Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.761
Поени од реакции
6.541
Тоа е тоа,според мене се направи грешка што не се купи Санчез за тие пари и сега веќе нема враќање! Се надевам Алварез ке се покаже како добро крило и ке купиме најмалце уште еден играч во средина(Банега,Видал, моја желба Монтоливо) ! Со тоа завршува летниот трансфер период за нас,освен ако не се продаде некој од Снајдер,Ето па да се купи уште некој али јас би сакал овие двајца да останат во Интер:)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
.мн важно да не се прават радикални промени во еден тим според мене да не се наруши иуграноста ...
Тоа го уништи тимот минатата сезона, самиот Мурињо кажа дека интелигентен човек не треба многу да менува во вакви екипи, поготово ако истите освоиле Се.
Затоа и сметам дека Гасперини нема да ги прави грешките на еден од своите претходници, исто така и сметам дека е доволно кадарен да тера 433 формација која како што разбрав знаел да ја користи и во Џенова.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Тоа е тоа,според мене се направи грешка што не се купи за тие пари и сега веќе нема враќање! Се надевам Алварез ке се покаже како добро крило и ке купиме најмалце уште еден играч во средина(Банега,Видал, моја желба Монтоливо) ! Со тоа завршува летниот трансфер период за нас,освен ако не се продаде некој од Снајдер,Ето па да се купи уште некој али јас би сакал овие двајца да останат во Интер:)
Јас мислам дека многу ви треба еден CB (стопер) ...ако се повредат стандардните ко оваа година ке биде мн лошо плус Матераци замина не дека правеше некоај разлика на терен туку одпомагаше ама сепак
--- надополнето: Jul 9, 2011 3:21 AM ---
Тоа го уништи тимот минатата сезона, самиот Мурињо кажа дека интелигентен човек не треба многу да менува во вакви екипи, поготово ако истите освоиле Се.
Затоа и сметам дека Гасперини нема да ги прави грешките на еден од своите претходници, исто така и сметам дека е доволно кадарен да тера 433 формација која како што разбрав знаел да ја користи и во Џенова.
Го следев Гасеприни доста долго во џенова бидејки секогаш се поврзуваше со клупата на Јувентус кога проба да ја искористи 4-3-3 не му успеа тоа го правеше кога Џенова ја зафатија кризите но сепак Џенова нема играчки кадар како интер....3-4-3 направи голем успех за џенова но менување на систен како што двата се согласивме значи радикална промена за тимот,уиграноста, имн нови трансфери ..нешто што го кошташе Јуве многу овие 2 години....

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Тоа е тоа,според мене се направи грешка што не се купи за тие пари и сега веќе нема враќање! Се надевам Алварез ке се покаже како добро крило и ке купиме најмалце уште еден играч во средина(Банега,Видал, моја желба Монтоливо) ! Со тоа завршува летниот трансфер период за нас,освен ако не се продаде некој од Снајдер,Ето па да се купи уште некој али јас би сакал овие двајца да останат во Интер:)
Грешка ќе беше да можеле да го земат а не го земале, а не да немало никаков простор за истото, Ранокија МОРАШЕ да биде земен а он чинеше над 15 милиони евра, така да Санчез беше само пуста фантазија и ништо повеќе бидејќи кеш од 25 милиони без можности за рати без можности за давање на играчи беше неизводливо да се изведе од страна на Интер.
Затоа и се задоволија со Пацини.

Едно е да кажеш, пример, згрешиле што не го земале Кака на времето а можеле, друго е да кажеш згрешиле што не земале играч кој уствари и не можеле да го земат во Јануари.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.761
Поени од реакции
6.541
Јас мислам дека многу ви треба еден CB (стопер) ...ако се повредат стандардните ко оваа година ке биде мн лошо плус Матераци замина не дека правеше некоај разлика на терен туку одпомагаше ама сепак
Па ваљда нема да се повредат Лусио и Самуел,ако се повреди едниот тука е Ранокија кој иако направи некои киксови ке му биде простено бидејки му беше прва сезона во Интер,се надевам дека оваа сезона ке го покаже вистинскиот квалитет ! За сега тој е составот, во напад не би требало да има дилеми бидејки ги имаме Ето,Милито,Пандев,Кастињос и Пацини кој од оваа година ке можеме да го користиме и во ЛШ!

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Па ваљда нема да се повредат Лусио и Самуел,ако се повреди едниот тука е Ранокија кој иако направи некои киксови ке му биде простено бидејки му беше прва сезона во Интер,се надевам дека оваа сезона ке го покаже вистинскиот квалитет ! За сега тој е составот, во напад не би требало да има дилеми бидејки ги имаме Ето,Милито,Пандев,Кастињос и Пацини кој од оваа година ке можеме да го користиме и во ЛШ!
Братче во Италија колку што сватив јас нема ваљда во Итаилија туку фрштат повреди ...пред 1 година Јувентус ги скрши сите рекорди со повредите. Силен клупа бара играч за секоја позиција ....Нападот е добар но Ето е постар сега ...Јас би додал и уште некое младинче за ротација ..

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.761
Поени од реакции
6.541
Грешка ќе беше да можеле да го земат а не го земале, а не да немало никаков простор за истото, Ранокија МОРАШЕ да биде земен а он чинеше над 15 милиони евра, така да Санчез беше само пуста фантазија и ништо повеќе бидејќи кеш од 25 милиони без можности за рати без можности за давање на играчи беше неизводливо да се изведе од страна на Интер.
Затоа и се задоволија со Пацини.

Едно е да кажеш, пример, згрешиле што не го земале Кака на времето а можеле, друго е да кажеш згрешиле што не земале играч кој уствари и не можеле да го земат во Јануари.
Епа нека искочи Морати и нека каже дека нема пари,а не да не прави будали и да го нуди Мунтари плус кеш:confused:! Тоа ме нервира највеќе,барем нека не се брука пред јавноста и пред нас фановите кога искача со таква глупа фантазија,јас ке прифатам што се немало пари али можеше на поубав начин тоа да го изведе !
--- надополнето: Jul 9, 2011 3:34 AM ---
Братче во Италија колку што сватив јас нема ваљда во Итаилија туку фрштат повреди ...пред 1 година Јувентус ги скрши сите рекорди со повредите. Силен клупа бара играч за секоја позиција ....Нападот е добар но Ето е постар сега ...Јас би додал и уште некое младинче за ротација ..
Знам за таа една година кога многу ви се повредиа,немавте среќа али тоа е! Јасно е дека ако атакуваш на скудето ке мора да имаш и силна клупа,башка со самото тоа што играш на два фронта постојат повеќе шанси да се повредат играчите! Фала му на Бог што ја имавме таа среќа со Мурињо кога освоиме ЛШ,ни се поклопија тогаш сите коцки и заслужено си освоиме тројна круна:)!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Епа нека искочи Морати и нека каже дека нема пари,а не да не прави будали и да го нуди Мунтари плус кеш:confused:! Тоа ме нервира највеќе,барем нека не се брука пред јавноста и пред нас фановите кога искача со таква глупа фантазија,јас ке прифатам што се немало пари али можеше на поубав начин тоа да го изведе !
Па Интер јавно кажаа дека немаат намера да даваат толку пари за него, не го криеа тоа, 25 милиони беше многу и глупо е да правиме муабет што се заснова на фантазија а не на начинот на кој секогаш функицонирале Интер, и во периоди кога освојувале Се и во периоди кога немале титули.
Затоа не ја начнувајте темата Санчез и Јануари за џабе бидејќи едноставно беше неизводливо тогаш да се донесе односно да се одговори на барањата на Поцо, човек чиј тим се бореше за влез во ЛШ а без Санчез истото никогаш немаше да го добијат.

Инаку еве за 433 формацијата, во кои мечеви Гасперини ја користел.

4-3-3 Results
The red shaded rows are the matches in which Gasperini utilised the 4-3-3 formation, his secondary tactic. Gasperini's record using the 4-3-3 formation was 5 wins, 1 draw, and 3 losses. He also used this tactic for the home and away matches against both AC Milan and Catania. Both AC Milan and Catania used a similar 4-3-3 formation.

At home, Gasperini's 4-3-3 tactic gave him the best results. Genoa's goal difference with this tactic was +9. This tactic gave Genoa their highest ball possession average which was 56.7% and a very high successful tackles won ratio.

Avg. Possession: 56.7% Dribbles Won: 6.6 (Opposition 7.2)

Genoa Total Shots: 12(Opposition 12) Tackles/match: 26.8(Opposition 21.2)

When playing away, the 4-3-3 tactic was his weakest. His 4-3-3 away record produced his lowest ball possession average with 44.6% only. Genoa did indeed out dribble their opponents slightly, but opponents had almost twice as many shots per match against them!

Avg. Possession: 44.6% Dribbles Won: 4.8(Opposition 4.3)

Genoa Total Shots: 7.5(Opposition 14.8) Tackles/match: 25(Opposition 25)

Which Tactic Should Gasperini use for Inter?

Depending on which types of defenders are playing, both 3-4-3 and 4-3-3 could be used in transitions during every match. Barcelona plays 4-3-3 with four defenders, but when both full backs go into midfield; both centre backs go wide and the defensive midfielder drops back to essentially make a 3-4-3 formation. All very relevant for Genoa's tactical approach. Interestingly, 8/9 times that Gasperini used the 4-3-3 formation, it was after Genoa had lost their previous match. It is quite apparent that Gasperini knows his 3-4-3 approach is risky at times, and when results don't go as expect he reverts to a more "conservative" 4-3-3.

Considering these findings, the best way to start off his Inter journey is to use a 4-3-3 tactic that can accommodate players for his preferred 3-4-3 tactic. Since Gasperini is used to playing three at the back, this does not have to change with a 4-3-3 tactic. Here is a possible formation that Inter could use to get the best of both tactics.

Inter is used to playing 4-3-3, and most importantly, three in attack. The main factor that Inter have to adapt is team pressing and team support when in possession of the ball. The biggest change here is what I believe to be the most beneficial to Inter, and that is to put Sneijder back in a deeper midfield postion. Sneijder has not been a goal threat (except set pieces) lately, but is a master in floating killer passes and orchestrating Inter’s attacking play. So with Motta/Zanetti next to him as a bodyguard, Inter can then afford to have three forwards up front. It is also important to note that Inter desperately need a new right forward to complete this trident.

Another reason why this tactic could work is because Inter have an intelligent player in Cambiasso. The Argentine is a midfield general that can conduct his defenders and full back to be positioned right tactically, and his main duty is to make sure Inter’s defensive shape is organized.

Gasperini is well suited to make these changes happen. He is now in charge of one of the biggest clubs in Europe, so pressure and time are his biggest enemies. Gasperini has all the ingredients to be successful at Inter, this is his time, this is his chance…
Инаку и многумина експерти од Италија веруваат дека Гасперини ќе игра со 4ца во одбрана, а не со 3ца. Но ако се водиме по она што Гасперини го кажа, ќе се адаптираат на повеќе формации што пак ќе кажам, е добро за тимот, да се има една стандардна формација и бек ап планови за одредени ситуации на терен, играч мање, негатива и слично.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Па Интер јавно кажаа дека немаат намера да даваат толку пари за него, не го криеа тоа, 25 милиони беше многу и глупо е да правиме муабет што се заснова на фантазија а не на начинот на кој секогаш функицонирале Интер, и во периоди кога освојувале Се и во периоди кога немале титули.
Затоа не ја начнувајте темата Санчез и Јануари за џабе бидејќи едноставно беше неизводливо тогаш да се донесе односно да се одговори на барањата на Поцо, човек чиј тим се бореше за влез во ЛШ а без Санчез истото никогаш немаше да го добијат.

Инаку еве за 433 формацијата, во кои мечеви Гасперини ја користел.

Инаку и многумина експерти од Италија веруваат дека Гасперини ќе игра со 4ца во одбрана, а не со 3ца. Но ако се водиме по она што Гасперини го кажа, ќе се адаптираат на повеќе формации што пак ќе кажам, е добро за тимот, да се има една стандардна формација и бек ап планови за одредени ситуации на терен, играч мање, негатива и слично.
Добро е тренерот да е тактички флексибилен да има повеќе формации а со тоа и асови во џебот не како Дел Нери истата 4-4-2 секаде ......Не знам искрено јас колку што го следев Гасперини 4-3-3 беше формација кога џенва имаше кризи и по некој наптревар но воглавно користеше 4-3-3 но сепак како што реков ова е интер а не џенова ...

--- надополнето: Jul 9, 2011 3:34 AM ---

Знам за таа една година кога многу ви се повредиа,немавте среќа али тоа е! Јасно е дека ако атакуваш на скудето ке мора да имаш и силна клупа,башка со самото тоа што играш на два фронта постојат повеќе шанси да се повредат играчите! Фала му на Бог што ја имавме таа среќа со Мурињо кога освоиме ЛШ,ни се поклопија тогаш сите коцки и заслужено си освоиме тројна круна:)!
Тоа е кога ке се поклопат коцките се е добро и мора некогаш да се поклопат за некој клуп мора да има и малку спортска среќа во секоја победа....а и заслужено ја освоивте ЛШ таа година моу ве направи зверови ....

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Значи дефакто си има типот и 433 филозофија во тефтер, со Џенова немал некои големи успеси али ова е во сезона кога имаа голем број на повредени фудбалери и кога играа во Лига Европа ако не се лажам.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.606
Поени од реакции
17.441
Значи дефакто си има типот и 433 филозофија во тефтер, со Џенова немал некои големи успеси али ова е во сезона кога имаа голем број на повредени фудбалери и кога играа во Лига Европа ако не се лажам.

Ме сваќаш погрешно не велам дека нема 4-3-3 филозофија и точно ја користеше со лига европа проади повредените фудбалери и Дел нери ја користеше истата кога имаше повреди и тежок период но работата е колку му одбработена и спремна таа формација во споредба со неговата омилена 3-4-3 ..значи колку е тактички флексибилен тоа победува но и губи утакмици ...тој исто така како што гледаш знае и да менува формации секоја втора утакмица но тоа може да колку добро толку и лошо т.е. меч со две острици .....сепак мое е да го кажам тоа и да ви посакам среќа

мило ми беше за разговорот ......а сега добра ноќ се читкаме некој треба да плива рано рано :)))

позз и почит

деви

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.761
Поени од реакции
6.541
Добро е тренерот да е тактички флексибилен да има повеќе формации а со тоа и асови во џебот не како Дел Нери истата 4-4-2 секаде ......Не знам искрено јас колку што го следев Гасперини 4-3-3 беше формација кога џенва имаше кризи и по некој наптревар но воглавно користеше 4-3-3 но сепак како што реков ова е интер а не џенова ...

Тоа е кога ке се поклопат коцките се е добро и мора некогаш да се поклопат за некој клуп мора да има и малку спортска среќа во секоја победа....а и заслужено ја освоивте ЛШ таа година моу ве направи зверови ....
Таа година Мурињо извади 110 посто од сите играчи,никој не го крие тоа дека тој беше еден од главните фактори што освоивме тројна круна! Вечно ке му бидам благодарен за тоа а верувам и сите фанови на Интер ширум светот,човекот си ја исполни задачата и си замина по нови предизвици(Реал М) ! Повторно ке кажам,нас не уништи Бенитез кој упропасти све што се градеше толку време за тие проклети негови 5 месеци,али тоа е веќе нема враќање! Се надевам Гасперни ке склопи добар тим и ке го врати шампионсиот дух во Интер,кој верувам дека не изостанал од играчите! позз

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Абе се разбравме ја и ти Деви, него општо зборам дека и покрај тоа што Интер преферира ко тим игра со 4ца во одбрана у последни 20 години, дека и Гасперини такоџе е тренер кој таква формација знаел да преферира во својата кариера иако онаа базична со Џенова му била 343.
Поентата ми е таа, 4-3-3 е далеку од нетипична формација за него, знаел да ја користи и тоа остава простор дека во Интер основата ќе е таа.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.572
Гасперини изјави дека ќе го прилагодува тимот на повеќе системи, во периодите на Мурињо кога губеа знае да играат и со само еден стопер, останатиот да оди напред, во еден наврат тоа му успеа кога Самуел даде гол против Сиена, така да добро е што ќе се работи на повеќе системи но сега за сега он децидно не кажал која тактика ќе ја преферира. Му го поставија прашањето за 3-4-3, не даде прецизен одговор само кажа дека Удинезе и Наполи се пример дека може да се изгура таа формација и да се има успех али едно се они друго е Интер, свесен е и он за истото.
--- надополнето: Jul 9, 2011 3:11 AM ---

25 милиони евра Интер тој период немаа намера да дадат и тоа беше огромна сума за него, првата полусезона не беа солидни Удинезе, истата ја започнаа со скор 0 - 0 - 5 и беа декласирани 0-4 дома од Јуве, тоа сите го заборавате, залетот и они и Санчез го земаа од Јануари.
Друго што заборавете е дека беа приморани да го купуваат Ранокија, го земаа и Пацини за мала сума но тоа веќе беа потрошени над 20 милиони евра што значи кешарица од 25 милиони евра во Јануари за Сначез Интер не можеше да плати, тоа никогаш не било случај за тимот и никад нема ни да биде, да дадат скоро 50 милиони евра во Јануари.
Ко за друг тим да правиме муабет, а не за Интер ...

п.с. Лесно е од денешна перспектива да збориме, ко сега некој да излезе со заклучок дека Реал не требале да го земат Кака, туку да ги задржат Робен и Снајдер уз Кристијано Роналдо.
Епа тука треба да си голем и да донесеш правилна одлука. Сите знаеме дека Ето е играчиште, уште кога беше во Барса, за тоа не треба да му симнуваме капа на Бранка, ниту пак за Снајдер штог го донесе за 15че, не дека он навистина не вреди повеќе, но Реал очајно се обидуваше да се ослободи од него, а Снајдер молеше да остане во Реал дури и се понуди да грее клупа, а во таква ситуација Реал рече дај шта даш само носи го.

За Кака повеќето знаевме дека се повредува често, и ти и јас, исто ќе биде и со Пато доколку го купат, они не го купија за да им биде првотимец, они го купија зашто е ѕвезда, јасно ни е што беше филозофијата на Реал и што е сеуште.

Санчез требаше да се купи, без разлика дали било карактеристично за Интер или не, ниту тоа дека Ранокиа ги помрсил сметките, Морати не планираше да купува, Ранокиа дојде зашто Самуел се повреди, Пацини дојде несакајќи, барем според Морати, кој што во интервју рече: Не знаевме дека е Пацини е на продажба, понудивиме и Сампдорија ја прифатија понудата.
--- надополнето: Jul 9, 2011 4:20 AM ---
.
Калдирола ќе биде дел од првиот тим, играше во Витезе претходнава година, пред таа беше капитен на Примавера тимот, последниве 2-3 утакмици играше за Италија у21, според мене добра замена, полош од Кордоба не може да биде :)

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Еј дечки.Ви го следам доста долго фан-клубов,башка ако не се лажам и сум пишал овде.Интер го следам од мали нозе,не ради ништо друго тука ради брат ми,дека навива за Интер.Сега гледам дека некој членови запнале за штопер.По моја логика,а и сето тоа што го знам и гледам за Интер е дека штопер во никој случај не им треба.Ги имат одличните Лусио и Самуел којшто би си дадол за слобода да кажам дека тие двајца им ја донесоа титулата во ЛШ.Беа феноменални.Остај Меси го немало никаде,туку Чави и Иниеста ги немаше никаде.Затоа не преработи Меси :) Башка и Мурињно си го имавте,ѕвер е човекот :cool:
Е сега,освен Рики Алварез кој може комотно да го играте крило за првиот состав , не ќе ви биде лошо да земете лев бек.Незнам какво мислење имате за Киву,и нејкам да мислите дека дојдов овде да ви се правам петел,но мислам дека Киву е многу слаб овие 2 сезони,посебно оваа последнава.Така да најдобро ќе ви биде да се засилите на таа позиција.Е сега ќе ми кажете го имаме Нагатомо,да но сепак мислам дека не е најдобро решение во моментов за Интер.Значи со еден лев бек и евенутално десен,зошто мислам дека е редно време да го шитните Мајкон и да му ги извадете парите(а тоа ќе се бајаги пари) вие догодина ќе имате доста силен состав за да се натпреварувате на сите фронтови.Е сега не го знам овој Гаспарини,така да незнам што да очекувам од таа страна,па се надевам дека од оваа страна нема да бидете катастрофа и без среќа гледајки ја ланската сезона,Леонардо,а посебно Бенитез.Голманче си имате топ,средина со Снајдер,Занети,Камбиасо,Станкович/Мота сте добри и исто така нападот Ето,Пацини,Милито,Пандев.Само да ве прашам,што точно игра Кутињно?
А што бидна за 2006 титулата?Ви го одземаа скудетото ?

Kajgana Shop

На врв Bottom