трофеи:
105
Д
толку од мене.. не се мешам повеќе....
Едно прашање имам само.. сакам од модераторот на овој топик да наведе плус литература за Анархијата, ако има.. нешто ми се чита деновиве.. по можност ако има нешто од Кропоткин!
поздрав....