Незнам само дали некој од вас се има возено со оваа линијава што е специјално пуштена од железничка до средно водно. Пред некоја недела се решив да идам со жичарата да се возам и ко се накрца на рекорд и кај клиниките автобусот со пензионери, немаше место да прдниш внатре. Зеле вампири по 70 години внуците ги малтретираат во бебешки колички ги качиле, кои нормално зафаќаат место колку за тројца, и ќе ги шетаат кај крстот горе. Тоа возење им е бесплатно, со жичарата им е бесплатно... додека јас се напрчив се’ на се’ околу 200 денари.
А тоа сабајле па и испит имав од 9 саатот и шашардисан целиот, ко дојде да се враќаме за назад, дојдовме порано на паркингов и си фативме место во автобусот. Седиме така собираме душа и иди една вампирка затрчана разџагорена и право во нас се турна: Ајде сега кој ќе стани! -ни вика... ние не ја рецкаме ич. И ми се врти мене ми вика: Ај дечко стани! -Зошто? ја прашувам јас... Па да седнам јас, стара сум. - А за да акаш по планиниве не си стара, можиш, уште и количка со бебе да влечкаш... и збор не рече си замина.
Ако земам и на одење да опишувам кои случки ги имаше треба книга да издадам, доста е и волку...