Фан Клуб: Јувентус

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Главен проблем на Јувентус не е постигнувањето гол туку примањето голови како ненормални тоа е болакта за голови минатата сезона "почитуваниот" Карло Гарганезе од goal.com рече дека ке се мачиме да постогниме 15 голови лол. А ако ја видите табелата сосем спротивно е. Дававме по 3 голови ама примавме назад по 4 ....Бонучи не беше нешто посебно лани но според мене грешката е тоа што со Киелини тие се ист тип на играч. На Киелини му треба партнер кој ке ја чита играта како што беше Канаваро и како што донекаде е Барзаљи само некој поквалитен од него ни треба но сепак во мечевите Киелини - Барзаљи добро беше... Роландо е ист тип како Киелини значи ни треба CB кој ке ја чита играта и ке биде како командант на одбраната......
Потполно си во право. Во Јувентус командант е Буфон.Тој мести офсајди,го контролира позиционирањето и такви работи. Џорџо не можи да биди лидер на одбраната.Имаше многу киксови оваа сезона.Види ги Јунајтед за пример. Фердинанд игра последен и контролира се а Видич ја извршува валкана работа. Да имавме некој искусен централен да игра со Џорџо ќе беше многу подобро.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Потполно си во право. Во Јувентус командант е Буфон.Тој мести офсајди,го контролира позиционирањето и такви работи. Џорџо не можи да биди лидер на одбраната.Имаше многу киксови оваа сезона.Види ги Јунајтед за пример. Фердинанд игра последен и контролира се а Видич ја извршува валкана работа. Да имавме некој искусен централен да игра со Џорџо ќе беше многу подобро.
Искрено јас би му дал шанса на Барзаљи кој докажа дека не е лош централен и не спаси по неколку пати кога играше, ако забележите дека сите големи клубови играат слично на ова
-------------------Sweeper-------------​
---RB------CB-------------------LB-----​
----------DM------​

Само наместо 2 CB кај нас DM ке покрива во дефанзива како Манчестер и Барселона што играат. Не сум за копирање на стил не ме сваќајте погрешно но дури и Лацио така игра значи сите големи клубови играат така.​
Sweeper кај нас може да биде Барзаљи кој не е брз но е добар во читање на играта но не е толку брз но читањето одлично го прави.. сепак CB нема да ни е лошо да купиме. Буфон е командант на одбраната но неможиме само да се потпираме на Буфон за жал​

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Искрено јас би му дал шанса на Барзаљи кој докажа дека не е лош централен и не спаси по неколку пати кога играше, ако забележите дека сите големи клубови играат слично на ова
----------DM------​

Само наместо 2 CB кај нас DM ке покрива во дефанзива како Манчестер и Барселона што играат. Не сум за копирање на стил не ме сваќајте погрешно но дури и Лацио така игра значи сите големи клубови играат така.​
Sweeper кај нас може да биде Барзаљи кој не е брз но е добар во читање на играта но не е толку брз но читањето одлично го прави.. сепак CB нема да ни е лошо да купиме. Буфон е командант на одбраната но неможиме само да се потпираме на Буфон за жал​
Ова тактика се вика Алберто Жакерони и не би рекол дека ја играат појаките клубови
И најголемиот проблем во оваа тактика неможи да игра Красич

Еве примери

Барселона 4-3-3
Реал Мадрид 4-2-3-1
Интер 4-3-3 и 4-2-3-1
Баерн - мислам 4-4-2 (не ги пратам премногу)
Арсенал мислам дека е 4-2-3-1
...

Наполи - ДА ОВА ГО ИГРА

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
голема екипа не игра вака,ама во Серија А повеќето помали ДА

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Ова тактика се вика Алберто Жакерони и не би рекол дека ја играат појаките клубови
И најголемиот проблем во оваа тактика неможи да игра Красич

Еве примери

Барселона 4-3-3
Реал Мадрид 4-2-3-1
Интер 4-3-3 и 4-2-3-1
Баерн - мислам 4-4-2 (не ги пратам премногу)
Арсенал мислам дека е 4-2-3-1
...

Наполи - ДА ОВА ГО ИГРА
Значи не 5-3-2 ....напишав убо 4-4-2 ...со ДМ и зборам кога сме во дефанзива а не напад. И ја играат ито како не многу одамн на офсајд блогот имаше баш за тоа дека во Дефанзива така оди барселона ..значи да нагласам Збораме за ДЕФАНЗИВА кога др тим напаѓа .....

----------DM------​
---CM---------------​
-----RW---------------------------LW-----​
----SS------------​
----ST-------​
Знаќи ова погоре во дефанзива батали СЛИКАТА БЕШЕ САМО ПРИМЕР ШТО Е SWEEPER !​

С

сашенко

Гостин
Да, тоа е изводливо.Ама кој играч би го купиле? Предлог?
--- надополнето: Jul 10, 2011 7:20 PM ---
А иначе мислам и дека штом играме ние со Дмф нормално е да има Sweeper а не два CB.Мислам дека и формацијата со DM е направена за со sweeper да се игра ама лани немавме таков и се надевам годинава ке земеме.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Sweeper или ЛИБЕРО не исклучува дали има 2 централни бека. Неговата улога е да игра меѓу нив и да оди на топка додека овие играат на ЗОНА.
Мело во дефанзивните моменти се повлекуваше и ја играше таа позиција. Киелини е доволно подвижен да ја игра таа позиција ако останатите играат зона.

Пепе (онај во Реал) против Барселона играше на таква позиција.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Киелини може да игра слободно како ДМ, знае да даде пас ,кога играше како лев бек знаеше да упати презицни центаршутеви и плус го викам ова зашто најслаба страна на Киелини е позиционирањето,многу често е надвор од позиција и не знае да напраи офсајд стапица,мора да работи на тоа ,има и он кривица за неколку примени голови.

Бонучи исто така треба да работи на константност, неколку утакмици не беше во форма али има време за него,интелигентен е и знае да ја прочита играта само е малце бавен па некој побрз играч може да го изеде, Барзаљи ми остави одличен впечаток,он имаше најмалку грешки и изигра доста солидно кога беше на терен.

Ни треба уште еден добар дефанзивец да има што појака конкуренција ,само така Киелини и Бонучи ќе напредуваат.Исто и треба да земеме уште еден добар лев бек пошто не смее да се ослониме само на Циглер,Аштон Качер не ме убедува дека може да игра прв тим.

П.С Видал би бил идеален партнер на Пирло по мое мислење,читав го спомнал Јуве како тоа е одлична можност за него,сака да каже нешо у стил,сори Баерн,Интер, али la Juve e' la Juve:)

како што изјави и LICHTSTEINER: "La Juve è la Juve, anche senza Europa

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Sweeper или ЛИБЕРО не исклучува дали има 2 централни бека. Неговата улога е да игра меѓу нив и да оди на топка додека овие играат на ЗОНА.
Мело во дефанзивните моменти се повлекуваше и ја играше таа позиција. Киелини е доволно подвижен да ја игра таа позиција ако останатите играат зона.

Пепе (онај во Реал) против Барселона играше на таква позиција.
Киелини е подвжен но не е читач на игра за Sweeper најдобро е да имаш читач на игра бар според мене ...во 4-4-2 дефазива тоа е филозофијата ...читачот на игра е многу важен во парот на центарлните дефанзифци ...двајца како Киелини не успеваат во одбрана и тоа се докажува

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Киелини може да игра слободно како ДМ, знае да даде пас ,кога играше како лев бек знаеше да упати презицни центаршутеви и плус го викам ова зашто најслаба страна на Киелини е позиционирањето,многу често е надвор од позиција и не знае да напраи офсајд стапица,мора да работи на тоа ,има и он кривица за неколку примени голови.

Бонучи исто така треба да работи на константност, неколку утакмици не беше во форма али има време за него,интелигентен е и знае да ја прочита играта само е малце бавен па некој побрз играч може да го изеде, Барзаљи ми остави одличен впечаток,он имаше најмалку грешки и изигра доста солидно кога беше на терен.

Ни треба уште еден добар дефанзивец да има што појака конкуренција ,само така Киелини и Бонучи ќе напредуваат.Исто и треба да земеме уште еден добар лев бек пошто не смее да се ослониме само на Циглер,Аштон Качер не ме убедува дека може да игра прв тим.

П.С Видал би бил идеален партнер на Пирло по мое мислење,читав го спомнал Јуве како тоа е одлична можност за него,сака да каже нешо у стил,сори Баерн,Интер, али la Juve e' la Juve:)

како што изјави и LICHTSTEINER: "La Juve è la Juve, anche senza Europa
тука е де коњ тако звани де чеље

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
----------DM------​

fail :LOL:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Агентот на Видал изјави дека Видал му кажал ДА на Марота пред две недели ,ако е точно ќе биде добро,за 12-13 милиони топ играч. Се чекало продажба на Сисоко и со тие пари ќе се купи Видал.

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Агентот на Видал изјави дека Видал му кажал ДА на Марота пред две недели ,ако е точно ќе биде добро,за 12-13 милиони топ играч. Се чекало продажба на Сисоко и со тие пари ќе се купи Видал.
линк?

Kajgana Shop

На врв Bottom