Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Момци каталонци ( секако за женскиот дел од фановите малку повеќе резервирано :) со поплаќите ) а бе кај се губите од време навреме ??? Јес да е лето и да е трансфер период ( сигурно еден од подосадните ) ама дајте мало ШАМПИОНСКИ да се активираме ;)

Се се почнува од Гисела нарамо :)

Нолито одбил да потпише професионален договор со Барса. Вчера потпиша за Бенфика.

^ Епа сега со срече нека му е, и онака набуа години дечкото, а и не е ништо посебно ....

За трансвери ништо не прајме, Најнеспособна управа која сум ја видел до сега!
Неможат да се договорат за Санчез, за Фабрегас несакам нити да му успее, Стоперските позиции каде сме најслаби воопшто немаат намера да ги засилат да донесат некој солидни замени за нив.

За трансвери ништо не прајме, Најнеспособна управа која сум ја видел до сега!
Неможат да се договорат за Санчез, за Фабрегас несакам нити да му успее, Стоперските позиции каде сме најслаби воопшто немаат намера да ги засилат да донесат некој солидни замени за нив.

Па не би рекол... Да не заборавиме кој е главниот виновник за донесувањето на Роналдињо во Барселона ;) Афелај и Адриано беа одлични инвестиции исто и Маскерано... Клубот што е во финансиска криза ги кочи работите околу трансвери... А и Удинезе претера со цената на Санчез...

За стоперските позиции и не би рекол дека сме до толку слаби... Пујол го оперираше коленото, почна да тренира и се надевам дека проблемите со неговото колено се решени... Значи Пујол иако има 33 години, физички е здрав и подготвен да изигра два натпревари еден по друг... Маскерано исто така се покажа сјајно на стоперското место... Фонтас во воведната сезона како дел од првиот тим ми ги задоволи вкусовите, и него го очекувам како стартер во иднина.... Башка не го заборавајте Ерик кој исто така е резервна варијанта за стопер... Милито сакам да си замине, но останува да видиме...
--- надополнето: Jul 3, 2011 5:40 PM ---
Btw... Последната изјава на Санчез ...

„Веќе се чувствувам играч на Барселона и мислам дека следната сезона ќе играм на „Камп Ноу“. Ќе видиме што ќе се случи. Сега сум концентриран исклучиво на претстојните натпревари за Копа Америка и го оставив мојот менаџер да работи на трансферот.

Јас би превел: 'Сакам да станам најдобар играч на светот, сакам да играм во Барселона, заедно со Меси, ама озбилно мислам дека ова лето нема да се преселам пошо моиве газди во Удинезе бараат ептен пари, овие од Барселона не им се дава и се неспособни да се договорат. Сега сакам да се сконцентрирам на Копа Америка, ама пошо иднината не ми е решена, тешко ќе успеам во тоа.'

Ke ве видиме кога ке ви дојде нагло да ја менувате одбраната, купувајте оште напаѓачи вие.

Ke ве видиме кога ке ви дојде нагло да ја менувате одбраната, купувајте оште напаѓачи вие.

да се здрави живи Чави-Иниеста дури играат вака заедно нема потреба од екстра стопери

да се здрави живи Чави-Иниеста дури играат вака заедно нема потреба од екстра стопери
Богами...а и имате добар подмладок за тие позиции нема да ви биде проблем тоа

Ајде бре нема ни т од трансфер,само шоекулации и ништо друго....Мислам дека чекаат да се докажи Санчез за Копа Америка и да платат повеќе после....ах леле.....

Ајде бре нема ни т од трансфер,само шоекулации и ништо друго....Мислам дека чекаат да се докажи Санчез за Копа Америка и да платат повеќе после....ах леле.....
Неспособен Росел. Лани Лапорта го реши Виља уште во мај. Ако не го направеше тоа пред СП, после ќе требаше да плати дупло повеќе. Сега од цицијата Сандро може само да очекуваме да продаде 1-2 играчи, а за да донесе потешко.

Па не би рекол... Да не заборавиме кој е главниот виновник за донесувањето на Роналдињо во Барселона ;) Афелај и Адриано беа одлични инвестиции исто и Маскерано... Клубот што е во финансиска криза ги кочи работите околу трансвери... А и Удинезе претера со цената на Санчез...

За стоперските позиции и не би рекол дека сме до толку слаби... Пујол го оперираше коленото, почна да тренира и се надевам дека проблемите со неговото колено се решени... Значи Пујол иако има 33 години, физички е здрав и подготвен да изигра два натпревари еден по друг... Маскерано исто така се покажа сјајно на стоперското место... Фонтас во воведната сезона како дел од првиот тим ми ги задоволи вкусовите, и него го очекувам како стартер во иднина.... Башка не го заборавајте Ерик кој исто така е резервна варијанта за стопер... Милито сакам да си замине, но останува да видиме...
--- надополнето: Jul 3, 2011 5:40 PM ---
Btw... Последната изјава на Санчез ...
Било па поминало тоа со Роналдињо.
Факт е дека голем играч не потпишаа и на толку крекање и викање цела сезона дека ќе се засилува екипата. Одамна зборувам треба млад стопер, некој кој ќе може во секое време да го замени Пујол, оти неможеме да зависиме од Маскерано и Абидал. Пак нека се случат неколку повреди низ сезоната и ќе си сириме на кавал додека другите не реметат како сакаат. Санчез е*ате човекот веќе, па не е толкава ѕвезда за да се дига толкава фама околу него. Ја претераа со шпекулацииве за него, стварно незнам веќе и весницииве како не ги мрзи да пишуваат цело време за тоа. За Фабрегас да не ни почнувам оти стварно незнам кога ќе завршам. Реално после Копа Америка на Санчез му се дига цената шо значи и во финансиски проблеми и пак се расфрлаат со пари на сите страни.
А ако останеме со истиот тим од лани страв ми е да не ни се случу Интер од годинава. Без конекуренција со скроз истата екипа од лани ќе биде многу тешко на 3 фронта.

Било па поминало тоа со Роналдињо.
Факт е дека голем играч не потпишаа и на толку крекање и викање цела сезона дека ќе се засилува екипата. Одамна зборувам треба млад стопер, некој кој ќе може во секое време да го замени Пујол, оти неможеме да зависиме од Маскерано и Абидал. Пак нека се случат неколку повреди низ сезоната и ќе си сириме на кавал додека другите не реметат како сакаат. Санчез е*ате човекот веќе, па не е толкава ѕвезда за да се дига толкава фама околу него. Ја претераа со шпекулацииве за него, стварно незнам веќе и весницииве како не ги мрзи да пишуваат цело време за тоа. За Фабрегас да не ни почнувам оти стварно незнам кога ќе завршам. Реално после Копа Америка на Санчез му се дига цената шо значи и во финансиски проблеми и пак се расфрлаат со пари на сите страни.
А ако останеме со истиот тим од лани страв ми е да не ни се случу Интер од годинава. Без конекуренција со скроз истата екипа од лани ќе биде многу тешко на 3 фронта.

имаш заприметено дека токму сега најактуелни се шпекулациите со играчи кои играат на Копа Америка(Тевез,Нејмар,Санчез..) ?? има доста платени новинари кои доста добро ја работат својата работа

немој да правиш споредба на овој тим на Барселона со ланскиот тим на Интер каде јадрото и остатокот на тимот беше составен од странци-платеници ! Барселона успеа да собери тим од Каталонци и да не речам ги “натурализира“ играчи како Меси,Дани Алвез значи единствотѕо и компактноста на овој тим останува заради духот,а не толку парите

Многу ме интересира што ќе се случи ако Фабрегас не дојде. Всушност, многу повеќе ме интересира дали на Росел или некој друг ќе му текне да престане да го брка Фабрегас и да се посвети на подобрување на тимот.

Арсенал утре почнува со подготовките, а Фабрегас и покрај најавите дека ќе протестира и нема да се врати ако до тогаш не е завршен трансферот веќе е во Лондон.

Вчера ЕМД пишуваа дека Венгер му ветил на Фабрегас дека не мора да присуствува на тренинзите само да се појави на некаква промоција денес. Тоа може да значи само две работи. Или ЕМД тропа глупости или Фабрегас е поглуп од цигла. Не може да сака да дојде во Барса, а од друга страна свесно да прифаќа да им помогне на Арсенал во преговорите.

Уште на крајот на сезоната имаше поставено краен рок за Фабрегас - 5 јули. Тоа е утре. Ама некако не ми изгледа дека имаат намера да престанат да трчаат по играч кој очигледно не знае што сака. Арсенал знаат што сакаат. Го сакаат него таму наредната сезона затоа што Насри и Клиши ќе ги нема, а купија само некое гревче од Јужна Америка.

Што се случува ако ова се одолговлекува до крај на летото? Да речеме дека еве денес или неделава ќе паднат Кико Фемена и Санчез. Двајца напаѓачи од кои едниот не е ништо подобар од Афелај, Бојан или Хефрен, а другиот иако не ми е ич по мерак и сигурно ќе му треба барем една цела сезона да се прилагоди да кажеме дека на некој начин е засилување.

Не е можно управата да смета дека тоа е доволно за новата сезона кога Пеп побара тројца играчи на почетокот на летото. Роси, Санчез и Фабрегас. Ако Фемена е замена за Роси тогаш секоја чест за управата.

Ако Фабрегас не дојде што после тоа? Агуеро? Нема да може затоа што веќе имаме други напаѓачи планирано. Тиаго Силва или Луиз? Некако не ми изгледа дека се за продавање.

Ќе биде пеколна сезона што почнува со две класика во Август, а Зуби и Росел ја носат Барса во ќор сокак и нема да биде добро ако Пеп мора да игра со тимот од лани во 6 натпреварувања.

За стопер сега читам ке сме го земуеле Ракитски од Шахтар за 12Миљони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom