Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
И тебе ти се свиѓаат првите згради :eek:
јес да за вкусови не се дискутира...ама ...WTF ,дефинитивно твојот вкус е проблематичен :eek: А не си ставил и уште еден конкурс,онаа со петокраките зградата :D може и овој изглед не е најсреќен,ама за претходниве наведени е бонбона

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
И тебе ти се свиѓаат првите згради :eek:
јес да за вкусови не се дискутира...ама ...WTF ,дефинитивно твојот вкус е проблематичен :eek: А не си ставил и уште еден конкурс,онаа со петокраките зградата :D може и овој изглед не е најсреќен,ама за претходниве наведени е бонбона
Бонбона!
Дај не се зезај бе.Kажи две убави работи во врска со изгледот на „бонбоната“.
Лепените пластики кој едвај се познаваат?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.496
Поени од реакции
84.991
Го одобрувам проектот. Само што задолжително треба да има црква на плоштад. За другите работи, мање-више...

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Го одобрувам проектот. Само што задолжително треба да има црква на плоштад. За другите работи, мање-више...
Ако има црква, ќе треба и џамија, и после ќе те прашам, на кој плоштад?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.496
Поени од реакции
84.991
Жити све?
А ја тебе ќе те прашам од кај ти е бе таа логика дека на сред +90% христијанска општина треба да има џамија?

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
Жити све?
А ја тебе ќе те прашам од кај ти е бе таа логика дека на сред +90% христијанска општина треба да има џамија?
Јас не реков дека треба да има, ама ако ти текнува, поради таа иста причина се извади црквата од проектот. Се кажа дека ќе се гради црква, оп албанците одма протести, ако има црква ќе има и џамија. Искрено, мене ми се свиѓа што нема никаков верски објект на плоштад, и онака се тие само перење пари.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Жити све?
А која е таа твоја логика која вели дека во радиус од 500 метри треба да има три цркви?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.496
Поени од реакции
84.991
А која е таа твоја логика која вели дека во радиус од 500 метри треба да има три цркви?
Не гледам никаква законска или некаква општо-архитектонска забрана за постоење на две цркви на помала раздалечина од 500 метри.
Од оваа страна на реката нема црква.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Бонбона!
Дај не се зезај бе.Kажи две убави работи во врска со изгледот на „бонбоната“.
Лепените пластики кој едвај се познаваат?
Bonbona vo odnos na drugite proekti

И чекај ,не е завршена ,плус во живо е поубава

Член од
14 август 2006
Мислења
45.496
Поени од реакции
84.991
Јас не реков дека треба да има, ама ако ти текнува, поради таа иста причина се извади црквата од проектот. Се кажа дека ќе се гради црква, оп албанците одма протести, ако има црква ќе има и џамија. Искрено, мене ми се свиѓа што нема никаков верски објект на плоштад, и онака се тие само перење пари.
Зошто би имало џамија на сред општина со 90+% христијанско население?
А Албанците секако дека ќе протестираат за било што. Можеби утре ќе им текне да протестираат поради тоа што DonJas имал свинско дома у замрзнувачот. Верувам дека ти притоа најитно ќе го отстраниш кафирското нечисто месо и ќе го замениш со овчо.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Не гледам никаква законска или некаква општо-архитектонска забрана за постоење на две цркви на помала раздалечина од 500 метри.
Од оваа страна на реката нема црква.
Св. Климент Охридски?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
A зашто мора да има/ кој ти кажа дека ќе има..местово каде сакаа бурмали џамија се спрема за градска куќа ..која наскоро ќе почне со градба
--- надополнето: Jul 10, 2011 12:57 PM ---
Логиката за да се вработат повеќе свештени лица, за рајата пари појќе да им носи. ;)
Koj те тера да им носиш,кој те тера у црква да идеш

Kajgana Shop

На врв Bottom