Анархија

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Не сваќај ти премногу сериозно, а за Маркс така не учеа у школо. :)
Иако не сум толку стар за да сум го учел Дас Капитал или било што од него.
А за тоа дали сум се губел.....у реду е немора да дискутираме воопшто.
Или да се сведе на минимум, затоа што ќе биде контрапродуктивно за тебе.
--- надополнето: Jul 11, 2011 3:39 PM ---
Не ве учеле тоа во школо...а по ова што го кажуваш, гарант си бегал од часови, од една страна, а од друга, тоа што не го знаеш Маркс и лошо го интерпретираш е само последица на тоа што, гарант си имал одбивност кон него, па и чат пат со слушал. А тоа што сфатив за сериозно е со причина, затоа што сите такви како тебе, го цитираат Маркс од контекст (и слични на нему, а во последно време дури се и сешто), па верглаат како ова не чинело, како било комуњарско, па не знам што и разноразни други глупости, правејќи се при тоа големи академски граѓани! Е тоа од такт ме вади! Лех Валенса убаво рекол - „полоши од комунистите се само анти-комунистите“
И да, бај Д веј, тоа што се губиш и немаш континуитет, е токму во овој поглед, за кој ти пишав... ако ме сфати, ме сфати, ако не,,, што да ти правам... тоа е..

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ова покасно го приметив. Кои смешни теории на Маркс? Која конкретно негова теорија не ти се допаѓа и не се сложуваш со неа?
Се сеќам колку бев радосен кога слушнав која е причината за човечкото постоење.
Како демек работата го создала човекот.
За државата не ми текнуе како беше.....ама хахахахх чуството уште е во мене....радост.
Нешто за мојата природа сум научил..........
Се учеше знам у школо, а штом ми останало у меморија значи добро ја завршиле работата.
Во тој контекст спомнав, иначе никад не сум читал од Маркс ништо и не осеќам ни потреба.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Се учеше знам у школо, а штом ми останало у меморија значи добро ја завршиле работата.
Во тој контекст спомнав, иначе никад не сум читал од Маркс ништо и не осеќам ни потреба.
Па што коментираш тогаш? Смешни теории како не. А не знаеш за што се работи.

Врати се на темата.
Стварно ме интересира од каде знаеш дека државата ќе одумре? Со што го поткрепуваш ова знаење?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не ве учеле тоа во школо...а по ова што го кажуваш, гарант си бегал од часови, од една страна, а од друга, тоа што не го знаеш Маркс и лошо го интерпретираш е само последица на тоа што, гарант си имал одбивност кон него, па и чат пат со слушал. А тоа што сфатив за сериозно е со причина, затоа што сите такви како тебе, го цитираат Маркс од контекст (и слични на нему, а во последно време дури се и сешто), па верглаат како ова не чинело, како било комуњарско, па не знам што и разноразни други глупости, правејќи се при тоа големи академски граѓани! Е тоа од такт ме вади! Лех Валенса убаво рекол - „полоши од комунистите се само анти-комунистите“
И да, бај Д веј, тоа што се губиш и немаш континуитет, е токму во овој поглед, за кој ти пишав... ако ме сфати, ме сфати, ако не,,, што да ти правам... тоа е..
Види вака да се фалиш дека ти си седел на часови додека други бегале е наивно.
Ама батали фалби...да идеме он-топик.
Не ми бил одбивен Маркс а и не сум имал потреба никаква да го читам.
Не викам дека теоријата му била утка, додека праксата се покажа на дело и нема муабет тука.
Jaс имам своја замисла за тоа како треба да изгледа светот и тоа е.
Никаков Маркс никакви чуда и врагови :) неможат да ме убедат во спротивното.
Затоа што тоа е тоа што јас го сакам, знам........и на планетава земја и прија и е во хармонија со неа.
--- надополнето: Jul 11, 2011 4:01 PM ---
Па што коментираш тогаш? Смешни теории како не. А не знаеш за што се работи.

Врати се на темата.
Стварно ме интересира од каде знаеш дека државата ќе одумре? Со што го поткрепуваш ова знаење?
Кај го спомнав кај се запустев :)
Ама мислев на таа за потеклото на човекот и државата, за друго ништо жими вера :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не викам дека теоријата му била утка, додека праксата се покажа на дело и нема муабет тука.
Што од праксата на Маркс се покажа утка????
Затоа што тоа е тоа што јас го сакам, знам........и на планетава земја и прија и е во хармонија со неа.
Па тоа те прашувам цело време, батали го Маркс, Објасни ни го тоа знаење, каква хармонично уредување е тоа. Внеси се во темата не лутај што би рекле србите „ко киша око Крагујевца“

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Види вака да се фалиш дека ти си седел на часови додека други бегале е наивно.
Ама батали фалби...да идеме он-топик.
Не ми бил одбивен Маркс а и не сум имал потреба никаква да го читам.
Затоа што тоа е тоа што јас го сакам, знам........ на планетава земја и прија и е во хармонија со неа.
Е другар, за разлика од тебе ја немав марксизам во школо, ама затоа го читав и уште го читам Маркс. АМа ти уште коментираш за Маркс, си бегал од часови, и не си го ни читал... А на крај краева, не е проблемот во Маркс, проблемот е во тебе, што ти зборуваш за нешто а ништо не си прочитал за тоа, вадиш работи од контекст.. се губиш....

И точно, се согласувам со Атеист, онда,, што коментираш? Прочитај па коментирај! А ако прочиташ и сфатиш, е тогаш врати се на темата, а сега за сега не знаеш...

И друго, прочитај си ги до сега последниве 5-6 коментари, ама добро прочитај ги, не мора да го читаш Маркс.. прво себе читај се! До сега 5 пати го изврте муабетов.... Држи се за темата...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Што би барал овде ако државата не одумре :)
Се шалам....абе има индикации дека веќе се случува.
Aма кој ќе биде процесот не знам баш, ти реков дека се надевам на нешто.
Тоа е во мојата природа, за друго неможам да ти кажам.
Можам да теоретизирам ама тоа е млатење празна слама.
--- надополнето: Jul 11, 2011 4:07 PM ---
Што од праксата на Маркс се покажа утка????

Па тоа те прашувам цело време, батали го Маркс, Објасни ни го тоа знаење, каква хармонично уредување е тоа. Внеси се во темата не лутај што би рекле србите „ко киша око Крагујевца“
Батали го Маркс друже, тоа е помината приказна.
За хармонијата со природата имаш примери немора да теоретизирам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Што би барал овде ако државата не одумре :)
Се шалам....абе има индикации дека веќе се случува.
Aма кој ќе биде процесот не знам баш, ти реков дека се надевам на нешто.
Тоа е во мојата природа, за друго неможам да ти кажам.
Можам да теоретизирам ама тоа е млатење празна слама.
Кои се тие индикации? И на што се надеваш? Тоа беше прашањето.
--- надополнето: Jul 11, 2011 4:09 PM ---
Батали го Маркс друже, тоа е помината приказна.
За хармонијата со природата имаш примери немора да теоретизирам.
Батали Хармононија со природата. Збор беше за општествено уредување.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Е другар, за разлика од тебе ја немав марксизам во школо, ама затоа го читав и уште го читам Маркс. АМа ти уште коментираш за Маркс, си бегал од часови, и не си го ни читал... А на крај краева, не е проблемот во Маркс, проблемот е во тебе, што ти зборуваш за нешто а ништо не си прочитал за тоа, вадиш работи од контекст.. се губиш....

И точно, се согласувам со Атеист, онда,, што коментираш? Прочитај па коментирај! А ако прочиташ и сфатиш, е тогаш врати се на темата, а сега за сега не знаеш...

И друго, прочитај си ги до сега последниве 5-6 коментари, ама добро прочитај ги, не мора да го читаш Маркс.. прво себе читај се! До сега 5 пати го изврте муабетов.... Држи се за темата...
Aбе кај прочита дека сум учел марксизам?!
Муабетот оди како одат вашите прашања.
Кој го контролира текот тогаш кажи ми?
--- надополнето: Jul 11, 2011 4:15 PM ---
Кои се тие индикации? И на што се надеваш? Тоа беше прашањето.
--- надополнето: Jul 11, 2011 4:09 PM ---

Батали Хармононија со природата. Збор беше за општествено уредување.
Индикации
Се надевам на крај на државата, а како ќе биде тоа не ми е важно.
Oпштествено уредување, тоа би било нешто ново за човекот .
Неможам да кажам освен тоа дека ќе се организира во помали групи.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ти пробуваш да го контролираш.
Измеша тука се, социјализам=марксизам=комунизам, што не е точно

Прашањето беше Дали комунистичко уредување е можно или е утопија?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ти пробуваш да го контролираш.
Измеша тука се, социјализам=марксизам=комунизам, што не е точно

Прашањето беше Дали комунистичко уредување е можно или е утопија?
Што правиме со 99% од богатството во посед на 1% на луѓето?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
--- надополнето: Jul 11, 2011 4:15 PM ---

Индикации
Се надевам на крај на државата, а како ќе биде тоа не ми е важно.
Oпштествено уредување, тоа би било нешто ново за човекот .
Неможам да кажам освен тоа дека ќе се организира во помали групи.
Еве.. ако не веруваш, прочитај се сам...

MEDDLE напиша:

Сега малку ме налути,, го цитираш Маркс, а тоа што го зборуваш „Сигурно сама од себе не настанала....оние смешни теории на Маркс“, благе везе нема со Маркс, не знам што имаш прочитано од него, ама ова сигурно Маркс не го рекол, или ако „рекол нешто вакво“ ти катастрофално лошо го интерпретираш...
Како и да е Не си го читал Маркс, а си наслушнал и прочитал некој цитат во весник или од друг, па сега интерпретираш.. такви работи, поготово за Маркс не сакам..

За другото не коментирам.. премногу се расплинуваме,, а гледам дека од врме на време и се губиш.. немаш континуитет...
--- надополнето: пред 39 минути ---

Атеист напиша:
Види твоето знаење не ми е баш јасно од кај потекнува. Јас би рекол не знам.
Твоево знаење, некако ми еволуираше од, „се надевам“, па преку „имам доверба“ во „знам“.
Намерно ли го прескокна зборот „верувам“?
Моето знаење......direct cognition.
Моите претпоставки се друга работа и на други теми.
Не мешај баби и жаби.
You are emperors who have fallen asleep and are dreaming that they have become beggars. Now beggars are trying to become emperors — in dreams, making great efforts to become emperors, and all that is needed is towake up!!!!

Еве ти уште едно...

1. Се сеќам колку бев радосен кога слушнав која е причината за човечкото постоење.
    За државата не ми текнуе како беше.....ама хахахахх чуството уште е во мене....радост.
    You are emperors who have fallen asleep and are dreaming that they have become beggars. Now beggars are trying to become emperors — in dreams, making great efforts to become emperors, and all that is needed is towake up!!!!

2. Онлајн
    Атеист

Член од:
    2 февруари 2010
    Број на мислења:
    1.182
    Допаѓања:
    228
    Поени од трофеи:
    105

Д
толку од мене.. не се мешам повеќе....

Едно прашање имам само.. сакам од модераторот на овој топик да наведе плус литература за Анархијата, ако има.. нешто ми се чита деновиве.. по можност ако има нешто од Кропоткин!

поздрав....

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
И шо врска има то со нуклеарна физика?
Хахах има и со тоа они ја финансираат.
Светот припаѓа на тие 1% моментално.
Секое подржување на државата е признавање на тоа право на владеење.
--- надополнето: Jul 11, 2011 4:31 PM ---
Еве.. ако не веруваш, прочитај се сам...

MEDDLE напиша:

Сега малку ме налути,, го цитираш Маркс, а тоа што го зборуваш „Сигурно сама од себе не настанала....оние смешни теории на Маркс“, благе везе нема со Маркс, не знам што имаш прочитано од него, ама ова сигурно Маркс не го рекол, или ако „рекол нешто вакво“ ти катастрофално лошо го интерпретираш...
Како и да е Не си го читал Маркс, а си наслушнал и прочитал некој цитат во весник или од друг, па сега интерпретираш.. такви работи, поготово за Маркс не сакам..

За другото не коментирам.. премногу се расплинуваме,, а гледам дека од врме на време и се губиш.. немаш континуитет...
--- надополнето: пред 39 минути ---

Атеист напиша:
Види твоето знаење не ми е баш јасно од кај потекнува. Јас би рекол не знам.
Твоево знаење, некако ми еволуираше од, „се надевам“, па преку „имам доверба“ во „знам“.
Намерно ли го прескокна зборот „верувам“?
Моето знаење......direct cognition.
Моите претпоставки се друга работа и на други теми.
Не мешај баби и жаби.

Еве ти уште едно...

1. Се сеќам колку бев радосен кога слушнав која е причината за човечкото постоење.

Пријави

Ми се допаѓа
    Одговори

2. Онлајн
    Атеист

Член од:
    2 февруари 2010
    Број на мислења:
    1.182
    Допаѓања:
    228
    Поени од трофеи:
    105

Д
толку од мене.. не се мешам повеќе....
Едно прашање имам само.. сакам од модераторот на овој топик да наведе плус литература за Анархијата, ако има.. нешто ми се чита деновиве.. по можност ако има нешто од Кропоткин!

поздрав....
Ок...во право си можеби што помисли дека сум учел у школо.
Tребаше да објаснам поубаво, ама јбг немам доволно време за да напишам толку опширно.
Како и да е .......но биг дил, недоразбирање мало. :)
Eве што реков:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Хахах има и со тоа они ја финансираат.
Светот припаѓа на тие 1% моментално.
Секое подржување на државата е признавање на тоа право на владеење.
--- надополнето: Jul 11, 2011 4:31 PM ---

Ок...во право си можеби што помисли дека сум учел у школо.
Tребаше да објаснам поубаво, ама јбг немам доволно време за да напишам толку опширно.
Како и да е .......но биг дил, недоразбирање мало. :)
Eве што реков:
1. Не си го учел маркс, а зборуваш дека ве учеле.

2. Не ве учеле така во школо (ако воопшто ве учеле марксизам)

3. Напиши како што треба.

4. Не коментирај нешто што не знаеш - поставувај прашања интересирај се и така ќе дознаеш

5. Ти не си толку стар како што се правиш, гарант си некое дете од 15 до кај 18 години, не повеќе, оти гледам по изразувањето воопшто не си елоквентен. Затоа фати се за книга...

6. Сфаќам сериозно оти лажеш за да докажеш или покажеш некоја вистина, не се работи за Маркс.. те читам внимателно, за се си таков...

7. Лутел се или не.. тоа е тоа... за да човек ти покаже некои работи и докаже, и ти ја растури таа твоја безполезна и безпричинска тврдоглавост, мора вака да ти се обраќа...

Kajgana Shop

На врв Bottom