Android корисници (проблеми, прашања, совети)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Глуп проблем:

T-Mobile Pulse кога го приклучувам во РС, се полни телефонот, а РС не реагира воопшто дека има приклучено било какво USB (ни во Device Manager). Како ништо да не сум приклучил. Некоја финта?

Член од
8 јули 2011
Мислења
107
Поени од реакции
62
Таму гледам дека ја нема мојата верзија (I5800XXJG3).Треба ли да направам фактори ресет. И само ли да флешувам без да чепкам ништо друго? Ако може малце подетално зашто стварно не сум запознаен со сите термини што ги споменува таму. Апдејт, флешување итн...
Од овде симни го најновиот фирмвер каде пишува 2.2 (Europe верзија), потоа следи го овој туторијал за тоа како да флешуваш и ке видиш колку е лесно.. :)
И Зачлени се и на двата форуми за да ти даде да ги симнуваш потребните фајлови
--- надополнето: Jul 10, 2011 8:54 PM ---
Дали ако направам update преку Kies ќе ја изгубам гаранцијата? И дали сеуште ќе ми биде кодиран телефонот?
Не, се што е официјално не влијае на гаранцијата, и да телефонот ке ти е кодиран.
--- надополнето: Jul 10, 2011 9:00 PM ---
Глуп проблем:

T-Mobile Pulse кога го приклучувам во РС, се полни телефонот, а РС не реагира воопшто дека има приклучено било какво USB (ни во Device Manager). Како ништо да не сум приклучил. Некоја финта?
Имаш ли инсталирано драјвери? A ПЦ-то не реагира да ти бара драјвери или слично? прв пат ли го поврзуваш со тој компјутер, и што ОС имаш на ПЦ-то? Ај пробај од овде да симнеш драјвери и инсталирај.(тоа е целосното двд што доага со телефонот)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Глуп проблем:

сличен проблем имаше и кај мене со мојот ( Zte Racer ) ..се полни, а не се конектира со пц.. е сеа, послем забележав дека горе на екранот, има УСБ иконка, ја повлеков и ми покажа TURN ON USB ..и се конектирав :)

е сеа, ако такво нема кај тебе, ( и не ти дава автоматски да инсталираш драјвери ) оди:

Start > Control Panel > Add Hardware > Next ..после ќе почне да скенира све што ти е поврзано на пц, и ако ти го пронајде, ќе ти дае да инсталираш драјвер! :)

Член од
8 јули 2011
Мислења
107
Поени од реакции
62
сличен проблем имаше и кај мене со мојот ( Zte Racer ) ..се полни, а не се конектира со пц.. е сеа, послем забележав дека горе на екранот, има УСБ иконка, ја повлеков и ми покажа TURN ON USB ..и се конектирав :)

е сеа, ако такво нема кај тебе, ( и не ти дава автоматски да инсталираш драјвери ) оди:

Start > Control Panel > Add Hardware > Next ..после ќе почне да скенира све што ти е поврзано на пц, и ако ти го пронајде, ќе ти дае да инсталираш драјвер! :)
Па тоа е опција кај сите Андроиди.. Ако ти е уклучено УСБ Дебугинг тогаш треба на тој начин да избереш да се поврзаш како Mass Storage. Но Корун како што го разбрав дека воопшто не му јавува ништо..??

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Па тоа е опција кај сите Андроиди.. Ако ти е уклучено УСБ Дебугинг тогаш треба на тој начин да избереш да се поврзаш како Mass Storage. Но Корун како што го разбрав дека воопшто не му јавува ништо..??
ноуп, само треба да изберам ТУРН ОН, и оно самото ми го даде мас сториџ отворено .. :)
( не да бирам мас сториџ, дата трансфер, бла бла )

Член од
8 јули 2011
Мислења
107
Поени од реакции
62
ноуп, само треба да изберам ТУРН ОН, и оно самото ми го даде мас сториџ отворено .. :)
( не да бирам мас сториџ, дата трансфер, бла бла )
Ако ти е уклучено(штиклирано) usb debugging тогаш телефонот кога го поврзуваш со пц не реагира, немаш пристап доа сд картичката, и мора да ја повлечеш notification лентата и да избереш USB connected Select to copy files to/from your computer... А ако не ти уклучено usb debugging тогаш веднаш се поврзува и можеш да копираш од и на картичката.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пишав краток пост ама мислев ќе ме сватите дека се ова што набројав дека сум пробал :)

Значи, ставам USB од телефон во (повеќе) РС, се полни ама компјутерот ВООПШТО не реагира дека има нешто стаено.
(чим не реагира, не може да се инсталираат никакви драјвери, затоа што.... нема за што да инсталира).

Пробано со/без USB Debuging.... ништо.
Во settings, тоа USB Mass Storage ми е “сиво/зациментирано“ не штиклирано и никако не можам да го штиклирам:

Пробано со сите драјвери што ги најдов секаде, сите PC Suite, инсталирани рачно драјвери (Add New Hardware, PDANet......)

?

Член од
8 јули 2011
Мислења
107
Поени од реакции
62
Пишав краток пост ама мислев ќе ме сватите дека се ова што набројав дека сум пробал :)

Значи, ставам USB од телефон во (повеќе) РС, се полни ама компјутерот ВООПШТО не реагира дека има нешто стаено.
(чим не реагира, не може да се инсталираат никакви драјвери, затоа што.... нема за што да инсталира).

Пробано со/без USB Debuging.... ништо.
Во settings, тоа USB Mass Storage ми е “сиво/зациментирано“ не штиклирано и никако не можам да го штиклирам:

Пробано со сите драјвери што ги најдов секаде, сите PC Suite, инсталирани рачно драјвери (Add New Hardware, PDANet......)

?
Аман бе.... Еми напрај му еден wipe data и cache..па можеби ??..што знам..
E, а сигурен си дека имаш сд картичка, нели? :):);)
инаку скриншатот ти е закон..:)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На андроид телефон, скриншот се прави со iPhone :)

Richie_81mk

United 4life
Член од
4 март 2010
Мислења
173
Поени од реакции
3
Од овде симни го најновиот фирмвер каде пишува 2.2 (Europe верзија), потоа следи го овој туторијал за тоа како да флешуваш и ке видиш колку е лесно.. :)
И Зачлени се и на двата форуми за да ти даде да ги симнуваш потребните фајлови
--- надополнето: Jul 10, 2011 8:54 PM ---
Фала ти друже. Вчера завршив работа и го апдејтував во 2.2. Супер е сега и се ми работи како што треба. Имам уште едно прашање. Ако го роот-ирам што ќе добијам и што треба да инсталирам?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Од пред некое време гугл+ апликација е искочена али не е достапна за Македонија уште.

Член од
8 јули 2011
Мислења
107
Поени од реакции
62
Фала ти друже. Вчера завршив работа и го апдејтував во 2.2. Супер е сега и се ми работи како што треба. Имам уште едно прашање. Ако го роот-ирам што ќе добијам и што треба да инсталирам?
Со рутирање добиваш пристап до системските фајлови од телефонот, исто така ке можеш да инсталираш апликации на кои за да работат имаат потреба од пристап до системскиот дел на ос-то..како на пример titanium backup, root explorer...
А за да е нешто опасно, не е..се додека знаеш што правиш..
За да го рутираш имаш програмче, се викаше super one click root или нешто така беше, јас дека флешувам однапред рутирани ромови и сум заборавил.. имаш се на xda форумот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Направив FACTORY RESET, пак ништо, само се полни телефонот преку РС и тоа претерано многу споро, преку цела вечер ако стои приклучен со РС, од 5% се полни на некои 80% (значи некои 8-10 саати полнење преку РС)

P

Princ

Гостин
Глуп проблем:

Ако го оставиш да се полни само, тогаш и не треба воопшто да го прикаже некаде, едноставно во charge mode е.
Е сега, можеш да го префрлиш во "disk drive", тогаш ќе се појави како usb :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ако го оставиш да се полни само, тогаш и не треба воопшто да го прикаже некаде, едноставно во charge mode е.
Е сега, можеш да го префрлиш во "disk drive", тогаш ќе се појави како usb :)
Е да де..... КАКО?

Тоа прашувам цело време.
Уште нешто: Како да ги избришам TWITTER контактите од нормалните контакви во именикот? И од каде тие таму?

Kajgana Shop

На врв Bottom