Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Момак има некои работи што си ги знаеме во Ѓорче со кои ти не си запознаен. Илчо Гзлево и пола од тие т.н.''стручен штаб'' во Ѓорче станаа луѓе. Зошто да не беше Ѓорче тие денес ќе садеа арпаџик !!! Илчо како прво фудбал научи да игра во Ѓорче тука е израснат и тука ја заврши кариерата како играч исто како Настевски што се лупате толку во гради за него и Ѓурѓевиќ. Стана Шампион на Македонија (како тренер) и играше Финале Куп на Македонија..најголемиот негов успех го има постигнато со Ѓорче и ти ми кажуваш Вардар му е помил што играл неколку сезони како играч ...!!! Знаеш Вардар зошто му е помил ??? Зошто се сите до еден Лижигзови за пари !!! И сега знаеш кога Илчо ќе помине во Ѓорче пешки и за Велигден ќе се лупа у гради пред црква, јас за Ѓорче ова јас за Ѓорче она... ??? Зини да ти кажам ...!!! Незнам зошто ти е нејасно а и немора да ме разбереш, јас само си ги бранам интересите на мојот клуб. Така да секој што декларирано кажувал и се лупал во гради дека е НАЈГОЛЕМ ЃОРЧЕЕЦ а прави спротивно тој е за мене ИЗБРИШАН !!!
Друже, Илчо настапуваше добри 10 години за Вардар во кои собра 7-8 трофеи сигурно, а не само неколку сезони. Сигурен си дека ништо не му значи ова?! Точно е дека најголемиот успех како тренер го направи кај вас, мада и тоа не е мерливо зашто е на сам почеток на неговата тренерска кариера, ама тоа што го има постигнато како играч во Вардар дали е споредливо со тоа. И на крај крајева, што има везе ако е од Ѓорче, зар тоа не му дозволува да работи на друго место, каде веќе оставил печат како играч. Па еден куп луѓе со адреса на живеење во Ѓорче се докажале во Вардар.
П.С. И што е ова сеа и со Мичка и со странците?! Зошто и они да му ја мислат?! Зар и тие со сила ќе ги праите големи Ѓорчевци, кога не се. Ова посебно за Мичка важи. Тој 2-3 клуба смени откако си отиде од Ѓорче, а тек сега требал да му ја мисли зашто дојде во Вардар. Па човекот е изникнат во школата на Вардар. Зар и он него треба да му замерувате?!

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Друже, Илчо настапуваше добри 10 години за Вардар во кои собра 7-8 трофеи сигурно, а не само неколку сезони. Сигурен си дека ништо не му значи ова?! Точно е дека најголемиот успех како тренер го направи кај вас, мада и тоа не е мерливо зашто е на сам почеток на неговата тренерска кариера, ама тоа што го има постигнато како играч во Вардар дали е споредливо со тоа. И на крај крајева, што има везе ако е од Ѓорче, зар тоа не му дозволува да работи на друго место, каде веќе оставил печат како играч. Па еден куп луѓе со адреса на живеење во Ѓорче се докажале во Вардар.
П.С. И што е ова сеа и со Мичка и со странците?! Зошто и они да му ја мислат?! Зар и тие со сила ќе ги праите големи Ѓорчевци, кога не се. Ова посебно за Мичка важи. Тој 2-3 клуба смени откако си отиде од Ѓорче, а тек сега требал да му ја мисли зашто дојде во Вардар. Па човекот е изникнат во школата на Вардар. Зар и он него треба да му замерувате?!
Другар секој што се декларира како најголем подржувач на мојот клуб и јавно го зборува пред народ тоа и се лупа у гради а го прави спортивното што се еб* пари за мене е ИЗБРИШАН ЗА СВА ВРЕМЕНА !!! Да си ќутел да не зборел можело ова да ми помине ете така ок ќе сум речел... вака..... не поминува кај никој !!! Исто како вашиот Влатче што ве шитна за да оди во Работнички !!! За Мичка никој не рече тоа BSM го кажа, тој си е дете на Вардар и нема што тука ... ја кажав за странците што играа кај нас што сме ги кревале на рамења и ако биле некој тинтрени во клубот навеќе биле они и имале најголема подршка. Па затоа АКО некој се осуди тоа да го направи во град недајбоже некој од нашиве да го сретнат и по дискотеки и слично а уште полошо да ги натера пат да дојдат да играат во Ѓорче... Во тој момент кога ќе облечат црвено-црна боја дечките се избришани од меморија ... КРАЈ !!! Не гледам што не е јасно, тебе не ти беше криво кога сите играчи ви одеа во Работнички ??? Така и со мене а ако несакаш немора да ме сватиш... :)

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Македонија ЃП, Вардар Скопје, Балкан Скопје, Слога Југомагнат Скопје, Победа Прилеп
Локомотив Софија, Денизлиспор, Бнеи Јехуда (Израел), Беитар (Израел), Малме (Шведска)

Еве во кој клубови Илчо има настапувано.
За Македонија ЃП има настапувано во период од 1990-1995 и 2003-2005. Ја заврши кариерата во својот матичен клуб Македонија ЃП.

Од Македонија ЃП, негде 1995 година дел од играчите заминуваат во Балкан, како Васко Божиновски, верувам дека тој период и Илчо играл за Балкан.
За Слога Југомагнат играше 1999-00-01, од прилика, не ме фаќајте за збор, ама краток период

За Вардар играше 2001/02 или 2002/03

За Победа има играно само 6 месеци, една полусезона

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Македонија ЃП, Вардар Скопје, Балкан Скопје, Слога Југомагнат Скопје, Победа Прилеп
Локомотив Софија, Денизлиспор, Бнеи Јехуда (Израел), Беитар (Израел), Малме (Шведска)

Еве во кој клубови Илчо има настапувано.
За Македонија ЃП има настапувано во период од 1990-1995 и 2003-2005. Ја заврши кариерата во својот матичен клуб Македонија ЃП.

Од Македонија ЃП, негде 1995 година дел од играчите заминуваат во Балкан, како Васко Божиновски, верувам дека тој период и Илчо играл за Балкан.
За Слога Југомагнат играше 1999-00-01, од прилика, не ме фаќајте за збор, ама краток период

За Вардар играше 2001/02 или 2002/03

За Победа има играно само 6 месеци, една полусезона
Грешка си дека Илчо бил само една година во Вардар. Играше многу подолго, а и доста време пред 2001 година.

Статистика од играчите на Вардар во сезоната 1993/94. Илчо со 17 настапи и 5 гола.

Сезона 1997/98 со Работнички (Илчо втор од лево)

Сезона 1998/99 - освојувачи на Куп (Илчо лево од Кочо Димитровски)

Значи гарантирам дека Илчо има многу подолго време играно за Вардар од Ѓорче. И затоа не може да му „судите“ на човек што своите најуспешни моменти од кариерата ги има поминато во Вардар.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Читај што ти пиша Алотт погоре,се ќе ти стане јасно...

И да има играно подолго од една година во Вардар,не му дава тоа за право да паламуди низ Ѓорче,да се прави локален шериф како тој се направил за Ѓорче,како без него ќе сме биле никој и ништо,се лупа во гради дека е поголем Ѓорчевец и од самите нас,оние најогнените !
Епа не може тоа така со нас,кај и да биде виден,биди сигурен дека нема да си помине баш сјајно таа педерчина лапната за пари,ќе се кае што некогаш така јадел гомна,ќе си ги голтне назад зборовите.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Шиш почна од вчера да тренира со останатите играчи,а другите би требало да почнат од другата недела.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
така ми кажаа мене,затоа пишав,не знам колку е точно :)

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.317
Поени од реакции
3.378
Никола Клечкароски потпишал за вас???

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Никола Клечкароски потпишал за вас???
Незнам за ова ништо но наслушнав низ Ѓорчево дека Клечка ќе дошол кај нас само ако се прави добра екипа во 2 Лига годинава...Шиш и Тони Брњарчевски тренираат со екипата а Драган Брњарчевски сеуште нема расчистено со Ф.К.Скопје околу документите па се очекува во наредниве денови да се врати во матичниот клуб и официјално. Клечка е повеќе од добредојден и молам господ да дојде кај нас бидејќи очајно ни е потребен напаѓач. А и ако не дојде не се сомневам дека ќе се донесе од клубовиве некој добар напаѓач бидејќи секогаш години наназад сме ваделе јаки напаѓачи кои решавале тешки утакмици :).
2E965C85E5C93E418FAF7621516FBDCE.jpg 8196D74871BFB640B9D6B5E35D98BEA0.jpg
--- надополнето: Jul 7, 2011 1:11 PM ---
Според ова што го слушнав нов голмански тандем кај нас се Дејан Костуранов и Блерим Гуџуфи кој беа голмански тандем минатава сезона во Скопје и двајцата тренирале веќе некое време кај нас, што значи од Јорде сега за сега нема ништо !!! Дејан Костуранов е дете на Македонија Ѓ.П., па замина во Вардар бранеше во 1 лига за Вардар на некои утакмици ама беше втор голман и му беше резерва на Кметовски или Здравковиќ не се сеќавам, потоа беше на позајмица во Вардар Неготино мислам па отиде во Силекс, малку настапуваше и во Албанија година дена па се врати во Скопје. А Гуџуфи мислам дека е дете на Слога, беше малце во Шкендија а минатава сезона бранеше со Скопје со Костуранов заедно !!! Се на се ќе го имаме најдобриот голмански тандем во 2 Лига ако не и во 1 лига ! Инаку нов играч е и Ѓорѓи Маневски од Еуромилк Горно Лисиче инаку дете на Македонија Ѓ.П. и поранешен играч на Металург. Во Ѓорче играше т.е. беше резерва кога беше Иванчевиќ тренер.

Дејан Костуранов :
http://www.youtube.com/watch?v=tP1X_M5zWEA
--- надополнето: Jul 7, 2011 1:12 PM ---
Иначе денес нашиве играат пријателска утакмица со Ринија во Гостивар !!!

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Незнам за ова ништо но наслушнав низ Ѓорчево дека Клечка ќе дошол кај нас само ако се прави добра екипа во 2 Лига годинава...Шиш и Тони Брњарчевски тренираат со екипата а Драган Брњарчевски сеуште нема расчистено со Ф.К.Скопје околу документите па се очекува во наредниве денови да се врати во матичниот клуб и официјално. Клечка е повеќе од добредојден и молам господ да дојде кај нас бидејќи очајно ни е потребен напаѓач. А и ако не дојде не се сомневам дека ќе се донесе од клубовиве некој добар напаѓач бидејќи секогаш години наназад сме ваделе јаки напаѓачи кои решавале тешки утакмици :).
Од сигурни извори овој ги чека Тиквеш и дали тие ќе играат прва лига, ваљда истото е и со Брња, така да најверојатно МЃП е у втор план..:)
Ако го добиете Клечка, одлично за вас, сигурно е еден од најдобрите напаѓачи у Македонија :)

Kajgana Shop

На врв Bottom