- Член од
- 11 мај 2008
- Мислења
- 3.358
- Поени од реакции
- 7.343
Друже, Илчо настапуваше добри 10 години за Вардар во кои собра 7-8 трофеи сигурно, а не само неколку сезони. Сигурен си дека ништо не му значи ова?! Точно е дека најголемиот успех како тренер го направи кај вас, мада и тоа не е мерливо зашто е на сам почеток на неговата тренерска кариера, ама тоа што го има постигнато како играч во Вардар дали е споредливо со тоа. И на крај крајева, што има везе ако е од Ѓорче, зар тоа не му дозволува да работи на друго место, каде веќе оставил печат како играч. Па еден куп луѓе со адреса на живеење во Ѓорче се докажале во Вардар.Момак има некои работи што си ги знаеме во Ѓорче со кои ти не си запознаен. Илчо Гзлево и пола од тие т.н.''стручен штаб'' во Ѓорче станаа луѓе. Зошто да не беше Ѓорче тие денес ќе садеа арпаџик !!! Илчо како прво фудбал научи да игра во Ѓорче тука е израснат и тука ја заврши кариерата како играч исто како Настевски што се лупате толку во гради за него и Ѓурѓевиќ. Стана Шампион на Македонија (како тренер) и играше Финале Куп на Македонија..најголемиот негов успех го има постигнато со Ѓорче и ти ми кажуваш Вардар му е помил што играл неколку сезони како играч ...!!! Знаеш Вардар зошто му е помил ??? Зошто се сите до еден Лижигзови за пари !!! И сега знаеш кога Илчо ќе помине во Ѓорче пешки и за Велигден ќе се лупа у гради пред црква, јас за Ѓорче ова јас за Ѓорче она... ??? Зини да ти кажам ...!!! Незнам зошто ти е нејасно а и немора да ме разбереш, јас само си ги бранам интересите на мојот клуб. Така да секој што декларирано кажувал и се лупал во гради дека е НАЈГОЛЕМ ЃОРЧЕЕЦ а прави спротивно тој е за мене ИЗБРИШАН !!!
П.С. И што е ова сеа и со Мичка и со странците?! Зошто и они да му ја мислат?! Зар и тие со сила ќе ги праите големи Ѓорчевци, кога не се. Ова посебно за Мичка важи. Тој 2-3 клуба смени откако си отиде од Ѓорче, а тек сега требал да му ја мисли зашто дојде во Вардар. Па човекот е изникнат во школата на Вардар. Зар и он него треба да му замерувате?!