ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
па средно и основно се задолжителни а факултет не е задолжително
Мислам на тоа кој има најголеми трошоци,кај нас 90 % од пензионерите живеат поубаво од нас младите...значи или нека напраат да биде за сите бесплатно(студенти,средношколци,пензионери,социјални случаи..)или на никого.

С

сашенко

Гостин
Мислам на тоа кој има најголеми трошоци,кај нас 90 % од пензионерите живеат поубаво од нас младите...значи или нека напраат да биде за сите бесплатно(студенти,средношколци,пензионери,социјални случаи..)или на никого.
Тешко тоа да дојде

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
За пензионери,средношколци и основци бесплатно возење,за студенти не важи ова:confused:...дефинитивно нешто нее во ред со оваа држава(n)
Пензионерите кај нас се ко бели мечки заштитени... се’ им е на гага и секакви привилегии уживаат.
Meanwhile студентите.....

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
А зашто за ноќните линии да не важат слободните? Демек не одат децата во школо тогаш? Демек јас неможам во читална да одам за да учам за ФАКУЛТЕТ по 12 часот? Идиоти...

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
ЈСП мора да ги извади некако парите шо се возат вампириштана два пати во неделата без пари.
Нереално е да зголемат цена на слободни и на редовни карти, па ќе мавнат по ноќните линии пошо се нови и демек мора вака за да ги разработат и да имаат ќар.
А нека земат они уште да инвестираат во градов од стилот на подводна линија во Вардар и жичара на релација ридот на ПМФ - плоштад, па и лебот ќе поскапи со оправдување дека ЈСП мора некако да заработува за да не биде во минус...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Иииии ја слушнавте ли изјавава на овој на сител шои ја дава..
наш предлог е да се воведе посебна карта во ноќните линии која ке чини 40 денари а слободните нема да важат - кој кур им е на овие од јсп бе? шо се замислуваат ко демек нови автобуси сеа донесоа и ајде мавај по џебот на народот сеа.. шо сме ние стока па трева пасеме? шо не даваа вакви изјави кога сите автобуси им беа од оние од шеес друга а не почнаа да се курчат сеа.. море мамето нивно. сеа за инат ке се возам шверц у автобус и да м ефати контрола и онака нема основа за да ми пише казна

С

сашенко

Гостин
наш предлог е да се воведе посебна карта во ноќните линии која ке чини 40 денари а слободните нема да важат - кој кур им е на овие од јсп бе? шо се замислуваат ко демек нови автобуси сеа донесоа и ајде мавај по џебот на народот сеа.. шо сме ние стока па трева пасеме? шо не даваа вакви изјави кога сите автобуси им беа од оние од шеес друга а не почнаа да се курчат сеа.. море мамето нивно. сеа за инат ке се возам шверц у автобус и да м ефати контрола и онака нема основа за да ми пише казна
Они случајно да не ги купија? Поклон им се од владата.Од наши пари се купени.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Место пензионери јас би ги ставил работниците.Барем ќе знаеш дека превозот го користат затоа што мораат т.е затоа што одат на работа за да го прехранат семејството а не од к*р та*ак.

Живеат поубаво затоа што освен за јадење и по некоја сметка не даваат за ништо друго пари т.е се останато им е гага.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Епа оди вози се со такси ондак.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Малце офтопик ама кога веќе е хејт темава, видов на билборд дека од One стариве ќе имаат бесплатни разговори :ROFLMAO:

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Чекам деветка за до дома и оп еве ја стигне и коа не била деветка, ме однесе у мајчина, 19ка била тоа кецот покриен не се глеа :mad:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Малце офтопик ама кога веќе е хејт темава, видов на билборд дека од One стариве ќе имаат бесплатни разговори :ROFLMAO:
Коа тргневме со офтопици ( и вие обичните смртници не можете, само ние затоа хејтајте) дај да направиме тема - Старци, случки кое ве нервираат!

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Чекам деветка за до дома и оп еве ја стигне и коа не била деветка, ме однесе у мајчина, 19ка била тоа кецот покриен не се глеа :mad:
Хахахахаа ЦААААР!!!
Инаку јас кога сум во Скопје не се возам со градски па што сака нека е :) Веќе ако треба да одам до Ѓорче-е тогаш морам оти дотаму такси ке ме кошта ѓаол и пол накај два :)
Btw

Секој Вторник и Петок,

ексклузивно во ЈСП,

ONION PARTY ALL DAY

Влез 30 денари :)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.104
Незнам само дали некој од вас се има возено со оваа линијава што е специјално пуштена од железничка до средно водно. Пред некоја недела се решив да идам со жичарата да се возам и ко се накрца на рекорд и кај клиниките автобусот со пензионери, немаше место да прдниш внатре. Зеле вампири по 70 години внуците ги малтретираат во бебешки колички ги качиле, кои нормално зафаќаат место колку за тројца, и ќе ги шетаат кај крстот горе. Тоа возење им е бесплатно, со жичарата им е бесплатно... додека јас се напрчив се’ на се’ околу 200 денари.
А тоа сабајле па и испит имав од 9 саатот и шашардисан целиот, ко дојде да се враќаме за назад, дојдовме порано на паркингов и си фативме место во автобусот. Седиме така собираме душа и иди една вампирка затрчана разџагорена и право во нас се турна: Ајде сега кој ќе стани! -ни вика... ние не ја рецкаме ич. И ми се врти мене ми вика: Ај дечко стани! -Зошто? ја прашувам јас... Па да седнам јас, стара сум. - А за да акаш по планиниве не си стара, можиш, уште и количка со бебе да влечкаш... и збор не рече си замина.
Ако земам и на одење да опишувам кои случки ги имаше треба книга да издадам, доста е и волку...

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ако веќе паднал договорот картата за ноќни линии да биде 40 денари, тогаш слободната да ја намалат за најмалку 100 денари. Нека изнесува 840 (наместо 940) за градски линии, а преку летниот период 440 (наместо 540). Исто така, ноќните линии да важат за ЦЕЛА недела , а не само петок и сабота. Се надевам г-динот директор_на_ЈСП знае дека има народ ноќе и во понеделник, вторник, среда и четврток. И тогаш да има автобуси на секој саат! Видоа ново, видоа град Скопје (читај Влада) како присилно го зголеми таксито, па почнаа курназ да се прават. Лешинари неспособни.

Kajgana Shop

На врв Bottom