Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.238
Поени од реакции
14.529
Конкуренцијата на пазарот ја диктира цената а не купувачот. Доколку во една трка влезат двајца или повеќе купувачи,продавачот ке си игра со цената според онаа која е највисока но секој продавач има цена под која не го дава производот а тоа е почетната цена. На пр доколку Интер или Јувентус не понуди 40 милиони за Агуеро, Атлетико нема да ја намали цената бидејки знај за играч кој вреди и има квалитет секогаш ке има купувач така да ако Интер и Јувентус излезат од игра за тој играч или не понудат повеќе тука се Челзи,Сити,РМ па дури и малага и дури постојат такви тимови заинтересирани или кој трчаат по тој играч продавачот нема да попушта со цената знаејки дека доколку еден не ја задоволи баранта цена тогаш секогаш ке има друг. Стално има некој кој нема во главата а има во нозете.
1. Тоа што го пишуваш со конкуренцијата не го негира тоа што го напишав предмалку. Пак доаѓаме до тоа дека играчот ќе вреди толку колку што ќе даде одреден тим. Тоа што има повеќе заинтересирани зборува само за квалитетот на играчот (производот).

2. Ако Јувентус и Интер, како што велиш, не дадат 40 милиони за Агуеро, а Атлетико не го продаде за помала сума, тоа не значи дека Агуеро вреди повеќе, туку продавачот има субјективно мислење дека тој вреди повеќе, но пазарот вели поинаку, а пазарот е единствено меродавен. А, доколку некој друг тим е спремен да даде толку пари, а ти наброја повеќе тимови, тогаш значи дека тој играч навистина вреди толку. Значи ако има 5 тима кои се спремни за него да дадат 40 милиони, тогаш тука не станува збор за преценувања, туку за реална пазарна цена, а поради големата заинтересираност може да постигне и поголема цена.

Не знам што те буни. Јас и ти продаваме патлиџани, јас сум нашол некого и сум ги продал за 1 000 денари по килограм, на теби ти нудат само 50 денари по килограм. Ти можеш да кажеш дека Хм_Хм ги продаде за илјади и јас не ги давам за помалку. Но, тогаш ќе си останеш со патлиџаните дома, тие ќе ти скапат и на крај ќе претрпиш само загуба, за да повратиш барем некој денар ќе ги продадеш и за 30 денари по килограм... :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
1. Тоа што го пишуваш со конкуренцијата не го негира тоа што го напишав предмалку. Пак доаѓаме до тоа дека играчот ќе вреди толку колку што ќе даде одреден тим. Тоа што има повеќе заинтересирани зборува само за квалитетот на играчот (производот).

2. Ако Јувентус и Интер, како што велиш, не дадат 40 милиони за Агуеро, а Атлетико не го продаде за помала сума, тоа не значи дека Агуеро вреди повеќе, туку продавачот има субјективно мислење дека тој вреди повеќе, но пазарот вели поинаку, а пазарот е единствено меродавен. А, доколку некој друг тим е спремен да даде толку пари, а ти наброја повеќе тимови, тогаш значи дека тој играч навистина вреди толку. Значи ако има 5 тима кои се спремни за него да дадат 40 милиони, тогаш тука не станува збор за преценувања, туку за реална пазарна цена, а поради големата заинтересираност може да постигне и поголема цена.

Не знам што те буни. Јас и ти продаваме патлиџани, јас сум нашол некого и сум ги продал за 1 000 денари по килограм, на теби ти нудат само 50 денари по килограм. Ти можеш да кажеш дека Хм_Хм ги продаде за илјади и јас не ги давам за помалку. Но, тогаш ќе си останеш со патлиџаните дома, тие ќе ти скапат и на крај ќе претрпиш само загуба, за да повратиш барем некој денар ќе ги продадеш и за 30 денари по килограм... :)
не ни реков дека го негира тоа ...но сепак пазарот ја диктира цената но само продавачот ја одредува почетната.. Патлиџанот добива цена според другите продавачи на пталиџани значи некоај просечна цена е 50-60 денари а ко е посебен патлиџан lol на пример Агуеро или Меси патлиџан неговата цена почетна се знај ..и тој што ке плати ке го има а кој навистина сака да го има ке плати оти како што реков кој нема во глата има во нозете стално е така ...ако никој не плати ке си остани каде што е и додека има договор или рок на траење ....Никој не сака да оперира со загуби ...а додека пазар и преговарање е дурга работа, почетна цена е сосем 20 работа :)

Фактички до некаде го зборуваме истото :)

П.С. едно е реална цена друго е цена диктирано од пазарот т.е. од конкуренцијата ( тоа што е во црвеното).. Реална цена денес во фудбалскиот свет нема повеќе за жал туку реална се смета онаа која ка поставува продавачот ама секако во границите не збораме за Зампарини и неговото барање на 100 милиони за Пасотре пред 6 месеци

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Фан на Милан и фан на Јувентус тролаат во Фан клуб Интер..................кај иде форумов бе,кај ? :D
Јас ова не го гледам како тролање =) ....јас прашав уште вчера кога пишев со Syn мислам беше потпишан дечкото дали смеам да постирам тука сеа ако некој го смета како неприајтелски чин или тролање да не пишам повеќе :)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.238
Поени од реакции
14.529
Во П.С. е нашето несогласување... :)

Нема реална цена и цена диктирана од пазарот... Реална цена е таа што ќе биде достигната на пазарот. Ако за нешто нема купувачи тогаш тоа значи дека е безвредно, без разлика што мислеле ние. Ако Снајдер не може да достигне цена до 60 милиони, тогаш тој не вреди толку, тоа што навивачите на Интер и Морати ќе си мислат поинаку е нивен проблем. Затоа ќе повторам нешто што го напишав на почетокот, секој производ вреди толку колку за него ќе даде купувачот. Значи не продавачот, туку купувачот ја одредува цената. Зампарини тражи по 100 милинои, но тој не продаде играч, а гледам не успеа да се пласира ни во Л.Ш. А големите тимови си туркаат и без неговите играчи и си постигнуваат успеси. Во загуба е тој, а не другите. Или ќе ги продаде за помала сума од неговите и ќе заработи, или ќе има помали приходи со тие играчи во неговиот тим. Затоа што тој не може да постигне успех во ЛШ или да го освои Сериа А и така да зааботи. Тука имаш и уште нешто, тој со ваква политика ќе ги одврати другите млади играчи од негиовиот тим. Никој талентиран нема да сака да му помине цела кариера во просечен италијански тим во Сицилија. Тоа нема да биде добро за него. Значи или ќе почне да ги продава играчите по пазарни цени или со последиците од ваква политика ќе се соочи подоцна кога ќе му доаѓаат само просечни фудбалери по 27 години и повеќе, а од нив ќе заработи НИШТО... :)
--- надополнето: Jul 9, 2011 4:48 PM ---
Фан на Милан и фан на Јувентус тролаат во Фан клуб Интер..................кај иде форумов бе,кај ? :D
Кај и да пишуваш за овие работи нема да биде тролање. Башка поводот беше Санјдер, играч на Интер. Во сите фан клубови сега се пишува за трансфери и цени на играчи. Можеш било каде да го водиш овој муабет, а да е на место.. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Јас ова не го гледам како тролање =) ....јас прашав уште вчера кога пишев со Syn мислам беше потпишан дечкото дали смеам да постирам тука сеа ако некој го смета како неприајтелски чин или тролање да не пишам повеќе :)
Немој да тролате овде Sasuke тоа го сваќа многу лично :)

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Во П.С. е нашето несогласување... :)

Нема реална цена и цена диктирана од пазарот... Реална цена е таа што ќе биде достигната на пазарот. Ако за нешто нема купувачи тогаш тоа значи дека е безвредно, без разлика што мислеле ние. Ако Снајдер не може да достигне цена до 60 милиони, тогаш тој не вреди толку, тоа што навивачите на Интер и Морати ќе си мислат поинаку е нивен проблем. Затоа ќе повторам нешто што го напишав на почетокот, секој производ вреди толку колку за него ќе даде купувачот. Значи не продавачот, туку купувачот ја одредува цената. Зампарини тражи по 100 милинои, но тој не продаде играч, а гледам не успеа да се пласира ни во Л.Ш. А големите тимови си туркаат и без неговите играчи и си постигнуваат успеси. Во загуба е тој, а не другите. Или ќе ги продаде за помала сума од неговите и ќе заработи, или ќе има помали приходи со тие играчи во неговиот тим. Затоа што тој не може да постигне успех во ЛШ или да го освои Сериа А и така да зааботи. Тука имаш и уште нешто, тој со ваква политика ќе ги одврати другите млади играчи од негиовиот тим. Никој талентиран нема да сака да му помине цела кариера во просечен италијански тим во Сицилија. Тоа нема да биде добро за него. Значи или ќе почне да ги продава играчите по пазарни цени или со последиците од ваква политика ќе се соочи подоцна кога ќе му доаѓаат само просечни фудбалери по 27 години и повеќе, а од нив ќе заработи НИШТО... :)
Хех го ценам твоето мислење но пак останувам на моето но секако според мене играч повреден од 30 милиони нема претерани се денешните цени. Да имаш играч како Агуеро во тимот и успееш да го задржиш и не продадеш не е лошо туку имаш играч врз кој можиш да градиш тим со него немаш загуби никакви имаш звезда во тимот која гарантира континуитет.

Сепак беше супер да си има ваква убава лабава дебата :)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.238
Поени од реакции
14.529
Хех го ценам твоето мислење но пак останувам на моето но секако според мене играч повреден од 30 милиони нема претерани се денешните цени. Да имаш играч како Агуеро во тимот и успееш да го задржиш и не продадеш не е лошо туку имаш играч врз кој можиш да градиш тим со него немаш загуби никакви имаш звезда во тимот која гарантира континуитет.

Сепак беше супер да си има ваква убава лабава дебата :)
Атлетико со Агуеро ќе може најмногу да влезе во ЛШ. А друг тим со него ќе ја освои, тука е разликата...

И јас го ценам твоето мислење, да не го ценев немаше да дебатирам... поздрав

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Атлетико со Агуеро ќе може најмногу да влезе во ЛШ. А друг тим со него ќе ја освои, тука е разликата...

И јас го ценам твоето мислење, да не го ценев немаше да дебатирам... поздрав
Но Атлетико ако се паметни со Агуеро ке можат да изградат тим околу него...Доколку РМ и Барса не беа толку силни и нормални тимови како да речиме Јуве,Интер,Милан сигурен сум дека Атлетико ке атакуваше на титула :))

Поздрав :))

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.238
Поени од реакции
14.529
Дали ќе имаат пари за тоа? Дали со продажба на Агуеро ќе можат да донесат повеќе играчи кои ќе им бидат корисни, ап повторно да имаат солиден тим? Скапа работа е фудбалот, тешко да си дозволат тимови како Атлетико да не продаваат најдобрите играчи... За ова не би можел да кажам дали си во право или не, но друго е кога ќе си на чело на клубот и ќе треба да го сносиш ризикот за постапките, а друго е кога без никаква одговорност даваме мислења. Порто што освои Лига Европа и се очекуваше да биде доста сериозен играч во ЛШ ќе мора да продаде нешто од најдобрите играчи, а веќе го дадоа тренерот, за кој велее дејка е еден од најзаслужните.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Дали ќе имаат пари за тоа? Дали со продажба на Агуеро ќе можат да донесат повеќе играчи кои ќе им бидат корисни, ап повторно да имаат солиден тим? Скапа работа е фудбалот, тешко да си дозволат тимови како Атлетико да не продаваат најдобрите играчи... За ова не би можел да кажам дали си во право или не, но друго е кога ќе си на чело на клубот и ќе треба да го сносиш ризикот за постапките, а друго е кога без никаква одговорност даваме мислења. Порто што освои Лига Европа и се очекуваше да биде доста сериозен играч во ЛШ ќе мора да продаде нешто од најдобрите играчи, а веќе го дадоа тренерот, за кој велее дејка е еден од најзаслужните.
Така е точно ние само можиме да прајме муабет и зборуваме но далеку е поинаква работата таму :/

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.238
Поени од реакции
14.529
Не, благодарам... :) Ќе го оставам во подфорумот за Секс, тами ќе си најде партнер...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Лукави се да с'ибат векот... :)

Туку, дали некој вчера го гледаше Видал и дали го има гледано повеќе пати. Мене ич не ме бендиса вчера, вака од прва...

Kajgana Shop

На врв Bottom